Dagens teckning och så lite grekiska..


Sofias änglar..

Jag vet inte ens vad jag ska skriva men jag blev väldigt berörd av dagens program. Jag kan inte förstå hur man kan välja att ta en annan persons liv, för att denne inte längre vill leva med en. Okej om han nu ville dö själv, men hur fan kunde han välja att ta hennes liv? Jag förstår ju att hennes föredetta-sambo var sjuk. Men ändå..

Aftoblandet har gjort en undersökning om kvinnor som dödats av sina män. Jag insåg nu att Nathalie inte finns med på listan. Det måste ju betyda att mörkertalet är ännu större? Jag förstår inte heller varför utredningen läggs ner om förövaren själv tagit sitt liv? De anhöriga har väl ändå rätt att få reda på hur det gick till, för att försöka gå vidare. Om det nu går.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/dodadekvinnor/article14144776.ab

Usch nä, jag vet inte vad jag ska skriva. Mer än att jag var tvungen att få ur mig någonting. Män som skadar sina kvinnor är bland det förjävligaste, vidrigaste jag vet. Jag önskar att ingen någonsin skulle behöva uppleva eller genomleva något sådant.

Jag kommer inte att sova gott i natt. Det är ett som är säkert.


Dagens teckning:

Idag är jag hemma och tvättar och pluggar inför en labb-munta på onsdag. Jag gillar verkligen inte muntor och är jättenervös. Men det ska nog gå bra bara jag förbereder mig ordentligt! Här kommer dagens teckning iaf (ritat igår kväll):

Jag tänkte på det här med referensbilder förresten. Jag har nästan alltid en referensbild (oftast bilder från modereportage i typ vilken tidning som helst) men när jag ritar sånna här "gubbar".. Bara massa ansikten, då har jag aldrig en bild att titta på. Däremot så tror jag att jag har referens bilder i huvudet. Typ människor jag träffat eller sett på tv. Men jag tänker aldrig på "dem" när jag ritar så här. Då tänker jag inte alls... Det är skönt. När jag ritade denna tittade jag samtidigt på filmen "Dumpa honom". Den är bra!

Jaja, nu ska jag ner i tvättstugan igen. Jehovas vittnen var här och plinga på nyss, förövrigt har det varit väldigt lugnt och jag är ensam i tvättstugan för en gångs skull :)

En till old one:


Söndag

Igår drack jag vin med finaste Caroline och Therese... Perfekt kväll! Idag sitter jag och tittar på tv... Borde plugga.. Men det tänker jag icke! Tycker jag är värd en ledig dag!


Tenta-dags (jepp på en lördag!)


Ref.bild

Jag missade ju å länka ref.bilden.. Jag har bara mobil idag.. Men det är en dalmatinerna i 101 dalmatinerna jag tittat på (alla vet väl hur dom ser ut?) :-)

Inte en jättespännande tolkning idag. Men så är det när man tentapluggar.. Nästa vecka är jag på et igen!


Torsdagstema: hundar

Tentaperiod.. Alltså blir de inte roligare än en omritad disney-bild... Jag älskar hundar och djur dock :-)

Resten finns på www.smäm.se


Ordning är för idioter, genier behärskar kaos!


Idag: mer plugg

Frukt är gott! (jag är lika lättlurad som barn)


Dagens teckning


Nya färgpennor

Tack vare nya, ruskigt bra färgpennor från Muji har jag pluggat sjukt effektivt idag! Mina fingrar ser dock ut som om jag börjat om på dagis igen... Men jag ser näsan alltid ut så, så det är ok!


Äldre teckningar

Har ett gäng som ligger och skräpar.. här är några:


Vad hände?

Man vet att man pluggat lite för mkt när man går till affären och inser, inte bara att det faktiskt har snöat.. Utan att det är helt vitt! Wünderbar!


Dagens teckning:


Nu ger jag upp för ikväll

Jag går och lägger mig och drömmer mig tillbaka till Venedig! En sjukt spännande stad jag gärna skulle spendera mycket tid i.. drickandes bubbel med Pontus och åkandes taxibåt. Det va livet de. 

Idag är en sån där plugg-dag.

Klockan är 20 över 23. Eller 23.20 kanske är lämpligare att skriva.

Ögonen går i kors. Magen har ont efter dagens 711:e kopp kaffe (som jag tvingar i mig just nu för att inte somna så hårt att jag slår pannan i odlingsteknologi-kompendiet). Själen gråter och mina sista eftertraktade hjärnceller har sagt upp sig. Men än pluggar jag. Oh yes I do. Jag, Malin och Sara har kört all in hela dagen. En tacos-och-gladiatorerna-paus hann vi dock med.

När tjejerna åkte hem skämtade jag om att jag skulle sätta mig och plugga igen. Tydligen så har jag ingen humor kvar eftersom jag själv icke fattade att det var ett skämt.. Utan faktiskt satte mig ner och fortsatte.

All in.


No more plugg ikväll!

Therese har tänt en brasa, vi ska svulla popcorn och gnälla om livet.. Hehe!

Jag har bestämt mig för att jag passar i orange för övrigt.. Tänka sig!


