Dagens teckning:

Insperation är ett fint ord. Jag insperaras av många, mest av fina vänner med vackra personligheter.

Nu har jag snott en pose från en av de bästa dansarna jag träffat, Roja! Jag tror inte att hon vet att den här bloggen finns, men om du gör det så hoppas jag att det är ok att jag snodde bilden på din pose för att rita av! Ansiktet är inte det minsta likt, och det var inte heller tanken :)Dagens bild:

Som sagt, det är svårt att rita av vänner och familj. Som man tycker om. Men det hindrar mig inte ifrån att göra det. Jag har bara lite mer ångest när jag lägger opp dom på bloggen, hehe.

Här är Therese. Som clown. Ansiktet är inte likt alls. Men det var en rolig bild att rita av. Jag går loss på mina vänners facebook-bilder nu. Mycket roligt. Dessvärre så är det ganska dålig kvalité på bilderna jag ritar av, men det är bra övning i alla fall! Sa jag att det var roligt?

Just det, Therese var det:
4 kg bok

Nu har jag kommit hem från skolan och ska strax öppna min nya bok, "Organic Chemistry". Ca 4 kilos reaktionsmekanismer, substansklasser och annat smaskigt.

Jag tyckte lite synd om mig själv då jag visste att boken väntade här hemma. Så jag köpte med mig jordgubbar som jag nu avnjutit ihop med yoghurt, nötter och lite honung. Sweet.

Jag håller på att bli sjukt igen för övrigt. Men det tänkte jag ignorera och gå och träna lite, men det säger jag inte till P för då kommer han bara att säga "Vad vad det jag sa?!" sen om jag blir sjuk.

Jaja, här kommer en bild på kärleken:


 

Synd att jag är inne i ett tecknar-mood och bara vill rita hela tiden. Se det går inte för sig! Plugga var det!

Full fart!!

/Theresa


Dagens teckning:


Tänker så det knakar.

Just nu är jag inne i en sån period när jag tänker. Nu låter det ju lite som att jag inte tänker alls i vanliga fall men hur vida det är sant låter jag vara osagt.

Nä, jag tänker på seriösa ting. Jag tror att det har att göra med att det var två väldigt långa tentaveckor, vilket resulterade i att hjärnan inte hann tänka på någonting annat än hastighetskonstanter och protister. Men nu är den alltså tillbaka, och det med råge.

Jag tänker på vänskap. Jag är så naiv ibland, tycker jag. Jag tror att alla är mina bästa vänner, och att vi kommer att vara vänner för evigt. Ibland så visar sig detta vara en lögn. Vänner kommer och går, vissa består och ibland får man en påtår och inser att en av dem som försvunnit inte alls var så långt bort när man väl slog slag i saken och sågs. Det är fint. Gammal vänskap måste inte alltid rosta. Min cykel rostar jämt.

Jag har så många människor jag vill hinna träffa och umgås med, men det går ju inte. Kanske är jag den stora anledningen till att folk försvinner. Att jag inte har tid. En del vänner har gjort mig besvikna genom åren. Men jag har säkert sårat lika många själv. Vänskap är svårt. Men med vissa är det lätt, dessa bör man hålla hårt i.

Jag tänker på gamla vänner som man trodde var för evigt. Jag vet inte om jag saknar dem, men det finns massa minnen jag gärna håller fast vid. Minnen från en tid som känns så långt borta, fast det bara var några år sedan.

Jag tänker på att jag alltid försöker hålla uppe någon sorts fasad. Jag tror att de flesta har en bild av mig som inte alls stämmer. Även de som tror att de står mig nära. Jag är som en iskall rustning med spetsiga taggar som håller folk på avstånd. Jag vill släppa in en del, men jag törs inte. Jag pratar jämt, med det jag säger är sällan viktigt eller äkta. Snickeliding-snack. En del har lyckats ta sig in, dem är jag rädd om. 

Jag tänker på kärleken. Att jag är lycklig som hittat någon som känns rätt. Någon som jag vill vara med, som jag inte tröttnar på, nån jag har roligt med. Någon som jag ser en framtid och ett liv med. Någon som ser mig. Det är fett.

Jag tänker på att jag ibland blir osäker på vad jag vill göra med mitt liv. Tänker på att jag är för gammal nu för att känna så. Känner att jag borde försöka göra skillnad, hjälpa folk. Ge tillbaka. Känner att jag borde fokusera på det som är viktigt. Vet att jag vill ha ett bra jobb för att kunna leva bättre, undrar om man kan leva bättre om man inte känner att man gör skillnad?

Jag tänker på mamma och pappa. Hur de alltid ställer upp, alldeles för mycket. Hur de gör det för att jag var krånglig som ung. Eller för att de älskar mig. Jag vet att bägge anledningarna spelar in. Jag vet att de skulle göra allt för mig och min syster och det känns tryggt. Jag tänker på att min familj är det finaste jag har. Jag tänker på hur livrädd jag är att något skall hända dem. Att jag inte skulle ta mig igenom det. Det skrämmer mig ofta.

Jag tänker på att jag vill rita. Jag vill leva ut. Jag vill skapa. Tänker på att jag hämmar mig själv. Tänker på att jag är rädd att göra fel, göra bort mig. Tänker att jag skiter i det. Vet inte om jag kan stå för det, men jag tänker tanken och det känns bra. Tänker att jag är fri. Fri från rädslan av vad folk ska tycka om mig, det jag skapar, och hur jag ser ut. Tänker att det inte spelar någon roll vad folk tycker. Vad gör det om 100 år liksom?

Jag tänker att jag tänker alldeles för mycket när jag inte tänkt på länge. Tänker att det här inlägget är det ärligaste jag skrivit på flera år. Tänker att jag nog kommer att radera det inom några timmar. När jag inte längre är tillräckligt trött för att våga stå för det jag tänker.

