Om jag hade pengar...

Medans jag väntar på min skjuss så slösurfar jag lite.. Hittade en halsband som Carolina Gynning har designat som kan vara det snyggaste jag sett på länge. Om jag var rik. Eller åtmindståne hade lite cash, skulle jag banne mig köpa det! 
 
Bild på Mira Necklace : Silverplätering

Mira Necklace : Silverplätering

Stelt halsband. Zinklegering med silverplätering, ca 41 cm plus 8 cm förlängning.

Artikelnr: CGB10
 
Lagerstatus: I lager
   
980,00 kr
 
 
 
Jag skulle nog kunna skapa en hel blogg som hette "Om jag hade pengar". Det finns så mycket vackert som jag vill äga. Men, den som inga pengar har, hen får gå med rumpan bar. I alla fall till hen pluggat klart, klippt sig och skaffat sig ett jobb. Sen jävlar ska det shoppas. 

Semester!

Ses om två veckor. Jag ska lata mig och läsa böcker, där internet aldrig skiner. Typ. Kanske lite, vi får se. 
 
Tjing!

Underbar vecka!

I fredags åkte jag, Sara och Jenny ut till Saras landställe utanför Norrtälje! Underbart! Alla Bolander-katterna (4 st) var med och vi kände oss som crazy-cat-lady-team-delux på vägen ut. Eftersom både jag och Jenny satt med varsin kattbur i knät var Sara tvungen att hjälpa oss ut ur bilen i Norrtälje. Måste varit en syn!
 
 Vi har snackat skit, solat, läst böcker, promenerat, ätit tacos, snackat mera skit och bara haft det sjukt bra! I söndags körde vi Jenny till bussen eftersom hon jobbar, sen fortsatte jag och Sara i samma anda tills idag. Vi har faktiskt tränat också, så ordentligt att det blev vilda diskussioner om vem som kunde ta sig upp ur sin fotölj för att hämta lite nötter till filmen, eftersom vi både två hade sån sjuklig träningsvärk att det gjorde ont bara att skratta. Sen har jag fått träffa Saras två minimes, dvs hennes småbröder som ser ut som små Sara-kloner! Sen har vi sjungit, mycket, falskt och gärna. Om allt. Allt går att göra om till en sång. Wunderschön.
 
Och så har vi byggt en kompost. Inga konstigheter. Somliga (särskillt män) behöver ju ritning och linjal eller sån där mätpinne för att bygga.. Inte vi, vi nöjde oss med två gammla sängbottnar, några pinnar i olika längder, hammare och spik. Sjukt bra blev det, bra övning också inför mitt möbelbygge i Dalarna i sommar. 
 
Det har varit underbart att vara tillbaka i vackra Sverige med två av mina allra bästa vänner! 
 
 
 
Fin utsikt och sol har vi haft
 

Anna kunde inte följa med, så vi såg till att hon var med..ish ändå
 
 
Grillmaster
 
 
Fina-fina Komposten Tristian. Den är dock snyggast på håll. 
 
 
Klar och plaserad på sin fin-fina plats
 
 
Den här lilla knäpp-katten har varit med på bloggen förr, fast då var hon betydligt mindre! Vilda! Som bodde hos  mig i fyra veckor för två år sedan! 
 
 
Vilda tyxkte att Sherlock Holmes var toppenbra (att sova till)
 
 
Det tyckte även världens finaste Sally, som vägrade vakna när filmen var slut.. hehe 

Världens bästa familj i D-dorf, i bilder

Japp. Hela min familj, onsdag morgon till söndag i D-dorf. Blir inte mycket bättre än så. Här kommer bildbomben från Hol-invasionen! Jag fick även lära mig ett nytt fult ord på tyska sista dagarna. Hol-kopf. Ok, det stavades inte riktigt så, men det låter så när man säger de. Det betyder tom i huvudet. Rätt passande när jag kollar igenom alla bilder faktiskt :) haha :) 
 
 
 
'
Första dagen gick vi till ett café som jag velat prova sen jag kom hit. NU vet jag iaf att jag inte missat så myket. Den nyttiga, ekologiska Chi-latten var god. Frida drack dock nån sorts istee.. Smakade tvål. Men hon var glad ändå. 
 
