Ein, zwei Polizei

Idag var det värsta polis-pådraget i Hökis när jag gick hem. Mamma drog den solklara kopplingen att det måste vara för att jag gått ut med på bloggen att jag ska bli kriminell. Som tur var va så icke fallet utan poliserna i civilvanen drog ut massa killar ur en annan van och tryckte upp dem mot sidan på bilen. Scary!

Förövrigt så är klockan snart halv 10 och jag sitter och pluggar, det om något borde vara kriminellt!

Lite te och sms fram och tillbaka me Jenny hjälper lite dock! :-)


Om jag hade pengar...


Fängelse.

Jag har en plan, Sickan!

Jag ska hamna i fängelse. Då har man tid för att läsa, rita, träna och plugga. Utan stress, utan press. Bara lugnt och ensamt. Perfekt.

Jag drömde detta förut en gång när jag gick bas-året. Just då var det väldigt mycket i skolan och jag kände stress inför att hinna allt samt att hinna ha ett liv samtidigt. Så vaknade jag en natt och hade kommit på det, jag skulle hamna i finkan. DÅ skulle jag hinna allt. Så somnade jag om nöjd, och vaknade sedan och insåg hur sjukt stressad man måste vara om man ens drömmer en sån sak.

Nu är jag ungefär där igen. Stress, stress och åter stress. Just nu har stressen tagit över lite, vilket leder till att jag får ännu mindre gjort. Jag orkar helt enkelt inte. Jag tänker inte ge upp, men det får ta sin tid. Klarar jag inte allt jag borde, måste, MÅSTE klara i vår så får det vara så. Punkt.

Eller så får jag nog hamna bakom galler ändå. Problemet är ju då att jag inte riktigt kan bestämma mig för vilket brott jag ska genomföra. Jag vill ju absolut inte skada en människa eller ett djur. Jag vill heller inte själa något, då det garanterat gör någon ledsen.. Jag kan inte slå till med Ekonomisk brottslighet eftersom jag är så okunnig inom ämnet att advokaten lätt skulle få mig fri genom att säga att jag inte förstod vad jag gjorde. Vad finns det då kvar? Jag kanske kan klämma någon av alkisarna på torget på rumpan och åka dit för sexuella trakaserier. Men jag vill helst inte röra deras rumpor. Jag tror nog inte heller att de skulle misstycka.. Så det sket sig ju.

Jag får nog sova på saken. Jag kanske kan kissa på allmän plats. Det borde jag klara av (om jag är kissenödig vill säga). Frågan är bara hur länge de låser in mig för det.

För övrigt så gav jag mig på vattenfärger idag. Det är verkligen inte min grej. Eller så är det för att allt känns skit just nu, som det inte blir bra.. Det visar sig när det vänder, då får jag ge det ett nytt försök.

God. Natt.

Dagens teckning:


Frustration.

Pontus och Morgan åkte hem kl 22. Alltså hade jag gott om tid på mig att teckna.. Men så går det skitdålig. Är inte det konstigt? Ibland kommer det av sig själv och blir bra, och sen andra stunder så går det bara inte.

Noll inspiration. Allt blir sjukt fult. Hur kan det bli så ibland?

Det får mig så irriterad. Det känns som om jag aldrig har tid.. Nu hade jag det, och så sket det sig. Men när jag sitter med plugg upp till öronen.. ja se då blomstrar inspirationen.

Åhhhhh.

Gladiatorerna

Kollat på gladiatorerna med Pontus och Mogums.. :-)


Dagens vill ha:

Imorse låg jag och bläddrade i Sofies mode och hittade (och ritade av) denna:

Jag funderar faktiskt på om jag skulle köpa den till mig själv. Det är inte ofta jag köper kläder alls längre, och det är skittråkigt tycker jag.. Men är man student så är man.

Idag blir det städa och plugga all day long. Sen kommer Pontus och Morgan hit på middag :)


Fredag fredag

Toppen kväll med fina klassen :-) men nu är jag helt slut! Vi hade bokat bord 16.45 på fridays. Börja tidigt, sluta tidigt! Som man börjar säga med åren. Gonatt!

 


Torsdags-tema: Utifrån en text..

