Dagens teckning: "Dagens ungdom"


Katastrof.

Nej, det sket sig. Denna gång inte för att tentan var omöjlig utan för att jag var så nervös att jag skakade när tentan delades ut. När jag sen såg att det var ett lätt tal, som jag kan blev jag ännu mer nervös och skakade så jag inte kunde skriva. Jag har aldrig mått så dåligt på en tenta.

Så, jag missade att förkorta i början av talet och ett jättelätt tal blev jättesvårt. Så det sket sig.

Nu har jag grämt mig och hatat mig själv i en och en halv timme. Jag har tänkt allt från att jag ska hoppa av skolan till att jag är värdelös och lika gärna kan hoppa framför ett tåg. (Det skulle jag ju aldrig göra såklart, men så höga har mina tankar om mig själv varit efter tentan.)

Men, sen står man i ett vägsjäl. Fortsätta gräma sig eller försöka tänka konstuktivt.

Jag väljer att se det som att jag inte har misslyckats. Visst, jag gjorde bort mig. Fine. Visst, jag får göra om ALLT det där jag hade klarat. (Vilket är så vansinnigt surt) MEN, jag har inte misslyckats.

Jag har bara skjutit på lyckandet!  :)

/Theresa

Sen skickar jag en stor kram till min pojkvän, föräldrar och lillasyster som får mig att förstå och känna att jag är rätt grym, fast jag missar enkla förkortningar. Vad jag vore utam dem vill jag inte ens tänka på.

Konstiga fakta om mig.

Jag är så nervös att jag inte kan plugga längre. Så istället sitter jag och rannsakar mig själv. Jag har kommit fram till att jag är lite konstig.

Jag:

* framstår rätt ofta som kaxig/dryg men är egentligen bara väldigt blyg.

* har jättesvårt att visa när jag blir ledsen, så istället blir jag arg. (Sjukt smart, funkar verkligen. Not)

* älskar CSI och Criminal minds. Men kan inte titta när jag är själv, för då kan jag inte sova.

* har typ 50 par skor och 20 sorters te hemma

* känner inte törst, så jag glömmer ofta bort att dricka och får ont i huvudet. Det har varit så sen jag var barn,
då fick mamma påminna mig hela tiden när det var varmt.

* har svimmat en gång när jag gick ur en bastu och en gång mitt i en hjulning på gymnastiken.

* ser hellre samma film en gång till om jag vet att den är bra, än en film jag aldrig sett.

* hickar på ett lustigt sätt, har fått höra att det låter som en gris, häst och groda.

* är allergisk mot myggFortfarande nervös.

Jag kommer att vara nervös fram tills kl 18.15 i eftermiddag.

Då kommer jag antagligen vara ledsen istället.

Kan man inte bara få hoppa över sånna här dagar?!

/Theresa

Nervös.

Nu ska jag gå och sova. I morgon är lite av "sista chansen" för mig. Jag har, som jag skrivit förut redan klarat 2/3 av kursen Differentialekvationer. Men det är 1/3-del kvar. Just den delen kan jag bättre än de två delar jag redan klarat. Skillnaden är att jag missade kontrollskrivningen på den första delen. (Kontrollskrivningar ger poäng till tentor, eller i detta fall gör så att man redan har klarat delar av kursen när man kommer till tentan).

Resultatet av denna miss är jag måste klara EN fråga på tentan. EN fråga, men den måste jag spika. 3 poäng av 3 möjliga. Detta låter väl inte omöjligt? Men se det är det tydligen. I morgon är mitt fjärde och sista försök. Sen får jag göra om hela kursen. Inklusive de delar jag redan klarat, (som jag klarade med lite tur) men som jag tvivlar på att jag skulle klara igen.

Att spika ett mattetal är kanske inte ett problem för de flesta som går på KTH. (Trots det så måste jag säga att det var rätt fullt i salen på omtentan). MEN, för mig är det ett jätteproblem. Jag räknar alltid lite fel när det är långa uträkningar. Vilket är lugnt om man har en hel tenta att samla poäng på. Får man ett tal, som man ska spika. Nej, se då går det inte.