Världens finaste mamma!
 
Man blir glad av att dricka tvål (eller hög, oklart)
 
'
Fegis-pappan provsmakar mammas nyttiga latte.. Han tog en kaffe. Kul liksom.
 
Den nyttiga latten såg god och onyttig ut, men det var den alltså inte.. eller god var den.. när man hade vant sig lite vid smaken
 
 
Jag tvingade med famijen på min favoritrestaurang. Fin inredning har dom där på DreiRaum
 
 
'
Sen gick vi en snabbis till Volksgarten. Tänk att den där till höger har fått plats i den där till vänsters mage. Det är lite sjukt. 
 
 
 
 
Njuter av solen på Strassenbahn
 
 
Som tog oss till Schloss Benrath. Där fanns det tydligen spännande saker högt upp
 
Tidernas sämsta hopp-kort
 
Mamma och ja!
 
 
Systrarna Hol-kopf
 
 
I familjen Hol är det nästintill omöjligt att få en bild där samtliga personer på bilden ser normala ut.. så man får liksom vara nöjd om en (mamma) ser bra ut!
 
 
Bästa! 
 
Världens bästa föräldrar!! Jag vet att många säger så, men mina är faktiskt det på riktigt! På alla sätt! Snygga är dom också! :) 
 
 
<3
 
 
 
 
 
Frida tror att hon vet allt nu bara för att hon är lärare.. Asjobbigt att bli rättad hela tiden av Fröken Messersmith
 
Sen gick vi på fin-restaurang i tornet. Das Torn liksom. Som snurrar, så man ser hela staden. Då gäller det ju att bete sig.. gick sådär. 
 
 
Ett hot?
 
 
Vem vet mest!
 
 
Fridolf åt anka. Hon ser lät nervös ut, men don´t worry.. she liked it!
 
 
Försök att få till en snygg bild på gående familj. 
 
Efter gnäll om att dom gick för fort och blev suddiga blev det slow-motion för hela slanten. Vackert!
 
Haha! <3
 
 
Mamma, pappa och Rhein
 
 
Nånstans här gjorde jag tydligen bort mig och resten av familjen skrattade gott. Och länge.
 
 
Finaste mamman och pappan! På min favorit-pub!
 
 
Bästa!! Dom där två! 
 
Undra på att jag blev så snygg, med så snygga föräldrar.. hehe
 
Jag och Frida hann även med lite hej-då-mys hemma hos Julia. Det var kul, tills vi skulle gå hem och jag kom på att hej då verkligen var hej då. Jag hatar hej dån (På bilden: Julia, Katta och MIceal)
 
Elsabeth
 
 
Julia 2 och Fridolf
 
Sen tog vi sista S-bahnen hem eftersom vi skulle upp och åka till Bonn med mamma och pappa. Eller alltså nej det kom ingen S-bahn.. Så det blidde billig bulle istället 
 
I Bonn gick vi i kyrkor
 
Snygg syster i snygg kyrka!
 
 
Och gjorde allt för att se så turistiga ut som möjligt. 
 
 
Skolfröken hade självklart koll på läget! Vem skulle inte vilja ha henne-den-där som lärare... Hon verkligen utstrålar kunskap!
 
Swing it Magistern!
 
 
Pappa tyckte att alla tågstationer var fina! :) 
 
 
Tåg mellan Bonn och Köln och alla var helt slut!
 
Men ändå glada :)
 
Frida <3
 
I Köln blev det en blixt-visit eftersom vi vart kvar för länge i Bonn.. Mamma och pappa aka Helan och halvan gillade Domkyrkan (typ tredje största i världen.. jag kan ljuga nu, men jag tror att det var så dom sa #Hurfanskajagkunnavetamanfattarjuintevaddomsägertyskjävlar)
 
 
Om Hol-familjen kunde sjunga (Oh helga natt räknas inte, den kan vi allt) så skulle skivomslaget se ut så här. Sjukt snyggt! Jag skulle köpa skivan. Och singlarna. Inte ladda ner. Köpa. Lagligt. Ja, eller iaf lyssna på Spotify
 
 
Sista kvällen gick på en Italiensk restaurang som jag gått förbi många många gånger, mysigt och sjukt god mat! 
 