Muji

Det här är bästa överstrykningspennorna någonsin! Två spetsar, inte för stark färg (så det går igenom i böckerna) och dessutom snygga färger. Nu har dom utgått på Åhléns (!?!?). Jag kunde inte riktigt släppa detta svek så jag googlade lite nu istället för att lyssna på tantan som pratar om tillväxtkurvor för bakterier... Och dom går att beställa! Bara att googla på moji! :-) grymt!


Relax - take it easy


Dagens tankar.

Idag fick vi reda på våra labbgrupper under första kvartalet nu i år. Det är en sån ofattbar lycka när man får stryka massa punkter i kalendern (när schemat kommer ser det ut som om man har tre labbar samtidigt varje dag och man vill bara lägga sig ner på golvet och åla sig som en mask samtidigt som man slår i golvet och skriker rakt ut).

Nu var det ju så att det fanns EN enda grupp jag kunde hamna i som skulle innebära heldagslabb på min födelsedag och 8-morgon dagen efter. Självklart så hamnade jag i den. Vet inte om det är karma. Men jag får nog allt hjälpa någon pensionär över vägen imorn eller något, för något fel måste det ju vara..

Så det blir inget gå ut och äta som jag tänkt. Jag pallar ingenting när jag haft heldagslabb. Speciellt inte om jag har labb igen kl 8 dagen efter. Skit också.

Men men, sånt är livet. Bara att labba på.

Idag fick jag träffa min Pontus igen, vi har inte setts på en vecka och jag har saknat honom sjukt mycket! Han hade köpt jättefint te till mig i London minsann! Han vet hur man får mig glad :) (Jag älskar te)


Vi provdrack det med persiko-smak och det var sjukt gott! Sen åkte Pontus hem stackarn, han sa att han kände sig lite hängig tidigare och sen medans han var här lät han sämre och sämre i rösten.. Så han skulle se om han pallade att jobba hemifrån imorn istället för att åka in till jobbet eller om han får sjukanmäla sig :/

Jag och Pontus på grönan i augusti


Nu babblar jag på här (om man nu kan babbla via ett tangentbord) bara för att slippa gå och lägga mig. Men det måste jag. Imorn är en annan dag. Det är inte vilken dag som helst utan årets första fredag! Jag ska ha två föreläsningar i skolan..Sen ska jag förhoppningsvis träna och sen ska jag sammanfatta de två sista föreläsningarna från gentekniken. To much information..

Gonatt.

Bästa Bettan!

http://youtu.be/Ap3TfhiiwvE


Torsdags-tema: Gammalt och nytt

 

Gammlat = Fjäderboan, frisyr och smink känns lite så där "gammalt" eller klassiskt kanske är ett bättre ordval :)

Nytt = Det är en bild på bloggerskan Tyra Sjöstedt (http://tyras.se/) som jag ritat av (och ritat om lite). Jag tycker det känns nytt med kvinnor/tjejer som tar för sig och gör karriärer. Som tjänar pengar och vågar ta en stor plats i en värld som rätt ofta styrs av män. Jag tror att vi kvinnor kan gå långt om vi slutar vara så rädda för folk ska tro, att vi tror att vi är något. Vi är något! Och det kanske är dags att vi vågar visa det! :)

Resten av alla fina bidrag finns denna vecka på: http://nollfemnolltva.blogg.se/


Dagens teckning 2: hehe


Wikipedia proves a point...

Men varför måste dom göra det just idag?? När jag sitter å hård-pluggar! Det är rätt ofta jag fastnar på någon ord och blir osäker på vad det var för något... Då söker jag på Wikipedia och så räcker det oftast med den infon för att jag ska bli påmind. Jag tar inte Wikipedia som en säker källa, men i dessa lägen är det sjukt användbart.

Men idag ligger det alltså nere. Frick!


Snart torsdag!

Imorgon är det äntligen dags för torsdagstemat igen! Min teckning har legat och väntat sedan temat: "Gammat och nytt" avslöjades på: http://nollfemnolltva.blogg.se/

Dagens teckning får bli två skisser som legat och skräpat i min mapp i några månader... (ganska många skulle jag tro). Det är typexemplet på sånna teckningar som jag gör väldigt fort och sedan är mycket missnöjd med. Men sen när dom legat och "vilat" några månader så kan jag se på dom med andra ögon och ändå tycka att dom är lite intressanta på något sätt. Därför slänger jag nästan aldrig något jag ritat. Och det är därför min lägenhet svämmar över av teckningar :P


 


Önskelista!

Snart blir jag ännu äldre! Inte för att det är något att fira, 27 liksom. Ojämnt och tråkigt.

MEN, jag antar att päronen och systeryster kommer att vilja veta vad jag önskar mig.. så here we go:

  • Färg till min skrivare (svart framför allt)
  • Headset till min yfån (gärna billiga, enkla.. inga sportiga varianter)
  • Hårfön-borste
  • Ögonbrynsfärgs-kaka från det där billigare märket som jag inte minns va det heter, men Frida du vet!
  • Rouge
  • halsring
  • hårspännen
  • Letraset papper
  • marker-pennor

Så där ja! Då finns de lite skoj att välja mellan :)

Sen önskar jag att Frida hjälper mig att styla till min blogg, eftersom hon förklarat att designen är sjukt ful.. hehe, nu är ju jag kass på sånt....... SÅ det önskar jag mig av lillsmurf!