Japp, så där är det i mitt huvud. Välkommen in.


Trinny och Susannah

Tittade just på första avsnittet där Trinny och Susannah går loss på svenskornas bröst och klädstil. Dom är lätt obehagliga och klåfingriga de där tu, men jag älskar deras program! Alla dessa människor som tycker så illa om sitt utseende och får se sig själv tillfixade och i kläder som passer dem. Jag blir riktigt rörd av sådant!

Min inställning och min känsla kring vad som är vackert är att ALLA människor är vackra på sitt sätt. Det är någonting jag alltid kännt och jag gillar att iakta människor och försörsöka hitta vad som är vackert på just dem. Det har alltid varit mitt mål då jag sminkat tjejer/kvinnor, att få dem att känna sig fina. Det är därför jag älskar att rita ansikten, jag älskar verkligen ansikten.

Sen vet jag ju också själv, hur lätt det är att vända sig emot sig själv. Att ständigt vara missnöjd med sitt utseende och bara se felen. Börjar man fokusera på felen så glömmer man snart bort det fina, och till slut glömmer man även bort att det som finns på insidan är det allra finaste.

Jag skulle verkligen vilja ha en studio där jag fick styla och sminka alla olika sorters människor. Inte bara modellsnygga människor, utan ALLA människor. Sen skulle en bra fotograf ta före och efter bilder som människorna skulle få se och ta med sig hem. Det hade varit det bästa jobbet i världen!

Jag blir så ledsen när jag ser hur så många kvinnor vänder sig mot sig själva, ser ner på sig själva. Jag blir arg på mig själv för att jag så ofta gör samma sak.

Vi är vackra, allihopa! Precis som vi är! Det är det som är så jävla fantastiskt!

/Theresa


Dagens bild:

Sånna här knäppa ansiktsbilder skräpar överallt här hemma, jag ritar dom utan att tänka.. ca 2-3 minuter per ansikte:Trassel

I lördags såg jag, Pontus och Morgan Disneys Trassel på bio. 3D bio. Den var faktiskt riktigt bra! Så otroligt bra gjord! Ansiktsuttrycken var helt otroliga, helt sjukt vad tekniken går framåt fort alltså!

Morgan tyckte att den var rolig tror jag, han skrattade högt varje gång den manliga huvudpersonen och hästen brottades, hehe. På ett ställe viskade han till mig och frågade om jag tyckte att det var läskigt, jag tror att han tyckte att det var lite läskigt då.. Men det erkände han inte efteråt, hehe.

Här är mina favoritkarlar:

Morgan och den coola döskallen

Min Pontus, tokladdad inför bion (Eller inte, men han tyckte faktiskt också att den var jättebra) :)

 
Cool kille!


Dagens teckning 2:

Blev en uppesittar-kväll. Jag ritar nästan aldrig av killar. Varför? För att det är så sjukt mycket svårare än att rita tjejer. Svårare att få det realistiskt. Svårare att fånga drag, svårt att få till det maskulina.

Men, försöka duger:Lite synd.

Jag kom igång med träningen. Sen blev jag sjuk.. var sjuk två veckor och sen var jag mitt inne i tentakaoset och helt plötsligt hade jag inte tränat på tre veckor. Så tränade jag i torsdags och idag, och det var så skönt att få komma igång igen. Nu har jag feber och ont i halsen. Va fan?

Jag tycker otroligt synd om mig själv just nu.

Gonatt.

Dagens bild:


Lördag

Blev god tacos, gott vin och en massa härligt skitsnack me Anette. Precis som det ska vara en lördagskväll :)

Imorn ska jag se Trassel i 3D med mina två favoritkillar; Pontus och Mogens! Ska bli roligt!

Så här ser Morgan ut när jag ber honom att vara lite söt så jag kan ta kort.. hehe:Dagens teckning:

Kände för en vår-teckning idag. Känns lite fel eftersom det faktiskt till och med snöade lite idag.. Men men, det jag föredrar att se det som Therese kommenterade på min facebox sist jag gnällde på att det snöade: Det är inte snö, det är blomblad! Haha, jag gillar det tankesättet!

Här kommer dagens bild:


Den tecknade jag dock i januari men jag har glömt att lägga upp den.

Nu ska jag städa lite, Anette kommer hit på tacos och vin :)

/Theresa


Lunchtips!

Jag läste på någon träningsblogg för ett tag sen att man kunde äta turkisk yoghurt med nötter och honung. Hade ju varit trevligt att tala om på vilken blogg, men det har jag glömt. Så antingen har jag läst det, eller så har jag hittat på det.. you´ll never know!

Provade det nu iaf till lunch och det är verkligen sjukt gott och mättande! Till det macka med avokado, varmakoppen och ett ägg. Sjukt gott!

Jag började dagen med att gå till gymmet och träna. På vägen hem blåste det utav bara helvette, men gu va skönt det är när man tränat klart och kommit hem! Nu ska jag skicka iväg lite viktiga mail och plugga lite. (Ska bara äta klart och kolla på ett avsnitt av White Collar först).

Ikväll ska jag träffa Pontus och spela ett parti biljard! Ska bli kul, i alla fall för mig som kommer att vinna!

/Theresa

Figaros bröllop!

Jag har varit på Opera för första gången i mitt liv. Speciellt. Men bra! Vi var sex tjejer i klassen som såg Figaros bröllop på Folkoperan. Jag hade lite svårt att hänga med i handlingen eftersom det var svårt att höra vad de sjöng hela tiden, men det var en häftig upplevelse trots det!

Jäklar vilka pipor de har!! Tänk om man kunde sjuka hälften så bra, eller en tiondel så bra skulle räcka.

