Opa gangnam style!

Haha, jag brukar tycka att sånna youtube-hypes är rätt löjliga. Men opa gangnam style är ju faktiskt riktigt rolig! Den och Friday, Friday som utan någon som helst konkurrens måste vara tidernas sämsta låt.

Här är ett klipp när Opa gangnam style spelas live inför en av de största publiker jag sett! Jag får klastrofobi bara av att titta på videon! Men oj, vad alla sjunger med! haha.. Nästan så man får gåshud. Inte för att låten är bra, men vilket sjuk stämning! haha!

http://www.youtube.com/watch?v=rX372ZwXOEM&feature=relmfu

Stora beslut. Nu igen.

Vi har tre tentor denna tentaperiod. Tre 5-timmarstentor på fem dagar. Insane. Jag har under hela min studieperiod på KTH (fram till julen 2011) haft inställningen att jag inte kommer att klara nånting. Detta har ju varit helt fel sätt att tänka, men jag har varit så rädd att misslyckas att det känts säkrast så. Jag har ju klarat det mesta på första försöket ändå, men jag har inte alls några bra betyg. Förrens från och med förra julen.

Så nu är jag så vansinnigt velig inför denna tentaperiod. Jag kan ju försöka skriva alla tre, men jag är alldeles för sent ute med tentapluggandet. Antagligen finns det chans att jag klarar alla tre.. Men jag kommer ju inte att prestera bra. Så då funderar jag på att spara en tenta tills i januari. Risken är ju förvisso att jag ändå inte klarar en av de andra två. Då har jag två tentor i januari. Men det är fortfarande bättre än tre tentor nu. Då är jag ju dessutom ledig och kan plugga.

Just nu har detta resulterat i att jag inte fått något plugg alls gjort idag. Jag bara oroar mig. Knäppt. Men när jag nu äntligen har börjat prestera bättre och framför allt visat för mig själv att jag är kapabel att skriva bra på tentor.. om jag bara vågar satsa och försöka.. så vill jag ju fortsätta på det sättet.

Denna period i plugget har kantats av en massa problem men det har också hänt en hel del kul. Jag har alltså inte pluggat riktigt så mycket som jag borde ha gjort.

Nu blev det mycket svammel. Det är 1000000 gånger värre i mitt huvud. Nu tillbaks till att läsa artiklar. Woooho.

Trevliga butiksbiträden

Har ni sett hur stort det kan bli att vara trevlig? Jag tänker på han den glada som jobbar på systembolaget i Liljeholmen, som blivit hur stort som helst på facebook och även uppmärksammant i tidningar. Det roliga är att jag visste precis vem det var det handlade om, när jag bara läste rubriken. Han är verkligen hur glad och trevlig som helst. 
 
Hursom, när jag var och handlade loss på apoteket vid skolan i fredags så hjälpte ett jättegulligt butiksbiträde mig med sminkinköp. Så säger hon att jag ska vänta lite när jag betalat och så springer hon iväg. Och kommer tillbaka med världens schysstaste goodiebag eftersom dom hade en kvar från någon klubbkväll! Alltså jag blev så vansinnigt glad! Det hade hon ju verkligen inte behövt göra utan det var ju bara för att vara snäll! Jag tackade en miljon gånger och sen satt jag som ett fån på tuben med världens största leende samtidigt som jag rotade i påsen. Folk tittade helt seriöst jättekonstigt på mig. Jag såg nog ut som jag vunnit högsta vinsten på lotto.. hehe.
 
Men tänk vad lite som krävs för att göra någon glad! Och tänk va glad man blir själv om man är trevlig mot någon man inte känner! Så från och med nu ska jag försöka tänka på det, att orka vara lite trevligare mot folk jag inte känner. 
 