Nu ska jag plugga om genmodifierade djur. Känsligt ämne för mig på många sätt, men väldigt intressant att läsa om.


Om jag hade pengar...

2800 kr närmare bestämt.. Få skulle denna klänning från Whyred få flytta in i min "walk-in-closet"..


Dagens köp:

Idag köpte jag något helt fantastiskt. Något som jag inte förstår hur jag klarat mig utan så länge! Jag tror nog att ungefär ALLA som tecknar kommit på detta själva, men om inte så skulle jag nästan våga lova att det kommer bli the big köp of 2012! En teckningspärm!

Då menar jag inte en ful pärm som man sätter in sina teckningar i. Nej detta ska vara av den lyxigare varianten. Ordning och reda-varianten. Min kostade saftiga 399:- men ack så fin den är, med inbygda plastfickor och allt!

Jag kom inte på denna genialiska idé själv. Det var Pontus som tyckte att jag skulle skaffa typ en portfolio. Jag har haft ALLA mina teckningar från det senaste året i en mapp på bordet. Detta medför ju att jag/någon annan aldrig ser bilderna. Vilket är tråkigt.

MEN, nu får alla som har äran att hänga med mig i Hökis chansen att glutta på mina favoritbilder i min nya favoritpärm, fett! (som vi sa i Vällingbyskolan)
Det syns ej på bilden, men omslaget är av typ reptil struktur. Fantastiskt!

 


Dagens teckning:


Mammor och minimodeller på tv3

Jag undrar om mammorna som ställt upp i tv3s nya program tittade på premiären och tänkte: "FA AN vilken bra morsa jag är!"? Snacka om att projicera sina egna drömmar på sina barn. Det är nästan så jag tänker att det inte är på riktigt? Att alla är skådisar? Men så är det nog dessvärre inte..

Jag undrar om de där mammorna vet vad de gör mot sina barn? Att ständigt vid så ung ålder få höra att man är så söt och ska gå så långt och bli så känd. Baserat på hur man ser ut? Bäddar det för något annat än dåligt självförtroende och besvikelse så säg?

Sen blir det så tydligt tycker jag när mammorna säger att det är flickorna själva som "vill", men barnen tittar hela tiden på sina mammor när dom säger att dom så gärna vill bli modeller. Inövade repliker som vem som helst kan räkna ut att inte barnen kommit på själva. Flera av tjejerna svarade att det roligaste med modellskolan var att träffa nya kompisar. Flera sa att det inte ens visste om de ville bli modeller, nån sa att det inte var så roligt att stå framför kameran.

Jag tror faktiskt att det är nog svårt att växa upp som ung tjej, med alla ideal överallt och ständiga krav på hur man ska se ut och vara. Jag tror inte att det behövs pushningar och förväntningar hemifrån. Kan de inte bara få vara barn?

Nä, jag blev illa berörd av programmet. Punkt.


Mammor & Minimodeller


Tätt följt av dagens teckning:


Dagens gnäll.

Till alla er som någon gång funderat på hur det skulle vara att studera på den Kungliga tekniska högskolan så ska jag tala om det för er:

Det känns som om du kommit tillbaka från ett välförtjänt julelov, då du börjar leva och vara dig själv igen. Det känns som om att du första dagen i skolan får reda på att du har en workshop (2 kapitel att läsa och frågor att förbereda), en kontrollskrivning (5 kapitel att läsa), ett studiebesök (artiklar ska läsas innan och frågor förberedas.. dessutom ligger destinationen i NYNÄSHAMN, världens ände för er som inte vet vart det är), en labbrapport att komplettera, ett muntligt förhör där två labbar ska kunnas helt utantill (varje labb tog en vecka att genomföra) OCH EN TENTA på 18 föreläsningar som du hade innan jul. Att detta har du nästa vecka! Så känns det ungefär. Det känns som en fet käftsmäll, samtidigt som en fet amerikan på 300 kg sitter på din själ tills den mosats till gulasch. Det känns inte alltid så, men rätt ofta känns det som om föreläsare och schemasättarna gör allt i sin makt för att du ska slita ditt hår och stampa i marken.

Idag är ingen bra dag. Jag är arg på KTH för att det känns som om det aldrig går över. Jag övertalar mig själv att det blir lugnare nästa period. MEN den perioden kommer inte. Aldrig. Jag är trött på att vara trött och stressad.

BLäääääää. Så nu har jag spytt galla. Ibland måste man det.


We meet again...


Kaos i huvudet = kaos på pappret..


No more jullov.

Nu är det bara en timma kvar på mitt julelov. Va fals? Fem veckor kändes ju som en evighet?! Det skulle ju aldrig ta slut..

Nu väntar tenta. Kontrollskrivning. Två labbkurser. Mängder av föreläsningar. Muntligt förhör. Va fals?!


MEN, jag har lite att se fram emot. Fylla år. Semester (förhoppningsvis) i April med Pontus.. Kandidatjobbsskrivande nästa kvartal. Vår.. värme, till och med sommar (så småning om).


