Helgmissär - med lyx.

Jag har en bråkig mage och denna vecka har varit katastrof. Jag får inte behålla det jag äter och mår piss, så det går liksom inte att ta sig till skolan och jag har missat massor denna vecka.'

Nu har Pontus överraskat mig med tapasmiddag, lunchen fick jag ej behålla men jag hoppas att det ska gå vägen nu! Vore ju slöseri annars!

Trevlig helg!

Sista dagen på en sommar som gick alltför fort.

Imorn är det tillbaka till verkligheten som gäller. Jag känner otroligt blandade känslor. Kul att träffa dem man tycker om i klassen igen, kul att läsa bio-kurserna. Tråkigt med företagsekonomi och biostatestik. Jobbigt med tentor och prestationsångest. Skönt med rutiner, jobbigt med stress. Men men, två år kvar alltså. Sen börjar den riktiga verkligheten. Eller någonting i den stilen.

Idag hämtade Pontus hälften av mina saker. Vi får ju ingen lägenhet, men vill bo ihop. Så vi kör skillsmässogrejen, kind of. Varannan vecka i hans lägenhet och varannan i min. Perfekt. Så finns det ju dessutom rum för att få vara själv ibland till en början... hehe. Det ska bli kul att bo ihop, laga mat ihop, ha en riktig vardag ihop med den man tycker mest om! Det blir finfint.

Idag har jag ritat något som var helt nytt för mig! Jag har ritat av en av affischerna i spelet "Fable 3" (det är hur många assnygga affischer som helst i spelet). Det blev inte särskillt likt, men det blev min egen.. på något sätt. Jag blev supernöjd! Lägger upp en bild jag gjort i mobilen där både orginalet och min bild syns. Min är den som är betydligt enklare tecknad, med mycket gult. Orginalet är så sjukt snyggt. Sen ska jag fixa min scanner, så jag kan börja lägga upp bilder på riktigt. Det var ju det jag skulle ha den här bloggen till.. Jag inte riktigt kännt för att teckna på så mycket sista tiden, har varit upptagen med annat. Men nu är det dags :)
 
 
 

En hemlighet om mig.

Jag är något av en samlare. Eller alltså, jag har otroligt svår seperationsångest. Denna ångest kan smitta av sig på saker, kläder, brev, papper, teckningar, allt. Speciellt om jag fått saker av någon jag älskar, då gör det fruktansvärt ont i mig att slänga det.

Nu har jag STOR-städat min lägenhet i över en vecka. Jag slänger så sjukt mycket saker. Men det är inte lätt. Jag kan erkänna att jag tycker att det är så jobbigt att jag faktiskt inte rensat ordentligt sedan jag flyttade till Midsommarkransen. Typ på 8 år då. Så då är det ju lätt att förstå hur mycket skit jag samlat ihop.

Jaja, men nu är det gjort. En miljon grejer har jag slängt. Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv, för vad händer om jag saknar sakerna. Men sen på ett annat sätt så känns det ganska bra. jag börjar se ljuset i tunneln. Men än så länge är det kaos. Min taktik var nämligen att först ta fram ALLT. Otroligt smart. Pontus bara skrattar åt mig.

Nu firar/sörjer jag de slängda sakerna med bigaråer. Skål.

Om sommaren 2012.

Det känns som om denna sommar har handlat så otroligt mycket om vilken dålig sommar det har varit. Ok, vädret har inte varit på topp. Men jag känner att jag dras med i "fan-vilken-dålig-jävla-skit-sommar-andan" fast jag inte alls känner så egentligen.

Visst har det regnat, men då har jag oftast varit på min praktik. En praktikplats där jag har stormtrivts och jag tror det är delvis därför sommaren gått så fort. Jag har ätit lunch utomhus på praktiken 90% av dagarna, så min slutsats är att hur pissit väder det än är i Sverige, så är det alltid fint väder kring lunch om man håller sig till Värmdö.

De fyra veckor jag har varit ledig har varit toppen. Förra året var det fint väder, men då var jag ledig en vecka. Jag väljer denna sommar när som. Sen har jag och Pontus haft sjukt tur när vi varit lediga, båda gångerna i Norrtan har det varit typ 30 grader och strålande sol, hela dagarna. Så vi ska ju absolut inte klaga. En vecka i Djurmo fick jag också, vilket var underbart. Älskade Dalarna och älskade familj.

Sen råkade jag ju titta på bilderna från Rovilj (Kroatien) förra året. Och ja, det vore ju trevligt att åka dit igen. Men nej, se det har jag inte råd med. Men kanske en liten sista minuten i jul, vem vet.. Känns som om man kommer behöva något att se fram emot efter att ha sett schemat för kvartal 1 i höst.