Så alltså, jag vet ju att jag säkert kommer kunna klara de där delarna jag redan klarat en gång en gång till. Jag har bara ingen lust att läsa tidernas tråkigaste kurs en gång till. När jag nästan klarat den. Skulle jag få en kontrollskriving istället i morgon (där ska man sätta 5 av 9 poäng), då hade jag garanterat haft 7-8 poäng. Men inte 9. Aldrig alla rätt.

Så, därför är jag nervös. Därför kommer jag ligga vaken och vrida mig i sängen hela natten och därför kommer jag vara jätteledsen imorn när jag sitter på tentan och ser att han tvistat till talet lite så det blir ännu mera omöjligt att sätta 3 av 3 poäng.

Usch.

God natt.

/Theresa

Henrik Schyffert

Här kommer mina sanningens ord om komikern Henrik Schyffert:

Jag har egentligen aldrig haft en åsikt om honom. Jag tyckte att han var snygg när jag var yngre. (Det tycker jag förvisso fortfarande). Men det var väl ungefär det. Jag visste att han var känd. Att han var "rolig". Mest var han väl den där komikern som alltid var med, trots att man alltid undrade lite... varför han var med.

Ikväll såg jag hans försvarstal. "The 90S - ett försvarstal". Fy fan va bra det var! Det är sällan jag orkar lyssna på en och samma person längre än 30 min (vilket gör föreläsningarna i skolan rätt knepiga). Men wow, här var det tvärt om. Jag ville faktiskt inte att det skulle ta slut. Jag vet att detta är old news eftersom ALLA har sett den redan, men det är lite så jag jobbar.

Jag gillade hur han blandade humor och allvar. Att han fick folk att skratta, samtidigt som han fick något sagt.

Så alltså, numera tycker jag inte bara att Henrik Schyffert är snygg. Han är bra, och snygg. Helt plötsligt får jag upp någon minnesbild att jag sett reklam för att han och Fredrik Lindström (heter han så?) kör nån show. Nu vill jag se den.

/TheresaSmink!

Det blev aldrig något av med det där sminkjobbet jag hade på gång, jättetråkigt! Men så är det ibland..
Jag blir mer och mer sugen på att börja sminka mer igen :) Kliar i fingrarna!

Här är en av de sminkningar jag är mest nöjd med:
(Fotograf frida Börjesson, modell Emelie)


Vägen till lycka?

Kanske är att våga låta sig själv misslyckas ibland. Men att vägra fastna där.

Så ska jag tänka imorn. Och ikväll.

Man får misslyckas ibland, men man måste ta sig upp igen och börja om.

Det löser sig alltid till slut. Om man bestämmer sig för det.

/Theresa

Sen fortsatte morgonen så här:Världens sötaste trollunge!

Söndag morgon.

Vem vill inte äta sin söndagsfrukost till detta:(Här försökte jag egentligen lägga upp en film på Pontus när han spelar, men jag fattar inte hur man gör. Återkommer när det funkar.)

Lördag:

Igår träffade jag alltså Johanna och Sophia som jag jobbade med på Teliat. Mycket trevligt! Vi åt middag på V4 vid Hornstull (som har stans godaste drinkar). Jag åt en ceasarsallad, som var mycket bra! Vi snackade massa skit och uppdaterade varandra på allt som hänt :)

Fina tjejer!

Efter det så åkte jag hem till Pontus och sov! En perfekt lördagkväll :)

/Theresa


So Kissie-style!

Gu va kul man kan ha när man inte orkar plugga mer.


Reunion!

Idag sitter jag och pluggar. Usch, på en lördag? Borde finnas förbud mot sånt.

Senare ikväll ska jag träffa upp två gamla jobbarkompisar jag inte träffat på jag vet inte hur länge! Ska bli jättekul! Fina tjejer, ska bli kul att höra hur dom har det :) Vi ska äta middag ute och dricka ett glas vin, trevligt!