Men just ikväll känns det skit faktiskt. Och just ikväll kanske det är okej att det känns skit.


Det ska bli kul att träffa mina klassisar iaf :)

 


Saknar Vilda

Hon var bara min i fyra veckor men jag saknar henne massor.. Men hon har det bra med sin lillebror hemma hos Saras mamma..

Helt sjukt att hon bodde utomhus i en grill.. Och så några dagar senare ligger hon på min mage i Hökarängen.. Värsta vildkatten... Not!


Narnia.

Eftersom detta är min sista lediga dag och jag har pluggat alldeles för mycket på lovet.. Så tar jag ledigt från böckerna och sammanfattningarna idag! (Det kommer jag ångra imorn, men men)..

Har precis sett den andra Narnia-filmen. Jag tycker att dom är helt fantastiska och funderar på en liten tripp till Ica för att se om dom har den tredje (där kan man hyra film för 29kr!)Dagens teckning:

Inspiration till dagens teckning fick bli en bild på Linda Sundblad, bilden blev inte så jättelik henne (inte jätteofta man ser henne i grönt hår) men jag tycker att den blev cool. Och det är just cool jag tycker att hon står för. Hon har en sjukt snygg stil och verkar vara en sån preson som verkligen går sin egen väg.. samtidigt som hon verkar vara sjukt mån om andra! Sån vill jag också vara (kanske dock utan det gröna håret) :)
Lugn lördag!

Nu har jag precis vinkat av mamma, pappa och mormor som varit här på middag. Jag lagade min paradrätt (läs den enda jag kan) och sen kollade vi på stjärnorna på slottet (vilket faktiskt var riktigt skoj eftersom att det var Johan Rheborg det handlade om). Efter det kollade vi på Morden i Midsommer och det hela slutade med att mamma sov på min axel och pappa satt och nickade med huvudet så han nästan slog det i väggen, precis i sin ordning.

Imorn är sista dagen på mitt lov...................


Dagens teckning 2:


Bioteknik = hett!

Kom på en sak.. Jag har mina sista två veckor av detta fantastiska jullov pluggat på dagarna tills hjärnan nästan börjat blöda (givetvis med välförtjänta rit-pauser). På kvällarna har jag kollat på en himla massa film, och insett en rolig sak. Sjukt många filmer som kommit senaste tiden handlar om bioteknik (som jag pluggar) på ett eller annat sätt.

Gener som fixas med (och så går det oftast åt helvette), mikrobakterier och virus som sprids likt löpeldar, vaccin eller mediciner som måste tas fram osv. Det måste ju verkligen betyda att jag valt rätt plugg? The future liksom.. Och får jag inga jobb så kan jag alltid jobba som bioteknisk rådgivare under filminspelningar ;)

Nu ska jag plugga vidare!

Dagens teckning: Linda Hallberg

Grunden....färdig!


Appråpå att oroa sig över onödiga saker...

Idag hände de bästa som kan hända när man lekt tonåring och vänt på dygnet. Jag somnade 4. Vaknade 8.. och kunde inte somna om. Jag är trött så att det gör ont. Jag kommer ha väldans svårt att klara av det jag ska göra idag.. MEN, jag kommer att somna tidigare ikväll och kanske orka upp på måndag när plugget drar igång igen.

Jag skrev ju tidigare att man ska försöka låta bli att oroa sig för onödiga saker. Well, nu är ju inte jag den som lever som jag lär inte. Jag oroar mig för de mest konstiga saker.. Här är min senaste:

Jag fick spinningskor i juleklapp vilket jag blev så sjukt glad över. Nu har jag inte tränat på tre veckor under julen (trots att jag var så duktig innan det) och är jätteseg med att komma iväg igen.. Jag tycker alltid att det är värst att komma iväg till gymmet första gången. Sen är man on track igen.

Anyways, så nojjar jag nu över att jag inte kommer att förstå hur man får fast spinningskon i cykeln. Eller att jag har skruvat på fästena fel, att jag kommer att fastna i cykeln och inte komma loss. Eller att jag kort och gott, lite diskret kommer att ramla av cykeln med ett brak.

Egentligen så är jag ju fullt medveten om att det inte gör ett dugg om något av detta inträffar. Och OM det gör det, så kommer det att bli lite pinsamt i en sekund och sedan har alla glömt det.. Eller så får spinningtanterna en kul historia att berätta på nästa syjunta. Ändå så oroar jag mig. Nästan lite komiskt...

Japp. Nu ska jag ut och gå i hopp om att bli lite pigg trots sömnbristen.. Funderar på att skippa att kolla på termometern.. Det brukar sätta stopp för mina vinterpromenader allt för ofta!