Men, så nu är det alltså min sista vecka. Den spenderar jag med att STORrensa i min lägenhet så att Pontus ska kunna bo här varannan vecka (och jag där varannan, inte optimalt.. Men vi får ju ingen lägenhet och vi VILL bo tillsammans, så vi ska prova så här ett tag). Det är inte så kul. Men som tur är så är det faktiskt riktigt skitväder just denna vecka! Toppen! Då behöver jag inte ha dåligt samvete en sekund för att jag skiter i att "göra-saker-och-uppleva-och-njuta-av-sommaren". Dessutom ska jag äta hamburgare med Therese ikväll, fira att Pontus jobbat sin sista dag på fredag (han börjar plugget på måndag) samt gå på 30-års fest på lördag.

Jag är inte redo för vinter. Men jag gillar faktiskt hösten. Det är mysigt, men får ha rätt schyssta kläder, det blir vackert när träden byter om, man får dricka sjukliga mängder te och se en miljon filmer.

Appråpå filmer. Se Hungergames och War horse. Fantastiskt va bra! Frida om du läser detta, ska du läsa andra boken? Finns den att köpa? Ge mig den. Hungergames alltså. Och så vill jag låna cirkeln!

Nu känner jag att jag gör allt för att skjuta upp städandet. Hehe. Jaja. Nu kör jag. Bjuder på en bild på vackra, vackra Rovinj där jag och Pontus ska köpa ett sommarställe när vi är rika.
 
 
 

Beviset


Hittar en massa kul när jag städar ut!


Kära tant på tuben mot Farsta, du ska få två tips av mig:

1. Det är jävligt korkat att sitta och mula in/hetsäta jordnötter i fejset på tuben. Har du hört talas om allergi?

2. Om du nu tvunget ska mula ändå, när jag hör ditt jävla konstanta smackande (trots att jag sitter en fyra bort och lyssnar på funk i hörlurarna) så är det något som är jävligt fel. DU.


Norrtan

Jag och Pontus var på hans landställe i Norrtan söndag-torsdag! Vi har haft det så sjukt bra, till och med sol! Typ bästa dagarna (både vädret och overall) på hela sommaren! Vi tränade på dagarna, körde fem-kamp, cyklade, sprang och badade i havet. På kvällarna grillade vi så sjukt gott, drack vin, spelade gitarr och sjöng, filosoferade och hade det väldigt bra!


Slut på praktiken!

Tänk va fort 8 veckor går när man har roligt! Nu är det två veckors semester kvar, sen börjat allvaret igen! År fyra av fem. Sen är jag civilingenjör. Stort.


Dagens blä.

Alltså folk som envisas med att sitta innerst på tunnelbanan, för att sedan väckla ut sin DN så att den täcker halva utsikten. Och som att inte det är nog, så sitter de och blänger surt på mig för att jag "tjuvgluttar i deras hemliga tidning som de köpt för dyra pengar, som innehåller hemliga nyheter endast för dem". Fast det enda jag egentligen försöker göra är att se ut. Bra start på 8-19 dagen på praktiken. Grrrr.


Dagens blä.

Alltså folk som envisas med att sitta innerst på tunnelbanan, för att sedan väckla ut sin DN så att den täcker halva utsikten. Och som att inte det är nog, så sitter de och blänger surt på mig för att jag "tjuvgluttar i deras hemliga tidning som de köpt för dyra pengar, som innehåller hemliga nyheter endast för dem". Fast det enda jag egentligen försöker göra är att se ut. Bra start på 8-19 dagen på praktiken. Grrrr.


En sån där dag.. Hehe


Grill-times


Sol!!


Ludvika

Jag och Pontus var i Ludvika en kväll och åt middag med min syster och hennes kille (han bor där ett år gör sin PT, samma som AT för läkare fast för psykologer). Kom att tänka på det nu när jag lyssnar på Anders Wendins sommarprat (sångaren i Moneybrother) som pratar om sin uppväxt i Ludvika och om känslan att bara vilja därifrån. Jag kan förstå honom, jättefin stad.. Men jag skulle inte vilja växa upp i en så liten håla. Anyways så sa Kristian att han förstått en sak där på jobbet efter ett tag. När vi säger "Det lär vi ju göra" så kommer vi med största sannolikhet att skita i "det". I Ludvika dock så betyder "ja lär ju ringa honom" att jag KOMMER/SKA ringa honom. Vilket tydligen skapade lite förvirring för Kristian i början. Jag tycker att detta var mycket kul, och jag tycker även att det är väldigt kul att min syster träffat en så bra kille :-)


RSS 2.0