Nu ska jag sova! Trött som ett as, kommer nog drömma om opera hela natten! Kul att prova på något nytt, nu kan jag bocka av det från min "att-göra-någon-gång-i-livet-lista".

Där står även:

1) Bada med delfiner

2) Klämma ut en unge

3) Gifta mig

4) Ha en råschysst balkong där jag äter scones i solen varje söndag (vår och sommar i alla fall).

5) Åka till New York

6) Åka till Thailand

7) Se gudfadern-filmerna

8) Gå på Opera (CHECK)

9) Bli civilingenjör i bioteknik (I´m ON it!)

10) Dyka

11) Åka skidor i Alperna

12) Bli med landställe

Kul, samtidigt som jag skriver min lista så inser jag hur otroligt mossig och gammal jag har blivit. Gifta mig, skaffa barn och landställe? Låter ju som om jag är 40 bast.. Men men, så är det. Jag har nog lite andra mål i livet nu än vad jag hade bara för något år sedan. Sen kan jag ju meddela att det är långt bäst-före-datum på de flesta av målen ;)

Gonatt! (Och P om du läser detta, du behöver inte oroa dig.. du kommer inte behöva pröjsa för bröllop eller hålla min hand när jag ploppar ut ett barn än på länge) :) hehe..

/Theresa


Vår!

Det blir vårjacka i dag också!! Wohoo!

Dagens teckning 2: Grattis Jenny!!

Grattis på födelsedagen till Jenny i min klass! 23 år alltså, jag minns det som igår. Det var tider! Grattis vännen!Smärta.

Jag blev inte bättre efter middagen utan sämre. Istället för en konstig hungerkänsla har jag nu jätteont. Jag kan inte stå rakt, det gör för ont. Det är något jävla fel på min mage. Det var väl inget nytt förvisso, men jag är så trött på den. Nu ligger jag i fosterställning och tycker synd om mig själv. Jävla skitmage.

Gonatt

Akut binnikemask.

Det är något seriöst fel på min mage idag. Jag är så hungrig att jag inte kan stå rakt, ni vet när det gör så där ont högt upp i magen så att man håller på att dö. Men det hjälper inte hur mycket jag än äter?! What?!

Sen jag blev så här (typ två timmar sen) har jag ätit: Två bananer, en drickyoghurt och en STOR macka med ost och skinka. Inget hjälper. Jag blir typ mer hungrig desto mer jag äter.

Nu har ju vi precis läst om binnikemask i skolan, det måste vara något akut släng av det ;) hehe..

Håller på att laga middag nu för att se om det hjälper, annars vet jag inte vad jag gör!


/Theresa

Dagens teckning:

Det vart en teckning i temat också, boven temat. Tåren var dock blå och ögonen gröna, men det ville inte min scanner.. Så den är helt i blyerts. Det blev en sen natt igår, underbart. Sitta vaken och rita och tänka, det borde jag göra oftare. Ventilera och tömma.Unni Drougge vs Niclas Salomonsson

Nu börjar jag detta inlägg med samma titel som min goda vän använde då hon skrev om boken "Boven i mitt drama kallas kärlek". Jag läste den efter rekomendationer från henne och en vän till.

Jag ska vara ärlig och säga vad jag tyckte om boken. Den fick mig inte att gilla Unni Drougge. Inte ett dugg. Jag tycker att hon verkar vidervärdig som människa. MEN, det ursäktar inte vad hon utsattes för. Jag tror inte för fem öre att någon som enligt polisprotokoll har givit en annan människa strypmärken på halsen och bitmärken i ansiktet endast slagit en gång. Finns det ens de som slår en gång?!

Beskrivningen av boven tycker jag stämmer mycket bra överrens med den bild jag fått av killar som slår och misshandlar av en nära vän. Det verkar som om dom är likadana allihopa. Samma nedbrytningsmönster, samma psykiska kontroll och att de skapar en makt och ett beroende hos den de misshandlar. Jag tror inte att just slagen kanske är det allra värsta, utan den psykiska misshandeln. Att bli nedbryten så djupt att man tar på sig skulden om han slår. (Det kan jag ju förvisso aldrig fullt sätta mig in i, eller helt förstå. Men jag kan lyssna och läsa och försöka få ett hum om.)

Jag tycker att Niclas svar på Unnis bok (går att hitta på google) är patetiskt. Jag tycker att alla författare som fortfarande har honom som agent och tycker att man inte kan straffa någon för alltid för något som hänt privat är sorgliga. Jag tycker att det är skandal att Lisa Marklund har en dömd kvinnomisshandlare som agent. Skadal! Hur trovärdiga blir hennes böcker då? Jag ser de som att hon skrev gömda (med uppföljare) för att det var ett hett ämne, inte för att hon bryr sig det minsta jävla om misshandlade kvinnor. Hon måste verkligen skita totalt i dem på riktigt, annars skulle hon aldrig någonsin skrivit på papper med Niclas. 

Jag gillar inte Unni Drougge, men jag tycker att hon var jävligt stark som skrev boken. Jag är glad att jag läste den även om det såklart är ett jobbig ämne att läsa om. Jag är glad att det finns människor som slåss för alla misshandlade kvinnor på riktigt och inte bara för att tjäna pengar, (var tvungen att ge Lisa Marklund en känga till).

Men främst av allt är jag glad att de faktiskt finns dem som överlever dessa psykopater och vågar berätta om det så det kan hjälpa fler!

Slutligen så önskar jag att det kunde bli lättare att sätta dit alla dessa jävla psykopater som faktiskt finns i vårt land. Jag tror att mörkertalet är enormt, och jag önskar att alla psykopater hamnade bakom lås och galler för gott.