Linda Hallberg

Sådär ja, nu satt jag uppe till två ändå. Jag tecknade av Linda Hallberg som man hittar på:

http://www.lindahallberg.se/

Hon har en sminkblogg som jag tycker är riktigt rolig och inspirerande! Sjukt duktig och bra med tips och fina sminkningar. Jag är ju utbildad makeup-artist men jag jobbar inte alls me det längre. Jag kan sakna det så det kliar i fingrarna... Men det är svårt att ha tid och ork när man pluggar hela tiden. Som jag skrivit tidigare så är det rätt svårt att känna insperationen flöda när det endast är mitt eget fejs jag har som "målarduk".. Men när inspirationen tryter brukar jag titta på Lindas sminkblogg så brukar det ge med sig :)

Teckningen kommer upp imorn, scannern låter så jäkla högt och jag vill inte bråka med grannarna..

(Eller just idag vill jag ju förvisso det då nån äcklig jävel hade kräkts i trapphuset. Uaaaak. Spö borde dom ha!)

Dagens teckning 2:

Ikväll har Therese och Caroline varit här på en lugn filmkväll, jättemysigt :)

Jag har ju ritat av Therese förr.. och idag var det Carolines tur:
Dagens teckning: Elsa Billgren

Jag kämpar vidare med mina markers :) Nu har jag ritat av Elsa Billgren igen! Jag tycker att hon verkar vara en bra tjej och en fin förebild! Jag gillar människor som vågar klä sig i sin egna stil (och som har lyckats hitta den.. hehe). Jag gillar hennes feminina klädstil med vackra klänningar och kjolar, och strumpbyxor! När jag inte längre är en fattig student så ska jag börja unna mig lyxiga klänningar. Sen ska jag bli bättre på att shoppa second hand också.. och det är ju perfekt medan jag är just fattig student :)


 

Just nu lyssnar jag på Kent och läser om eukaryota celler som värd-celler vid produktion av rekombinerat protein. Det är faktiskt intressantare än det låter, men det kräver mycket kaffe (har nu druckit så mycket att magen har ont).. hehe

 


27 bast

Jag fyller ju snart 27 år jag. Om någon skulle vinna sjukt mycket pengar så önskar jag mig vad som helst på denna sida: http://www.penstore.se/kat/copic?gclid=CKC6tvTUy60CFY1YmAodWTnCfw

Tänk att pennor kan vara så dyra.. Men å andra sidan. Jag köper pennor. Pontus köper girarrer. Jag vinner.

Ivanhoe

Ikväll drack vi en Ivanhoe och kände oss därför sjukt coola:
Torsdag natt..

Jag älskar torsdagstemat! Skönhet (fint och fult) är ett spännande ämne. Jag står fast vid min åsikt att det finns något vackert hos alla människor.. Det gäller bara att själv välja att se det vackra hos andra istället för att välja att se det "fula". Sen är det tråkigt att utseendehetsen gör att man glömmer bort att "dömma" folk utifrån deras insida. Vad betyder utsidan egentligen? Hur många väljer sina vänner utifrån hur snygga dom är?

Jag blir så otroligt glad av att se alla andra torsdagsteckningar! Just nu är min dator knäpp och jag kan inte se vissas bilder och andras kan jag inte kommentera på.. Jag har provat att skälla på han, men det hjälper ej. Jag hoppas att den skärper sig imorn för jag blir tokig.

Det finns få saker som definierar mig så som tecknadet gör. Jag är nog bara rädd själv för att erkänna hur stor del av mig det är. Sen hur vida det jag skapar är tekniskt bra eller inte, spelar det ens någon roll? All konst handlar väl om att uttrycka sig.. Då kan det ju aldrig vara "fel".. Det är ju alltid en tolkning och ett uttryck. Det är det jag gillar tror jag..

Ikväll har jag ätit en club sandwich med min karl. Sen drack vi en öl och nu gör han sig redo för att åka till London. Jag är jätteglad för hans skull.. samtidigt som det känns konstigt att han kommer att vara så långt bort och vara svår att prata med (om man inte vill ha tidernas telefonräkning nästa månad). Men jag tror att han kommer att ha det rätt bra :) Och dricka rätt god öl :)

Imorn väntar plugg (som alltid). Sen kommer Therese och Caroline hit på Twilight-filmkväll. 

Förresten, här kommer det: Jag älskar Twilight, Moonlight och Harry Potter. Jag älskar The Rasmus. Jag är tokig i Lauris soloprojekt. Jag har precis börjat upptäcka Florence and the machine. Jag gillade Apornas planet 
(r)evolation. Jag tycker att bioteknik som jag pluggar är så sjukt coolt. Jag tycker att gymnaster är de riktiga idrottsmännen och kvinnorna. Jag tycker att det är läskigt att flyga och jag älskar min mamma, min pappa, min syster och min mormor över allt annat. Dagens torsdagstema och tolkningar har fått mig att inse att livet är för kort för att skämmas över den man är. Jag må i många ögon ha Sveriges sämsta film och musiksmak.. men jag gillar den :)
Natti.  

Torsdags-tema: fint och fult

Veckan tema handlade om fint och fult. Det fick mig att tänka på att det inte spelar någon som helst roll hur fin man är på utsidan, om man inte känner sig fin innifrån... Då spelar det ingen roll hur dyra designer-kläder man köper, hur ofta man går till frisören eller om man opererar näsan eller brösten.
Det blidde denna teckning: (Kläderna har jag tecknat av från Mulberry)

 

www.smäm.se kan man se alla andra bidrag också! :)


I säng klockan 1!