Den här bilden/texten kopplar jag till att vara FÖR mycket. På gott och ont. Att ta plats. Att sticka ut. På gott och ont. Att vara någon som folk kan irritera sig på. Att verka självsäker fast insidan säger tvärtom. Att vilja synas och vara och samtidigt vara osynlig. Eller något åt det hållet.Dagens teckning:

 


Dagens teckning

Blev en till snabb-skiss-clown :-)


Dagens teckning:


En viss anonym person frågade om det var hennes härliga finne Edit som suttit på hennes haka en vecka som jag ritat av... hehe... No names. Men nej Frida, det är det inte. Det är bara en helt normal gul prick. Vet inte vad den kom ifrån, men den ville absolut sitta där. Kanske Edit smyg-inspirerade mig ändå.... Puss på dig! <3


Vi blir bara äldre.. och äldre!

Ca 7 år skiljer mellan denna bild:
Och denna bild:


 

Rätt kul att se bilderna ihop. Jag tycker banne mig att vi ser lite äldre ut numera.. hehe.

Ikväll ska jag träffa dessa pinglor då Sara (till höger om mig på nedre bilden) fyllde 27 år igår! På den första bilden är vi på väg in till stan för att fira Jenny (längst till höger på nedre bilden) fyllde 20 år. De andra tu fjollorna är Malin (längst till vänster) och Anna.

Jag tycker nog ändå att vi (än så länge) har åldrats med stil ;)

 


Friday friday

Vart en lugn kväll med tapas hos Erika :-)


Grön eye-liner!

Så här cool blir man om man vågar grön eyeliner...


Dagens teckning:

Idag är jag sjukt glad! Två personer har gissat rätt på vilka bloggorskor jag ritade till torsdagstemat! Och det är ju bra betyg tycker jag!! :)

Jag blir så sjukt inspirerad av att titta på alla andras bilder! Jag vet att jag tjatar om det, men det är sant! Det jag älskar med tecknandet är att det är uttryck. Det kan alltså aldrig vara fel, det är alltid en egen tolkning som personen gjort. Det är fint tycker jag.

Som vanligt när jag hunnit titta igenom allas bilder så sträck-ritar jag efteråt. Igår blev det tre teckningar. Den jag la upp i natt och två till.. Här kommer den första:
Heavy

Nu har jag suttit uppe alldeles för sent och tittat på tre avsnitt av "Mot alla odds" på SVTplay. Jag tycker att det är en väldigt bra programserie och jag blir riktigt glad av att titta på den. Det handlar om 10 svenskar med olika funktionshinder som vandrar äckligt många min genom Afrika.

Fan va de kämpar alltså. Jag blir lycklig av att se människor som fightas och inte ger sig. Som inte lägger sig ner och spelar död vid motgångar. Tänk hur många gånger vissa av dessa fantastiska människor fått höra att de inte skulle klara av någonting. Fatta vad skönt det måste vara för dem när de överbevisar tvivlarna.

Man ska aldrig tala om för folk vad de inte klarar. Man ska aldrig sätta begränsningar för folk eller tro mindre om någon bara för att de inte har samma förutsättningar. Det blev en teckning av detta nu på nattkvisten. En teckning om att inte tro på andra, eller att bara tala om vad en person inte klarar av..Med en text-remsa från Lauris (sångaren i The Rasmus) soloprojekt.

Hoppas ni förstod vad jag just skrev, jag är så trött att jag knappt förstår det själv.. men här kommer bilden:

 


Torsdags-tema: På cirkus

Här är mitt (mina) bidrag denna veckan! Jag tror att många har ritat clowner idag, har inte hunnit kolla runt än men ska göra det strax! Alla bidragen finns på http://komigensofie.blogg.se/.

Jag tycker att clowner är roliga. Eller inte egentligen särskilt roliga.. mer intressanta. Så här kommer mina clowner:

´
Det är två bloggorskor jag ritat av, men jag vill påpeka att jag inte menar något som helst illa med att rita av dem som clowner! Tvärt om! Jag tycker det går lite hand i hand.. En storbloggare måste ju alltid underhålla och vara rolig.. Även om de egentligen mår skit just idag. Eller något åt det hållet.. Jag tyckte det var en lite rolig koppling iaf :)

Nu ska jag kolla på alla andras bilder!! :)

Alla <3-dag

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_189534362.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_189534462.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_189534495.jpg" class="image">


Dagens teckning: don't mess with me!