/Theresa
 

Dagens teckning:

Det blev inget White collar. Det blev en teckning i stället. Jag ritade mycket med blyerts i gymnasiet. Då tyckte jag att det gick framåt. Men sen blev det ett långt uppehåll och sen börjar man liksom om på noll. Det är verkligen en färskvara, liksom mina förtvinade muskler.


Anyways, idag satte jag mig i alla fall och ritade lite med blyerts. Det blev inte jättebra, men ok. Om jag bara börjar köra stenhårt så ska det nog arta sig! Hade varit bra med en utbildning så jag fick lära mig lite knep och trix. Men det kommer den dagen jag har tid och pengar att göra det. Längtar!


Här är bilder i alla fall.


 

/Theresa


Awsome!

Jag klarade dynamiken. Sjukt nöjd!! Jag trodde verkligen inte att jag skulle klara den, but I did. Det var på håret dock.. Men jag klarade den och det är det som räknas! Jag måste börja tro lite mer på mig själv när det gäller skolan alltså! Det går ju bra! En så länge har jag missat två tentor. På nästan två år.. Det är ju inte så farligt med tanke på att jag aldrig ens trodde att jag skulle klara av att plugga det jag gör från början! Jag är inte så dum som jag ser ut! Woho!

Den här veckan ska jag ha ett liv igen. Tentaperioden är över. Jag ska träffa vänner och rita. Idag var jag på bio med Sara och såg Black Swan! Obehaglig men mycket mycket bra! Första gången jag har varit på bio och publiken suttit kvar när filmen är slut. I typ 1½ min. Coolt.


På onsdag ska jag me på Opera med tjejerna i klassen, sjukt kulturellt! Igår hade jag bästa kvällen med Pontus och tentapuben i lördags var rolig! Tänk att allt väder så fort när tentaperioden är över. Synd att man måste gå igenom så många sånna för att bli civilingenjör! Minsann!


Nu ska jag pressa en grapefrukt och sukta framför White Collar. Inte ägna skolan en tanke. Fint!

Gonatt!

/Theresa

Slut.

Tentaperioden är slut. Äntligen. Ikväll blir det tentapub och förhoppningsvis paljettklänning om jag vågar....

ååååååååh va skönt att det är över!!!!! Solen skiner också! Fan va gött!

/Theresa

Over and out.

Nu tackar jag för denna dag efter alldeles för många timmar i skolan. Hjärnan är full och slut, överhettad och tom.

Jag fick i alla fall träffa P en stund ikväll, det gjorde allt bättre! Han skjussade hem mig eftersom jag måste upp tidigt och plugga imorn, han är nämligen med bil i helgen. Awsome.

Gonatt!

/Theresa

Vår!

Nu är det faktiskt vår snart! Om en halvtimme är det en månad kvar tills jag och Pontus åker till Erika i Bryssel! Jag längtar så jag blir tokig! Efter värmen, Erika, att bo på hotell med Pontus, se en ny stad (eller se lite mer av den än jag såg förra året i alla fall), träffa Erikas vänner, dricka öl, sitta på uteserveringar, bli bjuden på middag (min födelsedagspresent!) på någon mysig restaurang..


Men jag längtar till våren av andra anledningar också. Att få vara ute, känna solen, se när allt blir grön och underbart så man minns varför man är glad att man bor i Sverige igen. Vara med vänner, käka laktosfri-glass, mera öl, sol, picknick, Pontus fantastiska pastasallad, träffa min syster, åka till Dalarna.. en öl till!


Här är lite bilder från en mycket bra dag förra våren. Bilderna är tagna av Pontus:


 

 
/Theresa


...


Sovdags

Efter en hel dags plugg belönade jag mig själv med några avsnitt av "White collar". Fick tips av Fabiana! Helt okej serie tycker jag efter att ha sett fyra avsnitt. Inte jättespännande, men huvudpersonen är jättesnygg så det jämnar ut sig! Han är en konstförfalskare som får komma ut ur finkan om han hjälper FBI att gripa andra förfalskare typ, och han har fett med flyt om man säger så.

Nu är det dags att sova. Jag har en ännu stressigare pluggdag att vänta när jag vaknar.

/Theresa


Mina nördar!

Ibland när jag pluggar som en tok så undrar jag varför man självmant utsätter sig för detta. Man måste ju inte ha en utbildning för att vara lycklig, men jag har svårt att se mig själv som nöjd om jag inte pluggat något. Jag gillar att lära mig, även om det inte känns så i tentaperioder.

Men, vad vore plugget utan mina favorit-töntar? Mina nörd-tjejer! Inte kuuul!
Malin (helt inne i dynamik-plugget), Bea (sjukt trött på min kamera), Sara (äldre än mig!!) och Fabiana (som ser så nöjd ut för att hon ställt alla kakapaket och allt godis vid min plats lagom till fotot skulle tas, hehe)Jenny (som böjer sig ner då hon trodde att jag bara ville fota kakpaketen, hehe)


Jag har tur som har hittat bra tjejer att plugga me. Smartare än mig och med bättre tålamod än mig. Pluspoäng till dem för det!

Idag pluggar jag hemma själv. Det är inte kul. Det är då man inser hur gött man har det i plugget :)

/Theresa


Dagens teckning:

Nu är det så mycket plugg som ska bakas in i huvudet på kort tid att det känns som härdsmälta i hjärnan. Utan för mitt fönster ser jag hur våren retas med mig. Kan sätta halv CSN-pengarna på att vintern gör comeback lagom tills att tentan på lördag är inlämnad. Då kommer jag att skrika. Högt och länge.


Dagens teckning får bli en skummis. Ett flum. Så känner jag mig just nu.One down.

One toooo go!