Imorn blir det hårdplugg igen, jäklar va dom tog i nu när skolan drog igång igen. Ord och inga visor inte. Jag hinner inte rita, inte träna, inte träffa Pontus eller vänner. Inte så mycket som jag vill i alla fall.

Här en en bra bild jag gjorde på Teliatjejerna för några år sen:
Det är Scary spice och baby spice jag ska träffa ikväll :)


Vilken dag!

Skriver på min iphone, lite knepigt men det funkar! Har suttit och kämpat med en labbrapport om IR-strålning. Just som jag höll på att ge upp och nästan börja gråta lite på köpet så ringde P och frågade om jag var klar snart så han kunde börja med oxfilén. Jag skjuter upp vår middag med tre timmar och han bjuder på oxfilé. Jag har det bra jag! Så skönt att han förstår att plugget tar tid och stöttar mig! Han är bäst :-) Alla som pluggar på KTH borde ha en egen Pontus, men inte den här.. Han är bara min :-) /Theresa

Jenny!

Idag har jag labbat, bakterierna hade växt bra och såg ut som små söta frön i mikroskopet.

Sen åt jag middag på Subways i Vällingby med finaste Jenny! Hon och karln hennes åker till Thailand och Kina på lördag! Jag ska inte säga att jag är avundsjuk, men det är jag! Tredje året i rad de åker. Jag har aldrig varit så särskillt sugen på att åka till Thailand, förrens nu senaste åren. Det är så många som lägger upp bilder på resor dit på facebook och det ser ju verkligen helt fantastiskt ut! Jag ska nog övertala P att vi ska åka dit när han fyller 30. Sen ska jag bara dra den där rätta lottoraden så att jag har råd också..

Men Jenny förtjänar verkligen lite sol och bad och goda drinkar! Hon är en sjukt söt vän som alltid sätter sina vänner först och alltid är glad! Man känner sig full av energi när man träffat henne, sånna vänner är bra! :)

Nu tänkte jag lägga in en jättefin bild på mig och Jenny från Annas 25års firande... MEN, det funkar inte. Jag är hemma hos mamma och pappa och jag förstår inte hur man sparar bilder från facebook i rätt format. Suck. Fårla uppdatera imorn. Appråpå Annas 25års fest så är det lite orättvist att hon nyss blev 25 år och nu måste jag fylla 26. Mycket orättvist.

Update:Imorn är det fredag! Jag ska överleva ett labbförhör, sen ska jag hem till Pontus och Morgan! Längtar! Sen blir det bara plugg, nästan hela helgen.

/Theresa


Update och en framtida konstnär?

Vilka dagar det har varit! Jag hade två labbar igår, det är sjukt jobbigt. Även om man sovit bra innan. Min granne hade fest och jag sov två timmar. TVÅ timmar! Labben började med att jag inte förstod uppropet. Flera andra fick rycka in för att lyckas förklara för labbassen att jag var där.

Labb två gick bättre. (Efter två kaffe). Men det var ett ruskigt svårt labbförhör innan. Jag klarade mig med nöd och näppe! (Klarar man sig inte är det bara att snällt komma tillbaka. Nästa år.)

Efter det åkte jag hem till Pontus och Morgan. En perfekt soft-kväll! Precis vad jag behövde och jag sov sjukt gott vill jag lova!

Morgan ritade tre teckningar till mig, jättefina! Här är en av dom:


Det är ett flygplan och två köttätare (dinosarier) som slåss. Underbart! :)


Idag gick jag förövrigt utan mascara i skolan för första gången. Gjorde det en gång under mina år på Telia. Då tog chefen in mig i ett rum och frågade vad som hade hänt, eftersom jag "såg så förstörd ut". Mhm. Tack för den.

Idag har vi dessutom påbörjat vårat projekt. Det var kul, men svårt. Vi skulle identifiera ett lock i ett enzym. Tog ett tag, men sen hittade vi det faktiskt! Efter det åkte jag hem och tränade. Nu borde jag plugga, men jag vill bara sova. Borde kanske ta tag i det nu, det ena eller det andra!

