Knepiga moraliska beslut att fatta..

Nu är det snart (ska bara överleva två tentor till först) dags att börja bestämma mig för VAD jag vill syssla med inom biotekniken. Det börjar bli dags att klippa sig och skaffa sig ett jobb. Eller i alla fall ett exjobb till att börja med. 
 
Jag har det lite knepigt med detta.. När jag började på KTH så var jag helt 100 % emot djurförsök. Jag kommer igåg att jag fick en chock när dom som höll i uppropet nämnde djurförsök och jag insåg (där och då) att jag faktiskt valt en utbildning som helt säkert skulle behandla just djurförsök. Sen kan man ju ifrågasätta att jag inte hade tänkt tanken tidigare.. ganska korkat kan man tycka. 
 
Hur som. Jag tycker fortfarande att djurförsök är fruktansvärt. Men någonstans ganska tidigt i utbildningen så insåg jag att det är oundvikligt i vissa fall.. i alla fall till bättre alternativ utvecklats.. (då kan vi ju börja diskutera etik kring stamceller istället.....vilket jag iof är för). Sen tycker jag att djurförsök endast ska handla om läkemedel eller forskning som kan rädda liv. Inte för att ta fram smarriga perfymer eller smink. 
 
MEN nu är det ju så att de inriktningarna jag är mest intresserad av säkert kommer innebära att jag måste jobba med djurförsök. Och jag känner mig faktiskt lite kluven i det. Jag förstår att det behövs... men vill jag vara med och bidra aktivt? 
 
Men så tänkte jag så här.. Det kanske är bättre att jag som faktskt älskar djur (och som alltså skulle göra allt i min makt för att minimera lidande och kvantitet, och göra allt för att hitta andra lösningar) gör det? Än att det är någon som inte bryr sig ett skit om djuren? Om jag sen skulle fixa att jobba med det är väl nästa fråga då.. 
 
Ja.. jag har lite att fundera på. Vilket jag såklart passar på att göra nu eftersom jag har tenta imorn.. hehe.. 
 
Får sova på saken. Jag har ju trots allt en termin kvar innan det är dags. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0