Tentan idag gick sådär. Som jag förtjänade, kanske. Jag hade inte pluggat tillräckligt känner jag, hade svårt att koncentrera mig i veckan. Inte bra. Mycket i huvudet. Kan det bli fullt där? Måste det väl kunna bli?

Men det känns underbart att det är över, det får gå som det går.

Jag längtar tills på lördag när denna tentaperiod är över och jag får festa me tjejerna på tentapub! Det blir kul! Då man står där med en billig öl i näven och vet att det är en hel period kvar tills nästa tenta. Det är fint de!
Förhoppningsvis ska Pontus med på lördag! Det vore kul! Sen håller jag på och funderar ut en mysig kväll åt honom, lite mat och vin och kanske lite salsa! Hehe :) Som tack för att han står ut med mig när tentamonstret tar över :)

Näpp, nu ska jag hoppa i säng. Imorn är en ny dag med massor av plugg att se fram emot.


Förresten, idag stod jag med tre klasskompisar och pratade om plugg. Alla runt omkring oss såg ut som frågetecken. Jag tror fan vi börjar bli smarta! Hehe, vi har inte fattat det själva men vi har för tusan lärt oss en hel del! Coolt!


Gonatt! /Theresa  

Dan före dan.

Imorn är det första tentan för den här perioden. Idag har blivit en LÅNG pluggdag. Ögonen går i kors just nu, på riktigt alltså. Jag ser knappt vad jag skriver.


Tentaperioder tar fram den allra sämsta Theresan. Det vill jag lova, med råge. Jag blir en pain in the ass i skolan, tjatar om att jag inte fattat allt och är nervös. Om och om igen. Stackars klasskompisarna! Jag vill ju så gärna klara tentorna, men jag måste lära mig att det inte är katastrof om man får en omtenta eller två. Jag har ju ta mig 17 valt en av de tuffaste linjerna! Så det så. Men jag har så nedrans höga krav på mig själv, vilket oftast är bra.. men ibland mindre bra. Typ under tentaperioder.


Kom hem till P sent sent igår efter att ha pluggat hela dagen. Jag var trött och grinig och jag ångrar mig som tusan idag. Han är verkligen bäst, och jag vill inte förstöra något genom att ta honom för givet och inte visa uppskattning. För det känner jag, hela tiden! <3


Drömde om morfar i natt. Konstigt hur någon som varit borta i 7 år kan vara så verklig i drömmen. Jag kunde krama honom och prata med honom. Det var som om han aldrig försvunnit från mig. Sen vaknar man och inser att han är borta, precis som vanligt. Fan alltså, jag är fortfarandra så jäkla ledsen för att han inte fick finnas mer. Jag är arg för att han fick cancer, arg för att han inte kollade upp det tidigare, arg för att läkarna inte kunde göra honom frisk, arg för att jag inte åkte hem oftare från dansskolan och var med honom på sjukhuset, arg för att jag inte klarade av att vara där för att jag inte kunde se honom sjuk, arg för att han inte är här. Arg för att han var så jävla viktig för mig och att han bara rycktes bort, bara sådär. Arg för att mormor inte fick dela hela sitt liv med sin kärlek, arg för att min mamma är ledsen för att hennes pappa dog alldeles för tidigt. Arg för att jag saknar min morfar! Arg för att döden är så jävla definitiv, oåterkallelig. Arg för att någon kan vara här en sekund och borta den nästa. Jag kommer aldrig att förstå mig på eller sluta vara rädd för döden. Mest är jag rädd för att de jag älskar ska försvinna. Livrädd. Jag önskar att det finns en plats efter detta liv. Vart tar alla en persons tankar vägen annars? Det kan väl inte bara försvinna? Jag hoppas att det finns någon sån plats, och att min morfar väntar där på mig! (Han får vänta i ca 70 år har jag tänkt).


Oj, det här blev ett rörigt, ärligt inlägg. Så går det när jag skriver när jag är trött. Nu ska jag gå och lägga mig.


Imorn är en annan dag. Tenta-dag.

/Theresa

Dagens fejs: (Före och efter sminkning)

Före:


Efter:

Så, om nån vill bli sminkad är det bara att höra av sig. Jag är rätt bra.

Vackra tentaperiods-fredag:

Anna lagade fredagsfika! Kladdkaka med cocos-tosca? Sjukt gott iaf!


Tentaperioden börjar ge resultat, vi börjar bli JÄTTEsmarta:AnnaMalinFabiana


Bea


JennySara


Men jag är smartast of them all?

Tycker vi alla blivit snäppet sötare! Speciellt jag! JÄTTEsöt!

Idag är det plugg igen. Jag är så less på denna tentaperiod och min hjärna som inte vill fatta just nu. Men ikväll får jag träffa Pontus och Morgan! Det gör det lättare att åka in och sätta sig för att räkna.

/Theresa


Fredag.

Idag har jag suttit och pluggat från kl 11 till kl 21:30. På vägen hem var alla fulla och sprang omkring.. Det tog ett tag innan jag kom på att förklaringen var att det är fredag, hehe.


Men snart är tentaperioden över för denna gång! Här är lite kul jag har att se fram emot efter det:


1) Tentapub

2) Helg i Muppsala med lillasyster <3

3) Helg på Pontus land (han ska få provköra mamma och pappas bil, hehe)

4) BRYSSEL!!

5) Opera med tjejerna i klassen

6) Disneykväll med tjejerna i klassen, dvs tecknat, rödvin och sleepover! :)

7) Påsk

8) Tennis med Mr P

9) Försöka hinna med alla de vänner jag aldrig hinner med!!


Så där ja, inte fy skam på den våren! Sen är det pang på nästa tentaperiod efter det.

Jag har ätit GREAT till middag förresten, så jävla gott!