Första kvällen jag går och lägger mig innan kl 3 sen nyårsafton.. Det var där allt sket sig..

Nu är lovet nästan helt slut :-(

Imorn ska jag prova mina nya spinningskor! Sjukt spännande! På kvällen ska jag träffa Pontus i stan. Sen drar han till London me tre kompisar. Men jag är inte avis.... Inte alls. Vem vill va i London? Jag!! Ibland är de inget kul alls att vara fattig student :-(

Natti!


Dagens teckning:


7 år.

Idag påpekade mamma att det är 7 år sedan morfar gick bort nu på söndag. Det är helt sjukt, 7 år! Jag saknar honom så vansinnigt mycket! Numera är det mest fint när vi pratar om honom, jag känner oftast glädje då. Att få minnas hur han var.

Jag tittade i fotoalbumet jag fick av mormor när jag fyllde 25. Det är massa bilder på morfar. Först blev jag bara glad, så som när vi pratar om hur knäpp och rolig han var. Men sen blev jag lite ledsen. Och arg. Jag är arg för att jag inte minns hans röst längre. Arg för att jag inte tror på ett liv efter detta, vilket alltså innebär att jag faktiskt aldrig kommer att få höra den igen. Arg för att han inte fick leva.

Jag är inte så rädd för att bli gammal själv. Det stör mig inte. Jag blir nog en söt tant jag. Rynkor och hängpattar. Jag stör mig på att jag blir äldre för att de jag älskar blir äldre. Jag må vara dålig på att visa kärlek, men jag känner så sjukt mycket kärlek till min familj att det är helt galet. Fan va bra dom är!

Ibland glömmer jag bort att leva i nuet. Oroar mig för saker som är helt oviktiga. Det är nog det viktigaste uppdraget vi har i livet, att leva det och ta vara på det. Njuta av tiden och spendera så mycket tid som möjligt med dem man älskar! Sluta oroa sig för skitsaker. Va fan gör de om 100 år?


Morfar och liten Theresa <3


Morfar <3


Tisdag

Inte många dagar kvar på mitt älskade lov nu. Jag pluggar ju för visso varje dag.. Men jag bestämmer iaf när själv.

Pontus och Morgan var här nyss och kollade på fjärde Harry Potter-filmen (och käkade tacos)
Jag tror att Mogens var lite för liten för att fatta, men han tyckte att den var mycket bra ändå :-)

Nu ska jag kolla på Green Lantern. Endast för att huvudpersonen är snygg. Vad han nu heter..

Vissa tycker att jag har vansinnigt dålig filmsmak. But I likes it!


Dagens teckning:

Jag har så många vänner jag önskar att jag träffade oftare. Vänner som kommit in i mitt liv under en kort stund, och sen träffas man knappt alls. Det är konstigt att det blir så, iaf ibland. När man verkligen trivs med vissa..

Jaja, här kommer dagens teckning.. Jag har pluggat, käkat tacos och kollat på film med två fina klasskompisar idag :)Dagens teckning:


9/1-12

Idag har jag haft en sån där dag som mest bara försvann! Jag och Pontus sov gott med magarna fulla av sjukt god mat. Vi har provat Wellington på nyår en gång, då vart den sådär.. Så Pontus bestämde att det var dags för ett nytt försök igår. Det blev stört gott! :) Vi gick upp 12. Åt frulle. Försökte installera nya banor på L.A Noir (vilket är ett sjukt roligt tv-spel). Sen gick vi till wehallen och jag köpte Sonic (billigt billigt) och efter det köpte vi mat på greken.


På kvällen hade jag finbesök här i Hökis av Sophia och Texas, vilket var mycket trevligt :)Wellington i Fruängen

Oxfilé och en blandning av lök, svamp, skinka, vin och cream fraige i smörbröd.. Sjukt gott :-)


Dagens teckning:Ritade av en kompis (bild snodd från Facebook, hehe).. Det blev inte alls så likt, men en fin bild tycker jag :)Lite lätt trött efter kvällen igår, blev ju rätt sent. Sen skulle jag bara läsa lite i min bok (Skugga av Karin Alvtegen), kl 4.15 hade jag läst ut den. Den var bra, men inte så upplyftande direkt.. Så sen kunde jag inte sova. Perfekt.
Så idag är jag lite seg. Ska plugga lite bara, sen åker jag till Pontus. Det vankas fläskfilé och Sagan om ringen 2 (om den nu går att få tag i)

Hoppas att alla får en fin lördag :)


Vänskap!

Nu har Therese och Caroline åkt hem! Vi har haft en väldigt trevlig kväll med sushi, vin och gott att dricka! Det är konstigt de där med de som tycker om en.. vänner och familj och så. På något konstigt vis så är det ju de personerna som verkligen sett ens värsta sidor som tycker om en som allra mest. Och vice versa.

Nu menar jag ju inte att man får mycket kompisar om man mördar någon eller så. Men att de kompisar jag känner mig allra närmst och bekvämast med är dem som sett mig arg, ledsen, besviken och osäker. Inte bara dem som sett det där ytligaste som man kanske visar de flesta..