Inför torsdagstemat:

Den här veckan bestämmer http://komigensofie.blogg.se/ torsdagstemat. Hon råkar dessutom vara en av mina absoluta favorit-tecknar-illustratörer i hela Sverge! Hon är grym!

Hon valde temat: På cirkus.

Jag gillar temat och jag har älskat cirkusar sedan jag var liten. Främst gillade jag alla djur. Och alla volter och piruetter såklart! Jag har ritat tre teckningar till veckans tema. Men den första lägger jag upp redan nu, den blev inte riktigt som jag ville..

Det skulle bli en ledsen clown (jag gillar den kombinationen), men det blev mer av en obehaglig clown.. Med ett något drag-liknande utseende. Men men, här kommer hon: 


Bilderna som kommer upp på torsdag är jag faktiskt ruskigt nöjd med! Det blev som vanligt två bloggerskor som fick stå modell (thank you alla bloggare för alla bra bilder jag kan sitta och rita av liksom).

Men det får bli på torsdag! Nu ska jag sova!


Dagens:

Födelsedags-smycken :-)


Dagens teckning:

Fick finfina papper av mina klasskompisar igår! Letraset, fast inte dom jag provat förut (tunna) utan tjocka, ashärliga papper! Jag måste ta reda på vart Jenny hittade dom för dom finns inte på "min" panduro. Sjukt härliga att teckna på!

Dagens fick bli ett försök att rita med färgpennor. Inget jag är van vid, men det var riktigt roligt! :)


Va tusan!

Det blir alltid fel när jag bloggar via appen.. Jaja, nu ska jag å Pontus äta god middag å kolla på film :-)


Bra födelsedag till slut :-)

Tack mamma å pappa å Pontus för en toppenkväll! <3

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_188748759.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_188748772.jpg" class="image">


Heeeeeemåt

Nu är jag klar för idag! Nu väntar middag med mamma, pappa och Pontus :-) sen kommer jag att stupa i säng!


Torsdags-tema: Mitt drömliv i collage & Jag fyller 27 år!

Min torsdagsteckning blev så symbolisk att det nästan känns lite religiöst, hehe.. Men det kommer från hjärtat så tydligen är detta vad jag drömmer om:


Förklaring: Mitt drömliv fick bli ett träd (vilket är spännande då jag hatar att rita träd), men jag vill leva ett liv där jag växer och utvecklas, ett liv som kan ta många riktningar men det blir ändå rätt bra tillslut (därav den krokiga stammen). Min familj får stå för den stabila grunden, dvs rötterna (fyndigt va!). Sen vill jag ha barn och förlova/gifta mig när det är läge för det (med min Pontus såklart). Labbrocken står för att jag vill doktorera inom biotekniken och kunna få jobba med något jag gillar och forska och komma på något asgrymt läkemedel som kan hjälpa många många människor. Nyckeln står för att jag hoppas att jag och Pontus kommer att få tag i en lägenhet SNART, peace-tecknet står för alla mina underbara vänner som jag hoppas att jag aldrig någonsin kommer att förlora eller bli osams med. Pengapåsen står inte för att jag vill bli snorigt rik, men för att jag vill kunna tjäna tillräckligt bra för att kunna resa lite då och då, kunna gå på resaturang med Pontus när vi inte orkar laga mat och för att jag ska kunna ge awsome julklappar till min familj :)

Så, nu ska jag åka och fira min födelsedag i plugget. Labb 8-18. Vi odlar E.coli bakterier i bioreaktorer.. rätt spännande. Sen ikväll kommer mamma, pappa och Pontus hit och käkar :)

Resten av bidragen: http://iamcaty.com/hang-med-pa-torsdagstemat/


Min sista dag som 26-åring: En heldag på labbet

 

 

 

 

 

 Jag hade aldrig klarat denna långa dag utan Malin, Bea, Jenny, Bassam och Niklas! Fan va jag har skrattat idag! Kännt mig som en högstadieunge igen som inte kunde fokusera utan bara skratta. Underbart! Ett gott skratt förlänger livet, och det kan jag behöva........ 27 år imorn alltså.