 

Torsdagstemat: Min favoritkändis

Jag har ingen särskilld favvo-kändis. Skulle väl vara Peter Haber för att han är världens bästa skådis och min pappas lookalike. Eller Alex O´loughlin för att han är så snygg. Så jag valde att rita av Kenza (igen). Mest för att jag önskar att det hade funnits någon förebild som henne när jag var en osäker fjortis. Hon försöker alltid uppmana sina unga läsare att tycka om sig själva precis som dom är och det tycker jag är en av de viktigaste saker man kan förmedla om man är någon sorts förebild. Så därför är hon en av mina favoriter. Dessutom har hon ett sjukt coolt ansikte att rita av. Så här är hon. Jag vet att det är fredag och inte torsdag. Men när man har tentaperiod får man vara sen.. tänkte jag! :) 
 
 
 
 
 
Förövrigt så skulle jag behöva bli bättre på att redigera bilder i datorn. Typ det ojämna svarta i klänningen. Eller att min scanner är sned. Eller alltså bilderna som scannas blir sneda och då blir jag sned. Så om någon vill ge mig en ritplatta till datorn så vore jag tacksam. Allternativt kan jag tänka mig den nya Samsung-surfplattan med penna till. Den verkar inte dum den. Jag kan mötas var som helst i Stockholm för överlämnande. Tack på förhand. 
 
Resten av torsdagsteckningarna finns på www.komigensofie.blogg.se

Doppelganger

Av en slump har jag hittat min systers dubbelgångare. Bilden har jag stulit från fejjan helt utan hämningar och jag har absolut ingen aning om vem det är!
 
Det är så likt att syster själv trodde att det var hon på bilden.. och funderade på när jag hade sminkat henne så. Mycket roligt tycker jag. Mamma och pappa såg skillnad. Anna också. Pontus fattade ingenting, sen gissade han på att fel bild var fel! haha... 
 
 
 

Höst.

Nu är det höst och denna hylla får stå och se snygg ut tills i vår.. 
 
 

Höst 2010

Så här såg det ut en dag under hösten 2010. Jag, Pontus och Morgan gick runt Trekanten och år pannkakor på en iskall bänk. Sedan kastade vi pinnar i vattnet och tittade på ankor. En bra dag.

Jag har så blandade känslor inför denna årstid. Jag är bitter för att sommaren är över. Ledsen för att träden ska bli kala. Irriterad för att det kommer att vara svinkallt och kalt i ett halvår. Samtidigt som det känns lite mysigt med te, tända ljus och film. Jag längtar efter julen som en unge och jag tycker faktiskt att det är kul med snö, i alla fall i några dagar.
 
 

Torsdagstema!

Jag tycker verkligen att det är jätteroligt att torsdagstemat är tillbaka! Då blir veckorna lite roligare och det blir fredag lite fortare! Sen blir jag så fruktansvärt inspirerad av att se alla andra bidrag! Det är verkligen så man utvecklas tycker jag, genom att ta del av många olika konstnärers verk och få inspiration av andra!
 
Nu är det fredag. Igen. Crazy. Den här helgen kommer jag plugga plugga plugga. Det känns sådär om sanningen ska fram. Extra otaggad blir jag eftersom det är ekonomi som står på tapeten hela helgen. Det är verkligen inte min grej.
 
Men gå in på www.smäm.se och titta på alla fina bidrag vet ja!
 
Trevlig helg!
 
/Theresa

Torsdagstema: Höstfeeling

Hösten ska vara orange och röd. Det och en massa te, film och tända ljus. Så är jag nöjd! 
Jag lägger upp två bilder som jag ritat senaste veckan med färgpennor, jag är inte alls van att använda det men det är riktigt roligt! Sen lägger jag upp en äldre bild där jag sminkat och Frida Börjesson fotat! Alla tre bilder tycker jag känns väldigt mycket höst! 
 
Resten av bidragen finnes denna vecka på www.smäm.se
 
 
 
 

Förebild

Nu blev det en bild till. Jag ritade av en av mina största förebilder när det kommer till tecknandet: www.komigensofie.blogg.se. Hon är fruktansvärt duktig och verkar vara en riktigt cool tjej! Alltid kul och läskigt att rita av folk man ser upp till.. Men så här blev det:
 
 

Dagens

Blev först en ledsen bild (målade med flytande bläck, roligt men svårt). Men sen tänkte jag att det är bättre att vara stark än ledsen, och att hur jävligt saker än kan kännas så löser det sig alltid. Ofast till och med till det bättre. 