Imorn ska jag lägga upp lite bilder på mina klasskompisar som är så fula att jag skrattade tills mascaran rann (bilderna är fula alltså, klasskompisarna är söta som socker!) (:

/Theresa

Dagens teckning:

 

Bilden var rätt söt tills jag slant med pennan och tjejen fick en Peter Griffin haka. Så kan det gå.
Ispererades av en bild på lillasyster. Hon gillar att pussa på grodor hon!
Just nu blir det mest serie-liknande teckningar. Kanske är det jag är bäst på. Men jag skulle verkligen vilja ta tag i ritandet och gå lite kurser och lära mig på riktigt.. Känns som om jag skulle utvecklas jättemycket då! Men det är dyrt och tar tid. Får se när tiden och pengarna finns, då jävlar!!

/Theresa


Torsdag morgon!

Vaknade klockan 10 med ett leende på läpparna (inte riktigt, men jag var inte skitsur i alla fall). Termometern i mitt köksfönster visade 8 plusgrader (vilket visade sig vara en lögn, men ca 3 grader var det nog trots allt!). Bra start på dagen tänkte jag och åt godaste hjortronyoghurten som finns.


Morgonen fortsatte med att universums mest irriterande röst talade om för mig på telefon att de "snart skulle ta emot mitt samtal", detta fortsatte han lova i en halvtimme. Sen kom jag till slut fram till vårdcentralen i Gubbis och fick en tid 45 minuter senare.


Nu har jag kommit hem därifrån och är glad över att ha fått träffa en bra läkare för en gångs skull. Mycket bra! Så nu ska det nog bli ordning på gamla kärringen till slut! :) Jag tror att man måste stå på sig lite inom sjukvården för att få hjälp. Sist jag var där så fick jag veta att det jag har är något "man får lära sig att leva med". Nu krävde jag att få hjälp med att lära mig hur, och det ska jag få! Mycket bra! Så nu ska jag få en utredning för att se vad jag kan äta och inte äta, eftersom jag verkar vara känslig mot allt med inte allergisk mot något. Kanon!


Skulle åkt in till skolan och pluggat, men detta tog sån tid att jag inte orkar. Nu ska jag plugga hemma istället, sen åker jag till Pontus ikväll och in till skolan imorn. Perfekt!


Från en sak till en helt annan: Jag tänkte lite på en sak idag. Det är så många mammor nu för tiden som bloggar om sina barn. Det blir ju den ultimata dagboken att ge till barnet då det blivit större, häftigt att kunna läsa och följa sin barndom! Men, vad händer om barnet råkar illa ut, säg i skolan? Vi vet ju att barn är kapabla att mobba varandra och att när de gör det kan de vara riktigt jävliga. Vad händer om de kan hitta massa barnbilder, och bilder på det utsatta barnet, kanske bilder där barnet var naket? Det kan ju inte sluta bra? Hemskt att man ska behöva tänka så, jag tycker egentligen att det är jättefint att mammor bloggar om sina barn. Men ibland tror jag att alla, inklusive jag själv glömmer att det man skriver så lätt på en dator och lägger ut på internet, faktiskt är så gott som skrivet i sten.


Hehe, ok. Nu har jag yrat klart. Dags att börja plugga!

/Theresa

Hahaha!

Kollade precis på mina bilder jag la upp idag (topmodelsarna)....

För dem som inte vet det så är "wanna be on top" vad Tyra öppnar varje program med.. INGET annat.

Insåg inte att det kan tolkas lite fel förrens nu...

Så det kan gå! När inte haspen är på!

Natti

Onsdag (i en minut till)

Jag och Fabiana slavade på med dynamiken till 21.30 då vi kände att de få hjärnceller som fanns kvar behövde få vila. Det går så frunktansvärt långsamt! Jag satt med ett tal i över två timmar. Inte kul.


MEN, skam den som ger sig. Dessutom så har man ju i alla fall förberett sig inför omtentan ordentligt om det skulle skita sig på måndag eller lördag (det är då tentorna går av stapeln minsann).


Nu sitter jag och firar att jag äntligen kommit hem genom att sträcktitta på topmodel. Jag kan verkligen fastna i  ALLT bara jag börjar titta. För att bevisa det ska jag räkna upp några skitserier jag följt eller åtmindståne tittat väldigt ofta på:

1) Moonlight (lades ner efter en säsong)

2) Traveler (lades ner efter en säsong)

3) Smallville (ingen ytterligre kommentar behövs där inte)

4) Missing (serien alla älskar att hata, eller aldrg har hört talas om)

5) Cold case (jag tycker faktiskt att den serien borde ha bättre rykte, den är faktiskt bra)

6) Mannen som talar med hundar (love it)

7) Top dog (den svenska versionen, jag såg ALLA avsnitt)

8) Morgondagens tidning idag (hette nog inte så, men jag älskade den!)

9) förhäxad (satt bänkad varje vecka hela ungdomsåren)

10) No ordinary family (följer den right now!)

Jaja, sen gillar jag ju en hel del bra serier också: Greys anatomi, Desperata hemmafruarna, The Vampire diaries,
Modern family, cougar town, Simpsons, Family guy..


Nå nu när det är klargjort ska jag kolla vidare på topmodel! Gonatt! <3


/Theresa

Dagens teckning: 3 x top model

Jag tittade på alldeles för många avsnitt av topmodel igår (istället för att plugga såklart). Så när jag sedan satte igång och ritade lite blev det tre topmodels.

Jag är rätt tudelad inför modebranchen. Jag ogillar idealen, men jag gillar allt smink, hår, kläder, ansikten, coola poser, annorlunda stilar och material. Jag har alltid älskat ansikten och det är lite av min drikkraft när jag tecknar. Ansikten och uttryck. Smink och hår.

Jaja, här är topmodelsarna i alla fall:


 

 

 

 

 

 

/Theresa


Onsdag

Godmorgon!

