Vår!

Nu är det äntligen vår! Jag accepterar inga mer bakslag. Nu är våren här för att stanna.

Det firar vi genom att åka till mamma och pappa i Dalarna! Jag och Pontus ska strax åka och så ska vi hämta upp Morgan. Ska bli riktigt skönt!

Vid flottbron är det brasa och fyrverkerier! Det ni. Dessutom är de den enda flottbron med biltrafik i hela Sverige. Gagnef levererar.

Men först har vi tre timmar i bilen att se fram emot. Tur att vi har Spotify!

Tjing!

Dagens:


Torsdags-tema: Morgon

Hör nu på små vänner, så ska jag för er berätta. Hur det är att vakna på morgonen när man fyllt 27 år.
De där dagarna när man vaknade och såg så där lite söt och fräsch ut, osminkad. Well, those days are gone.

Numera ser det ut ungefär så här när klockan ringer i Hökarängen:


Red dead redemption

Jag: Pontus, vad önskar du dig när du fyller 30 år?

Pontus: En kortlek som är med i ett tv-spel som heter red dead redemption. Asså den kortleken är så jävla hård. Så jävla hård!

Jag: mkey?

Sedan visade det sig att den följde med i limitid edition upplagan. I USA. För något år sedan. Men envis som jag är så gav jag mig inte. Lyckades övertala en kille i USA att sälja den till mig (fast han skrivit att han bara sålde till USA). Idag kom den fram. Ibland är jag verkligen världens bästa flickvän! Hehe


Pedagogdagen i Uppsala

Jag lyckades ta mig hem i tid från after schoolen igår för att orka upp idag. Sen var det Uppsala för hela slanten som gällde! Min syster och en vän till henne hade fixat en riktigt bra arbetsmarknadsdag för lärarstudenter (+ mig och mamma, hehe).

Vi kollade på tre föreläsningar. Den sista var av David Phillips och hette "Death by powerpoint". Den var sjukt bra, den tycker jag alla borde se! :)

Vi hann även med lunch och en fika på stan. Pappa kom dit till sista frl och sen gick vi ut och åt hela familjen på en italiensk restaurang! Vi åt världens godaste pizza, drack vin och irish coffee. Perfekt dag! Jag mår som allra bäst när jag får umgås med min familj, för dom ääär bäst.

Nu har vi bestämt i klassen att vi kör AS en gång i veckan. Får se hur länge det håller, men det vore ju grymt. Vi skriver så mycket i våra grupper att vi knappt ses.

Förresten, min syster (blivande svenskalärare) gnäller på min stavning här. Tydligen heter det öl-börs och inte öl-bush. Så var det uträtt. <-- också felstavat?

Natti!


Torsdagtema: i skogen


I am an ailien?


Pontus 30 år!


Dagens

Tar en paus i att ha ångest över vad jag ska köpa till Pontus som fyller 30 imorn.


Torsdagstema: Jag i en serie

Super-Theresa. Ungefär som mig faktiskt. Kanske att hon gör några fler armhävningar än vad jag gör (typ 1000 fler). Kanske är hon lite modigare, kanske vågar hon till och med se på skräckfilm.

Något som är helt säkert, är att hon har kallingar över sina långkallingar. Och att det alltid blåser där hon står, så att håret och manteln fladdrar i vinden. Som sig bör när man är superhjälte.

Hon räddar främst djur. Men även en och annan tant/barn. Hon värnar också om miljön, såklart. Dessutom så har hon tagit fram en awsome sekveneringsmetod (nanopore släng dig i väggen) så att hon kan rädda alla från cancer. Bara en sån sak! Sa jag att hon fått nobels fredspris? Två gånger.

Fler bidrag: http://nollfemnolltva.blogg.seDet var bättre förr...


Saknar Berlin


Dagens bild:

 

Det var en bild på Megan Fox som fick vara insperation till denna. Inte jättelikt.. Men men. Jag tycker att det är spännande att hon valts till världens vackraste i mångas tycke.. Om man googlar henne och jämför nu och då, så är det ju inte ens samma tjej. Allt är förändrat, justerat, "förbättrat". Jag tycker inte att det är jättekonstigt att så många har komplex för dittan och dattan, när man "ska" jämföra sig med folk som inte bara har som jobb att se bra ut (personliga kockar, tränare, sminköser, frisöer) utan dessutom verkar lägga sig under kniven i samma tempo som vanliga döda byter strumpor. Jag har tjatat om detta tema förr, men jag tycker de är rätt viktigt..

NU ska jag plugga vidare :)


Nach hause!

Nu är vi hemma i Sverige igen. Fantastiskt att vakna och mötas av ett snö-oväder, då känns det verkligen att man är hemma. Resan gick bra, trots att vi hamnade precis framför en högstadie-klass på flyget. De spelade kort (högt och ljudligt) och pratade mycket om flygplansolyckor och dylikt.. Precis vad man vill lyssna på om man är flygrädd som jag.

Berlin var underbart! Staden växte verkligen för var dag som gick. Tyskarna är sjukt trevliga och hotellet var det bästa jag någonsin bott på. Grafittin i stan var sjukt snygg! Fan alltså vad snittsiga många som målar grafitti är! Det räcker med några få färger och detaljer så blir det så uttryckfullt! Galleriet på det som var kvar av muren var också riktigt cool att se!

Nu sitter jag hemma hos mor och far och har 5 vetenskapliga rapporter av olika tråkighetsgrad att läsa tills på måndag. Jag tycker egentligen att ämnet är riktigt intressant, men det är köttigt att läsa rapporter alltså. Jag tappar koncentrationen rätt ofta, speciellt när datorn står precis brevid.. hehe..

Ikväll kommer farmor, farbror + fru, syster och svåger hit på middag. Ska bli mycket trevligt tycker jag!

Nu måste jag faktiskt grotta ner mig i nästa artikel: "Exome sequencing: Dual role as a discovery and diagnostic tool"
Halu aus Berlin igen!

I lördags var det ett riktigt Scheiße-väder här i Berlin! Det var ömsom sol, ömsom hagel.. Vi hittade till alexanderplatz, vilket hade varit wünderbar om det hade gått att sitta utomhus. Vi lyckades iaf ha en trevlig dag och gömde oss för haglet på en irländsk pub där folk satt och skrek i takt med en fotbollsmatch. Vi hann även besöka berliner republik som är en öl-bush där priserna går upp och ner. Potsdamer platz fick också upprättelse när vi gick dit på kvällen för en drink. Stället är helt annorlunda på kvällen! Fantastiskt!

Igår gick vi en mil. Vi hann då käka god (och billig) döner kebab och se den största kvarvarande delen av muren.. Som även var en konstutställning! Sjukt coolt! Vi gick även in på Tysklands historiska museum! Det var intressant! Efter det drack vi varsin drink på hotellet. Jag beställde white russian vilket fick bartendern att svettas. Den första hällde han ut (?!?!) men den andra var sjukt god! På kvällen blev det burgare (äckligt god) på vårt kära potsdamer platz :-)

Det går ej att lägga upp bilder här.. Segt internet.

Nu ska jag joina Pontus i gymmet! Sen ska vi bubbelpoola oss lite och sen drar vi till DDR museet!


RSS 2.0