Torsdagstemat:

Den här veckan är torsdagstemat "Mitt drömliv i collage" och finns att finna på http://iamcaty.com/hang-med-pa-torsdagstemat/.

Jag är medveten om att det inte är torsdag än, otoligt medveten faktiskt. Denna torsdag är ingen vanlig torsdag.. Det är min 27:e födelsedag, vilket är helt sjukt! Jag tyckte att detta tema var väldigt passande eftersom jag är inne i tidernas livskris.

Vad ska jag göra med mitt liv? Är jag vuxen nu? Vill jag verkligen bli äldre? Kommer jag få ännu mer rynkor nu? Kommer jag vakna på torsdag och så har jag fått liktornar eller liggsår eller något annat som kommer med åldern? Imorse stod jag och granskade mig själv länge i spegeln när jag sminkade mig, jag ser fasiken äldre ut ju! Okej, jag får fortfarande visa legg på systemet. Oftast, men inte alls varje gång! Det måste ju vara varningstecknet nummero ett.

Hur som, så blev mitt drömträd sjukt vuxet.. vilket också skrämmer mig lite. När jag funderar på mitt drömliv så drömmer jag tydligen inte längre om att bli sjukt rik, känd skådespelare eller gifta mig med David Beckham. Nä, jag drömmer om vuxengrejer som jobb och ungar. Se där.

Bilden kommer upp på torsdag (om jag nu kommer upp ur sängen utan hjälp då.. kanske lika bra att börja med hemhjälp redan nu så man vänjer sig).

Idag har jag klarat ett labbförsök och sedan labbat hela dagen. Nu ska jag sova. Natt!

Lycka!


Min vecka...

Nästa vecka ska jag rita och leva igen.. Men först väntar detta:


Dålig helg

Matförgiftning och sönderstressad. Men jag hann med en mysig brunch med mamma, pappa och syster! Det var topp! Nu är det EN vidrig vecka kvar.. Sen blir det mer normalt igen.. Dessutom ska jag hinna med att fylla år denna vecka. Hua. Jag är nog inte redo att bli 30 år än. Nu är det ju förvisso tre år kvar tills dess.. Men jag tar ut segern i förskott så att säga!


Resten av torsdagsteckningarna :-)

http://drainluft.blogspot.com/


Torsdagstema: cravings

Coca cola zero. Drycken jag hatar att älska! Jag tror inte att aspartan är nyttigt, jag vet att det är beroendeframkallande... Men jag kan lätt svepa 1.5 l på en kväll. Allt för ofta. Jag hatar att erkänna det.

MEN jag måste tillägga att jag nu klarat mig i tre veckor utan cola zero, TRE veckor. Helt sjukt! :-)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2444782/images/2012/pic_187470175.jpg" class="image">


Är detta på riktigt?!

Jag kan inte förstå hur en sport som ska vara något roligt kan bli blodigt allvar? Hur kan det ens behövas ett ord för "fotbollshuligan"? Jag kommer aldrig att förstå folk som är redo att skada/döda andra över sport. Eller för religion heller för den delen. Snacka om att de som beter sig så missar poängen med det hela...

I inlägget på Aftonbladet förstår jag det som om det var vinnarlagets fans som stormade plan. Spelarna fick fly för sina liv och uppåt 70 pers (!!!!!!!!) har dödats, varav många vakter. Är det så de firar då eller? Helt vansinnigt!

Jag tror att fotboll för vissa är vad droger/alkohol är för andra: ett sätt att slippa vardagen och ha något annat att fokusera på/haka upp sig på. Jag tror att alla beroenden är ett försök till att fly verkligheten eller dämpa någon form av ångest.

Jag tycker att folk ska kunna bannlysas på matcher. Jag vet att Råsunda utreder frågan och jag hoppas att det går igenom. Fotboll ska vara för folk som älskar sport. Inte för idioter som vill ha en ursäkt för att supa, skrika och slåss.

Gonatt!


Hyperventilerar lite bara.

Om drygt en timma äre munta-time och jag är så nervös att jag inte kan plugga mer! Fy bövelens!


RSS 2.0