Nu är det onsdag alltså. Jag ska plugga i skolan hela dagen, eller alltså så fort jag ätit lunch hemma. Jag orkar inte ha med mig två matlådor in till skolan..

Idag står Dynamik på tapeten. Låter väl kul?

Har kollat med Fabiana, hon ska plugga i skolan så jag blir inte ensam. Får se om resten av tjejerna är där också :)

/Theresa

Dagens bild:

Jag fick för mig att prova mina färgpennor som legat och skräpat sen jag fick dom. Antingen har dom legat för länge, eller så har jag fel papper för det blev nästan ingen färg alls hur mycket jag än tryckte. Ska det vara så? Jaja, det var kul att prova i alla fall. Med lite tålamod så blev det lite färg i alla fall:
 

 

/Theresa


Lancome Hypnose Drama

Jag köpte en ny mascara i söndags, Lancome Hypnose Drama. Sved i plånboken när jag fick punga ut 305 kr, men då fick jag en ansiktskräm och en rengöringskräm på köpet. Lancomes mascaror är dyra, men dom sitter som berg. Så jag tycker att det är värt det, jag är trött på att sminket sitter under ögonen efter 20 minuter.


Så jag kan verkligen rekomendera den! Ögonfransarna blev mils-långa och lite tjockare. Tänkte försöka visa det på bild, det gick sådär. Men men, KÖÖÖÖÖP (om ni nu har 300 spänn som bara ligger och skräpar)

Läppstiftet fick jag av P i julklapp :)

A walk in the park

Det var skönt att promenera. Till en början. Solen sken, fåglarna kvittrade (nästan), och det var plusgrader. Hur underbart som helst!


Slutet av promenaden var det istället skugga, kallt, blåsigt som fan och svinhalt. Men det var bara de sista 20 minuterna, sånt får man leva med. Men gu, va jag längtar till våren nu alltså!


Nu har jag ätit lunch och kollat på ett avsnitt av top model, så nu är undanflykterna slut och jag måste börja plugga.


/Theresa

God morgon världen!

Jag har idag konstaterat att jag måste ha några läsare här som inte känner mig personligen. Ingen som känner mig skulle gå in på min blogg innan 10. Då vet alla att jag sover, hehe..

Dock så måste jag faktiskt dela med mig och berätta att jag blivit vuxen nu, jag vaknar prick 10. Jämt. Jag kan inte längre sova till 12-14 nångång som jag alltid kunnat tidigare. Det kanske är bra, man får ju mer uträttat om man inte sover bort halva dagen. (Detta betyder dock INTE att jag uppskattar att gå upp före 10)


Idag var planen att gå upp 10 och gå och träna på Friskis. Dock så är jag fortfarande förkyld, och ute skriker våren som anlänt (nästan i alla fall, eller ok det är plusgrader. Det räcker för mig!) Så det blir nog en promenad istället!


Igår gjorde jag klart min första beställning på teckningar. Sjukt läskigt. Jag är som sagt en nybörjare utan någon som helst utbildning, och det är svårt att våga lita på det man skapar. MEN, jag ska bli bättre på det! Att vara osäker på sig själv och tvivla på allt man gör känns så 2010! (och 2009, 2008, 2007.....) hehe


Nä, nu är frukosten klämd och lite bloggar lästa (hur nu det kan ta nästan en timme)  så nu är det dags att ge sig ut i solen! Efter det väntar en hel dags plugg. Jag fuskade hela dagen igår, det kommer att straffa sig idag.


Förresten, jag var ju och coophandlade med mamma igår (jag och min syster har senaste åren fått tre coophandlingar var i julklapp, vilket innebär att vi får vraka och välja och fylla hemmet med mat tre gånger och de betalar, bästa julklappen ever för en fattig student). Vi åkte till Citygross och jag har så mycket mat hemma att det ramlar ut ur kylskåpet varje gång jag öppnar! Love it!

Nä, nu går jag!

/Theresa


Dagens teckning: Lisa!


Pluggro

Pluggandet går ok, långsamt som alltid då det är bioteknik som ska pluggas. Men jag har det mysigt, pimplar mängder av te och lyssnar på sprängningsvarningarna i Hökis (måste vara världens störta mistlur) samt hunden som missnöjt (eller nöjt?) kompar tjutandet genom att yla.


I hökis blir det aldrig tråkigt. Nu väntar jag bara på att alkisarna tar över torget, för då är det vår!

Inte gråta över spillt.. ägg?

Jag hade ett ägg kvar. Ett ägg som skulle göra sig alldeles utmärkt i en carbonara till lunch.

Precis när jag knäcker ägget tänker jag att jag blivit bättre på att knäcka ägg utan att spilla och SPLATT så ligger hela ägget i diskhon. Kul. INTE kuuul!

Så det blev pasta med pasta till lunch.

Nu är det dags att börja plugga. Till slut. Jag är otroligt otaggad inför denna tentaperiod, men jag måste försöka i alla fall.

Ikväll ska jag och mamma åka och coophandla.

Men nu, bio. (Plugg alltså)

/Theresa

And the tentavecka begins...

Så, nu är det slut på friden. Dags att börja tentaplugga (så fort jag har tentastädat såklart). Hela helgen har jag skjutit bor alla tankar på att tentorna närmar sig, men nu är det alltså dags att ta tag i skiten!

 

Jag och Pontus hade äntligen söndag igår. Det går ut på att man inte sitter hemma och deppar för att helgen är slut, utan istället gör massa kul. Typ går ut och käkar, spelar tennis, lagar god mat eller går på bio (Vilket inte händer så ofta dock, eftersom mr P inte gillar bio.. Men ibland låter han sig övertalas!) Igår bjöd äntligen söndag på shopping i Liljeholmen i ultrafart, Pontus är snabbast i världen när det gäller shopping, men han hittar alltid fina grejer och sedan middag på en pizzeria i Hornstull. Ja, och så en öl på Judit och Bertil efter det..