Det är fint tycker jag. Att man verkligen känner varandra. Jag har inte så värst många jag verkligen känner att jag kan vara mig själv med till 100%. Sånna vänner bör man hålla hårt i!

Nu ska jag sova. Imorn väntar plugg och sedan middagen med en av de där andra som verkligen känner mig och älskar mig precis som jag är, Pontus.. som jag älskar, precis som han är :)


Här är mina fina vänner:Dagens teckning:

Nu har jag suttit instängd, snorat, pluggat och ritat i för många dagar. Ikväll kommer två vänner hit och hänger (dom vågar ta risken och jag lovar att inte krama på dom) vilket är skönt. Jag har varit ensam sen Pontus var här i tisdags och jag börjar få lappsjukan utöver min förkylning. 

Nu ska jag forsätta grotta ner mig i RNA interference, men jag slänger upp en dagens teckning iaf (fast jag ritade den för någon dag sedan). 

Torsdags-tema: "Till havs"

 

Veckans torsdags-tema var "Till havs".

Jag tycker att vatten och framförallt hav kan symbolisera så otroligt mycket. Typ frihet, ensamhet, djup, lugn, panik, rädlsa, trygghet, gemenskap, nöjen, äventyr, glädje och sorg.

Jag vet inte riktigt vad bilden får stå för, men jag tänker mig någonsorts blandning av känslor ocn en massa funderingar. Typ.. :)

Tack pappa för att du påminde mig att länka till alla andra fina bidrag! Dom finns på www.smäm.se :)


Lauri Ylönen

Jag vet inte hur jag som gammalt The Rasmus fan (faktiskt sedan innan de var kända i Sverige alls) kunnat missa att sångaren släppt ett soloalbum. Jag beställde det på CDON så fort jag fått reda på det och idag kom skivan! (Fick även med ett Florence and the machine album som jag också ska provlyssna snart!)

Jag har bara lyssnat på några låtar än, men det är lovande. :) Heavy är jättebra tycker jag..

Letade fram en massa gamla bild jag ritat på The Rasmus, som var det enda jag tecknade ett tag. Och Lauri var roligast eftersom han allt som oftast hade massa fjädrar i håret och dessutom en rolig frisyr.


 

 

 

 


 
Nyår!

Kom på att jag tog exakt NOLL bilder på nyår. Jag glömde helt bort det! Jag och Pontus var på middag hos min kompis Sara och hennes kille Jocke. Med på middagen var en stor drös med trevliga människor och vi hade jättetrevligt. Tolvslaget vart lite kaotiskt då Robbinson-Robban (som jag helt hade glömt excisterade) stod med sina 18-åriga kompisar 15 meter bort och tryckte ner flera raketer åt gången i ett rör som aldrig borde används för att skjuta rakter med över huvudtaget. Några flög mot oss, några smällde på plats och några flög mot diverse ballkonger. Jag tyckte det hela var rätt jobbigt eftersom vi stod på en kaj.. Kändes inte som om man hade någon direkt plats att fly. Så jag tryckte mest bakom en huskant eller bakom en stor Volvo. Men fint var det :)


Jag hittade massa gammla bilder som jag hade glömt bort igår när jag rensade datorn. Hittade bland annat lite bilder från nyår förra året. Då hade Pontus sin son Morgan på plats, så vi lagade en sjukt god middag och dukade fint. Sen slockande Morgan klockan 20.00 med feber. Precis samma procedur som två år innan när han var med oss på nyår, snacka om otur han haft! Stackarn, han som hade sett fram emot raketerna! Så dagen efter gick vi ut och sköt lite :) Morgan tyckte att det var spännande, men lite läskigt.. hehe (Pontus sköt, jag och Morgan satt i en snödriva på behörigt avstånd). Senare på kvällen blev han sämre igen och det blev taxi till Astrid Lindgrens. Men allt blev bra till slut och jag hoppas att Morgan orkade hålla sig vaken i år på tolvslaget så han fick ta igen för missade raketer (och godis).. :)

Lite bilder från förra året:


Nyår 2010 --> 2011

 Findukat för tre :)

 

Gör sig redo för första smällen! :)


Dagens teckning:

Jag har ritat av en kompis. En sån där kompis som är så underbar bara för att hon är precis som hon är! Lite knäpp, men sjukt modig och omtänksam! Så, en stor kram till dig (och ett grattis i efterskott) om du nu ser att det är du ;)Tisdag natt.

Ikväll har jag och Pontus gjort en gemensam insats för att rädda livet på min stackars dator, som verkar sjunga på sista versen. Jag rensade bort bilder (nästan 4 Gig) och Pontus har installerat om virusskydd (som nu funkar igen), rensat massa onödiga filer och program och omfragmenterat lilla Gerda.

Nu verkar hon med ens lite gladare. Känns bra! Hur brummar förnöjt istället för att vråla som en tvättmaskin ungefär, så hon är garanterat på bättringsvägen. 