Jag har min älskade familj och underbara vänner! Dem kommer jag alltid att älska av hela mitt hjärta och det gör mig läskigt stark!

 
 
 
 

Gårdagens:


Söndag!

Igår hade vi klass-kräft-skiva hos mig i Hökis. Mycket trevligt! Jag har ju dock en vit period nu (två månader, med tre undantag) och det känns så där idag alltså. Det är rätt trevligt att inte dricka och slippa vara trött dagen efter. 
 
Nu sitter Pontus och spelar gitarr och sen ska vi kolla på Beckfilmen. 
 
Just det, en rolig grej! Jag ritade av Klara (som var med i svenska topmodel för någon vecka sen). Sen var det någon som såg det och såg till så att hon såg bilden och hon la upp den både i sin blogg och på instagram. Och det var över 900 personer som gillade min bild! Jag vet att det kanske inte är världens grej, men jag kan säga att mitt lilla amatörhjärta dunkar så hårt av lycka att det nästan poppar ur kroppen! Det är grymt att få höra att nån gillar det man gör! Det känns helt fantastiskt! Sen var det ju sjukt kul att hon gillade bilden också! Det är alltid läskigt att rita av coola människor! Här är hennes blogg: http://werun.se/djamila/
 
Här är bilden (dock så blev den sne och fick konstiga färger.. jag vet inte vad det är med min scanner): 
 
 
 
 
 

Man ska inte gnälla...

Men det tänker jag göra ändå. CSN. Tänk om dom skulle anställa lite folk som faktiskt själva gått i skolan. Jag kan nöja mig med att de gått ut gymnasiet, men så verkar inte vara fallet.

Förra veckan så sa en kvinna på CSN till mig att jag inte var behörig att få CSN-stålar eftersom jag saknade resultat. Jag hade alltså inte klarat vårterminen 2012. Mycket märkligt.. eftersom jag visst har det. Men jag fick ju såklart panik och rusade på darriga ben till KTH:s studieexpedition. De som jobbar där är jättegulliga, men det har ta mig tusan noll koll! De sa att det nog berodde på att jag anmält mig till en omtenta som jag sen inte gjorde. Alltså var jag körd.

Efter ytterligare ett samtal till CSN (då jag fick prata med en man som gått ut gymnasiet och dessutom visste hur en dator fungerade) så fick jag reda på att allt minsann var i sin ordning. Deras system hade bara inte hunnit gå in i KTHs system och kollat mina betyg än. Suck! Där missade jag nästan två föreläsningar i onödan och fick en hjärtattack som jag inte behövde.

NU, såg jag på nätet att jag ska få pengarna imorn (äntligen). MEN, då har de räknat fel och kommit fram till att jag inte har några veckors tilläggslån kvar. Vilket jag har. Så jag får 2000 kr mindre varje månad, än vad jag räknat med. Jag hade alltså tänkt att jag kunde klara mig till jul utan att jobba på helgerna. Men icke. Så nu måste jag alltså börja helgjobba. Det problematiska är att jag pluggar. Varje helg. Sen ska jag hinna träffa Pontus och vänner därimellan. Men det är det alltså slut på? Jag blir så less.

Jag ska ringa CSN imorn, men det har säkert någon bra anledning att säga nej. Som dom alltid har.

Nu vart det här ett astjurigt inlägg. Jag har varit glad hela dagen så det känns orättvist. Men fan alltså, vad jag är trött på CSN. Det blir ju inte bättre av att hälften som jobbar där är vansinnigt otrevliga. De har noll förståelse för studenter.. men det är ju kanske inte så konstigt med tanke på att de själva antagligen inte ens klarade gymnasiet. Punkt. Blä.

Stora beslut.

Jag hatar stora beslut. Jag kan inte riktigt ta dom, tänk om man ångrar sig? Vad vill jag med mitt liv? Hur vill jag leva och vad vill jag göra? Tänk om det fanns ett uppslagsverk för livet..
 
Idag ska jag plugga hela dagen. Men jag har så mycket annat att tänka på just nu, ligger som en klump i magen och förstör min koncentration. Jag skulle vilja ringa och prata ut med någon, men jag vet liksom inte riktigt vem. Jag har en miljon underbara vänner omkring mig, men jag orkar liksom inte riktigt.. Det är ju bara småsaker som snurrar runt i pallet, men många bäckar små ni vet.. 
 