Har blivit mycket alkohol denna veckan så det ska bli skönt att inte festa på två veckor. Sen är det tentapub och då måste man ju!


Lite bilder från äntligen söndag:

Solen gjorde comeback i Frunkis minsann!

Pontus  :)På Judit och Bertil, där favoritölen Brooklyn lager finns på tap! (tapp?)

Så, nu måste jag städa klart så jag kan börja plugga sen!
/Theresa


Dagens teckning:

Det var länge sen jag la upp dagens teckning (länge sen jag hann rita en vill säga). Så jag lägger två gamla teckningar från tiden då jag endast tecknade av sångaren i The Rasmus. Those were the days: 

På den här tiden hade jag en scanner som jag inte kunde hantera. Därför har alla bilder gråa bakgrunder. Någon gång när jag har tråkigt (riktigt tråkigt) ska jag sätta mig och scanna in alla gamla teckningar på nytt. Men inte idag...

/Theresa


Hej igen

Min kära syster/bloggcoach/största (läs enda) fan ringde upp mig nyss och passade på att klaga på att jag inte bloggat på länge. True. Det har varit en händelserik helg, tänkte lägga upp lite bilder som får berätta vad som hänt. (Funderar på att ha mer bilder på bloggen, det blir ju roligare att titta tillbaka då i framtiden och se vad som hänt)

Fredag:

I min klass är vi ett gäng tjejer som kör fredagsfika varje fredag. Mycket trevlig tradition! De flesta av oss är grymma på att baka och vi har ätit allt från vaniljhjärtan till chokladfudge-tårta. Den här veckan bjöd Sara på en päronkaka med mandelmassa och smördeg (som hon bara "slängt ihop", jag kan knappt baka chokladbollar och är sjukt imponerad av allt tjejerna bakar)


Mästerkocken

Malin


Efter fredagsfikat lekte jag lite dynamik i skolan, sen åkte jag hem och gjorde mig i ordning för Mias 23-års fest på Lidingö. Det var en sjukt rolig och uppstyrd fest med brutalt god mat, trevligt folk och galna lekar!

Fina födelsedagsbarnet Mia och MalinLekandet drar igångFina tjejer: Fabiana, Bea och JennyVi lekte ett riktigt roligt ölspel där man skulle satsa på en travhäst (färg)Vi lekte även ett annat ölspel där Fabiana drog det kortaste strået (dvs hade otur) och fick dricka MASSOR :)När denna bild togs så insåg jag att det var dags för mig att åka hem, hehe...

Lördag:

Lördagen blev en fullspäckad dag:

1) Träffa Beas hund, Bamse som var på besök från mörkaste lappland (eller inte, men norrut iaf)
Sötaste Bamse!

Söta Bamse och söta Bea!2) Efter att ha blivit störtförälskad i det lilla ruffstrollet så åkte jag till Norrlandsgatan 7 där bästa Sara klippte och färgade mitt här (Jag gick vilse på vägen dit, men det är en annan historia):3) Slutligen så åkte jag hem till Therse och åt världens godaste laxrätt (som jag ska laga i veckan, lätt!) Där var även Caroline som varit bortrest i 5 månader och var äckligt brun! Vi åt mat och semla, lät rödvinet flöda och snackade som vanligt när vi ses en jäkla massa skit :) Nu ser jag fram emot att Caroline ska lära oss salsa i vår!
Hemma hos Therese och Micke har man det bra!Finaste Therese!Finaste Caroline!Så, nu tänkte jag avrunda mitt hittills längsta blogginlägg med att säga att jag ska åka och shoppa med Pontus idag. Han ska skaffa sig en ny garderob och jag ska komma med smakråd :)

En bild på nya håret förresten (Tagen halv 3 på morgonen efter X antal glas vin):/Theresa


7 svåra år

Jag har feber och huvudvärk. Mår blä.
Men, har man dragit igång en utekväll, då följer man med!!

Så nu är sminket på och jag har gått från 7 svåra år till 5. Bättre än så blir det inte.

Jag får fira min karl idag som tog körkort i morse! Sjukt imponerande!!
Om man inte som jag blev pushad av päronen som dessutom betalade när man var 18.. då förstår jag inte alls hur man överhuvudtaget orkar ta tag i ett sånt jätteprojekt som det faktiskt är att ta körkort. Jag är sjukt stolt!

Blir förhoppningsvis en lugn kväll med tanke på att jag är sjuk. Ska bli spännande att se om jag lyckas ta sista tunnelbanan hem eller om det blir nattbuss. Det kan ju bli spännande i så fall (om jag kommer rätt).

Tjing!

/Theresa

Lill-lördag!Idag har jag varit i skolan och pluggat i 12-timmar. Livet är otroligt roligt när tentaperioderna rullar in (tycker det är tentaperiod alldeles för ofta...)

Men, imorn ska vi faktiskt ut rätt många från klassen! Det ska bli riktigt kul! Förfest hemma hos en tjej på Lidingö och sen ska vi in till stan och gå ut på café Opera där KTHare går in gratis på onsdagar. Jag är inget stort fan av café opera, men som student måste man ju följa studentens budord:

1) Gratis är gott
2) Det finns omtentor, men inga omfester

Sist vi var ute med klassen på cafét såg det ut så här:Malin, Sara och jag me psyksmilet i högsta hugg
Bea, jag och Fabiana på förfest hemma hos MalinSara och Jenny on the dancefloor

På tiden då man fortfarandra var i alla fall lite brun


RSS 2.0