Jag har fått några fin-fina kommentarer här sista veckan! Jag blir jätteglad och tackar och bockar :) Jag tycker att det är jätteroligt att jag har skaffat mig den här bloggen att lägga upp alla teckningar i, annars ligger de bara och skräpar i en hög. Jag är också jätteglad för att jag får vara med och rita torsdagstemat! Bara att se alla andra som är med och tecknar, som är så sjukt duktiga gör att jag vill rita mer, mer och ännu mer!

Imorn ska jag förhoppningsvis träffa en gammal kompis från gymnasiet! Vi brukar alltid ha så sjukt roligt ihop, hon är verkligen en toppentjej! Dessvärre så har jag ont i huvud och hals, men jag har käkat massa naturläkemedel så jag hoppas verkligen att jag inte är sjuk imorn! Har sett fram emot att träffa henne sen vi bestämde det för två veckor sedan!

kram Theresa


Gammal tecknad bild

Man hittar massa kul när man rensar bilder :)

Hittade en till bra bild på syrran nu när jag rensar bland alla en miljon bilder jag har...


Dagens teckning: Kissie

Jag har ritat av Kissie one more time. Jag tycker att hon är en av de sämsta förebilderna för unga tjejer som någonsin funnits.. Men samtidigt så lyckas hon ju, hon tjänar pengar på det hon gör.. och ja, det är lite facinerande på något sätt tycker jag.

Sen tycker jag att det är otroligt sorgligt att hon har ändrat så mycket på sin kropp som hon har vid så ung ålder. Ska bli spännande att läsa hennes självbiografi när hon är typ 40 bast och har rannsakat sig själv och kommit fram till varför hon mådde så dåligt över sitt utseende. Antagligen har hon en egen talkshow då. Jag tror hur som helst inte att vi kommer att slippa Kissie, även om hon i framtiden antagligen kommer att använda sitt riktiga namn för att vinna sympati. Kanske börjar hon engagera sig politiskt. Eller bara gifter sig rikt och vara med i Hollywood-fruarna.

Här är hon hur som helst:

Jag provar lite nya tekniker med pennor och papper.. Det ser inte lika kladdigt ut i verkligheten som det gör när jag scannat.. Har inte riktigt klurat ut den biten än.......
Syster

Kände att jag var tvungen att lägga upp en bild på min söta syster, och så hittade jag denna fantastiskt fulsöta bild på mamma, Frida och mig från förra vintern:

Effektiv dag.

7 sidor sammanfattningar skrivna på datorn - check!

Varit och storhandlat på Coop (första av fyra julklapps-coop-handlingar) och FYLLT kylskåp och frys.. Det är så fullt att det ramlar ut när jag öppnar. And the fattig student says HAAALLELUUJA! - check!

Rensat garderoben med hjälp av lillasyster, som var stenhård. Från börjar förstökte jag desperat att få behålla allt. Seperationångesten härjade och jag försökte övertala Frida att tröjan jag köpte för 8 år sedan, men inte använt på 7,5 år absolut var värd att spara. Men se den gubben gick inte. Så nu kan jag både stänga lådor och se vad som finns i min "walk-in-closet". - check!

Käkat tacos och kollat på "Sommaren med göran" - check!

Skaffat antivirus-program till datorn - check!

Suttit uppe till kvart i tre och bara pratat skit med lillasystern, den bästa och finaste som finns i hela världen! - check!  

Gonatt!

Dagens teckningar: Two red-heads

Jag har alltid tyckt att det är fint att vara rödhårig. Min släkt är full av red-heads och både jag och min mamma har rött pigment i håret, även om det bara syns när solen ligger på.

Jag har hört ett rykte om att rödhåriga är ett utdöende släkte. Vet ej om det stämmer, men det vore ju fruktansvärt! Det är ju ett väldigt recessivt anlag, men ändå? Jag tror att jag och Pontus kommer få rödhåriga barn, eftersom vi bägge två har rött i oss. 

 


Still vaken!

Kan inte sova.. Eller steg ett är ju att gå och lägga sig, vilket jag gjorde nu.

Det har varit så skönt att tillåta sig själv att ha en helt ledig vecka. Men imorn drar allt igång igen. Surt sa räven.

Jag gillar att plugga, det gör jag verkligen! Men det vore skönt om jag slapp att stressa upp mig så mycket. Jag önskar att jag kunde ta dagen som den kommer lite mer.. Det kanske är ett vettigt nyårslöfte? Om man nu kan dra av ett sådant ett dygn för sent..

Nä, sova var det!


Kan inte sluta teckna..

Det är synd att jag måste börja plugga stenhårt imorn... Nu är jag uppe i fyra-fem teckningar om dagen! Men, jag kommer fortsätta rita iaf.. Men jag måste läsa också :P

Ikväll blev det 7 stycken teckningar.. En blev jag missnöjd med och fyra ligger på tork. Så dem får jag lägga upp imorn. Här kommer den första (alltså den första teckningen jag fick signera med 12 istället för 11 (året alltså) ;)


Sen medan jag "tittade" på Transformers (som förövrigt kan vara tidernas kassaste film, dock med snygga effekter) ritade jag denna:

Bilderna som ligger på tork är på: Kissie, Jonny Depp, Elsa Billgren och en kompis :) Men dom kommer upp imorn!

Natti!Dagens teckningar: En gammal och en ny

RSS 2.0