Jaja, jag kunde ju kanske sätta mig och rita en stund. Men inte ens det har jag ro till. Nä, jag dricker stora mängder kaffe och spelar angry birds istället. Funkar bra som nödlösning. 
 
Snart är allt säkert bättre. 

Torsdagstema - saker som börjar på BA

Nu är torsdagstemat äntligen tillbaka! Tycker det är jätteroligt då man får inspiration att ge sig på saker man inte vanligtvis tecknar. Denna vecka glömde jag dock lägga upp bilden i tid! Men här kommer den:
 
Saker som börjar på BA: Bandmedlem (Jim Morrison, The Doors)
 
Resten av de som ritat hittar man på artemilia.se/blogg
 
 

Bonuslyx!

En annan sak som är rätt najs med att bo med Pontus, är det där lilla bonus-monstret!
 
Jag bjuder på en bild från förra sommaren, där jag ler mitt fulaste tandkötts-leende. Bara för att han är så gosig!
 
 
 
 
 
 

Lyx med tvårätters.

Nu har jag och Pontus "bott ihop" sen i torsdags. Mycket spännande, jag har ju aldrig bott med någon förut! Men det ska nog gå bra, jag behöver bara få vänja mig lite..

Vi har ju faktiskt varit tillsammans i snart fem år (!!), dessutom så hade vi ett års uppehåll så det är ju snart sex år sedan vi blev tillsammans. Helt sjukt. Men det konstiga när man varit tillsammans så länge utan att bo ihop är att även om vi träffats ofta och sover ofta hos varann så är man ju ändå lite gäst när man inte bor där. Vi är inte så vana med att umgås utan att umgås om ni förstår vad jag menar..

Men det ger med sig fort :) Jag tror att vår varannan-vecka-lösning kommer att fungera bra tills vi får en EGEN gemensam lägenhet. Idag förklarade Pontus glatt att han minsann bjöd på tvårätters när det var han som fixade maten. Soppa. Och pannkakor. Jo jag tackar jag!

Idag har jag tittat på Hollywood-fruarna och Ensamma mammorna. Så sjukt roligt. Lite bönder som söker fruar på det så är hösten komplett.

Peace.
 
 
 

Helgmissären del 2.

Försökt plugga. Men är mest arg och ledsen. Det går inte riktigt att leva när man har sånna här dåliga perioder med magen.

Googlat lite och det är ju utan tvivel IBS jag har, precis som läkarna sagt. Och precis som jag har många andra fått svaret "Det här är något du får lära dig att leva med". Men inga fler råd än så. Dessutom så läste jag att 10% av svenskarna har detta problem. Hur kan det då inte finnas bättre råd??

Jag vet att stress påverkar. Jag vet att jag ska undvika vissa saker. Men när jag har en dålig period så kan jag ju inte äta något alls. Jag blir dessutom lättretlig, irriterad, arg, grinig, ledsen, orolig, känner att allt är hopplöst och blir allmänt vidrig att vara omkring. Festligt värre.

Nu blev det här mycket mer personligt än jag tänkt. Men va fan, om 10% lider av detta kan jag ju inte vara ensam! Någon måste ju känna igen sig i det jag skriver.

Idag har jag haft så ont i magen att jag inte vågade stå upp i duschen av rädsla för att svimma. Jag vågar inte gå och handla för jag mår så illa att det känns som om jag ska kräkas när som helst. Samtidigt är jag sjukligt hungrig eftersom jag inte får behålla mat. Är jobbig mot Pontus och gråter en massa. Riktigt rolig är jag.

När jag googlade så verkar det som om hypnos kan hjälpa. Vad roligt. Jag är förpassad till hittipå-sjukvården. Men jag är desperat. Nu ska jag bara söka bidrag för att ha råd att betala hittipå-personerna. Dvs bygga på skulden till mamma och pappa ytterligare.

Nä, nu måste jag gå och handla. Äta bör man, annars dör man.


RSS 2.0