Jag var dessvärre ganska dålig på att fota nu me. Sen såg alla ut så här på de flesta bilder också... Suck. Hehe :) 

Saker jag behöver lära mig på nytt..

  • I Schweden får man gå mot rött. Eller alltså får? Man gör. Här tittar folk konstigt på dig när du står och väntar på ett rödljus mitt i natten när det inte finns en bil på mils avstånd. Jupp. 
  • Nej, i Schweden behöver man inte kasta sig fram för att trycka på dörr-knappen på tuben. Den öppnas ändå. Folk tittar konstigt på dig när du kastar dig fram som om livet stod på spel.
  • Man måste inte ha hunnit packa alla varor på mataffären innan kassörskan slagit in alla varor. Man får varken onda blickar eller dryga kommentarer om man inte hunnit klart. Däremot så kan det hända att folk kollar konstigt på dig när du slänger dig över varorna och börjar packa ner dom som om det inte fanns någon morgondag.
 
Andra saker som är trevliga med att vara hemma
 
  • Jag kan stänga dörren när jag är i badrummet. Det är inte längre en skjutdörr i trä. Så sjukt bra. Men, som Elias sa.. inte för att man kommer att behöva stänga dörren sen när man bor ensam igen.. MEN MAN KAN.
  • Jag behöver inte titta nervöst omkring mig för att se om nån hörde när jag lägger av världens rap i köket. 
  • Jag kan låta disken stå. Hur länge jag vill. Det är ju förvisso inte så bra, men åter igen.. MAN KAN. 
  • Jag kan dock inte gå runt och säga fula ord högt längre, eftersom folk här faktiskt förstår vad jag säger.
Alltså, jag tror att många i Schweden skulle må bra av en liten tripp någon annanstans i Europa. För att förstå vilken otroligt bra standard det är i Sverige. Ok, det är inte ritkigt som alla tyskarna tror.. Alla har inte jobb, det finns  hemlösa och fattiga och det är inte alltid rent (dom tror på allvar att det inte finns någon som helst missär i vårt land). Men rent är det, iaf jämfört med Tyskland. Standarden på lägenheter ska vi inte ens prata om. Min lägenhet känns Schloss Benrath efter att ha bott i mitt risiga WG i sex månader. Men, man klarar sig ju så också. Vilket faktiskt gör att mycket av det jag har endast är bonus. Så då får man ju se till att minnas det och njuta av det extra man har. Fint som snus. 
 
NU vill jag bara bli klar här hemma så jag kan börja ta igen och träffa alla jag saknat! 

Hemma.

Så var man hemma igen då. Konstigt. Skönt, men konstigt.
 
Kommer nog att kännas bättre när allt är upp-packat och klart i lägenheten. Just nu är det mest ett kaos. Och då är hälften av grejerna kvar hos mormor än så länge. Suck. Men, det kommer kännas sjukt skönt när det är klart. Nu ska jag gå och lägga mig, i min SÄNG. No more madrass på golvet inte! Nog för att jag sovit rätt bra på mina madrasser, men en riktig säng är ju svårslagen. 
 
Jag rensar för fulla muggar förresten nu när jag packar upp. Känns som om jag kommit en bit med mig själv på resan, så det känns skönt att rensa ut även i garderoben. Bort med allt gammalt skräp som jag inte trivdes med. Wunderbar.
 
En av mina allra allra bästaste vänner har fått barn. Så det ser jag fram emot, att få träffa lilla miraklet! Hoppas jag hinner det den här veckan, i helgen blir det landet häng med goa vänner och sen åker jag hem igen en snabbis innan jag drar till Dalarna på obestämd tid. Jag längtar dit upp så sjukt mkt! 
 
Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid att vara hemma. Men jag är på god väg.
 
Nu sömn. I säng. 

RSS 2.0