/Theresa


Dagens teckning 2:

Imorn kommer jag att ha två labbar vilket kommer vara vansinnigt jobbigt. Efter det åker jag direkt hem till Pontus och Morgan och äter middag och sover där. Så det blir en till teckning idag för imorn lär det inte bli något ritat :)

Köpte och läste Sofies mode idag. Därav insprerationen till dagens andra teckning:

"Fängslande mode"


Ops..

Jag hade ju shoppat färdigt för denna månad. Men dessa följde med mig hem idag trots allt:


Boxar jag måste ha!

Jag och P såg Harry Potter på bio igår! Inte helt frivilligt från Ps sida kanske, men han gillade den! Jag hade redan sett den en gång, så jag visste att den va grym! Jag har läst alla böckerna och sett alla filmerna, det känns nästan lite tråkigt att nästa film är den sista. Man hav ju längtat efter nästa film i så många år nu..

Jag har funderat på vilka film-serier man måste ha. (Jag måste ha). Detta är vad jag kom fram till:

1) Harry Potter - där har jag redan alla hittills..

2) Sagan om ringen - där har jag ingen

3) Twilight - har första

4) Narnia - har de gamla på box, de som gick på jullovsmorgon. Men inga av de nya.

Så, där är mina favorit serier!

Sen älskade jag nya Alice i Underlandet och Avatar. De måste jag också ha!

Så nu vet ni vad jag ska köpa när jag blir rik :)

/Theresa

Dagens fejs:


Dagens teckning:

"The Bomb"


Ny teckning:

Bara en början, får se om den hinner bli klar idag:


Önskelista!

Jag fyller ju alltså 26 inom en alldeles för snar framtid. Detta är vad jag kommer att önska mig:

1) Pengar till lunch i Bryssel
2) Sånt papper som man ska ha till Promarker pennorna (sånna som du fick av mig Frida, hint hint) ;)
3) Promarkers pennor i ljusa hudfärger (ljusare än Pastel pink och vanilla) och i andra glada knalliga färger
4) En sil som jag kan sila mitt mathavre i
5) Bakplåtspapper

Sen kommer jag även att önska mig coophandlingar av mamma och pappa :)

Så där ja, det är allt jag behöver. Sen är mitt liv komplett. Kanske en vit gelépenna också, det vore grädden på moset det!

/Theresa
Jag och Sara innan vår gemensamma 25års fest på Patricia förra året :)

Dagens teckning:"Lucky me?"Söndag.Jag borde verkligen plugga. Hela dagen. Sen borde jag städa också...

Om några timmar ska jag gå på bio med P. Kan man inte bara få skippa allt det tråkiga och hoppa direkt dit? Trycka "next chapter" som på en dvd-film. Eller skaffa sig en stand-in. En stuntman som får göra allt det tråkiga man måste göra hela tiden. Det hade varit något det..

/Theresa


Kvällens teckning..

Nu har jag sett bägge filmerna. Jag kan säga att en var lika dålig som jag trodde, den andra var faktiskt helt klart över förväntan!

Sen har jag tecknat efter det. Jag har provat på att teckna med blyerts. Omöjligt! Nu var det många år sen jag försökte sist men satans vad svårt det är.. Detta blev dagens blyerts i alla fall:
Sen blev det en tusch också. Kändes mycket bättre på en gång..
Nu ska jag hoppa i säng minsann! Huvudvärken har hållit i sig hela dagen. Men nu tänkte jag sova bort den.

/Theresa

Hotell bokat!

I torsdags bokade jag och P hotellet vi ska bo på under påskveckan i Bryssel. Det blev "Husa president park hotell". Vi kände oss trygga med namnet eftersom vi tidigare bott på "Park hotell" i Slovenien. Alltså kan det ju inte gå fel!

Erika informerade mig om att hotellet ligger i redlight distrikten. Inte alltför kul kanske, men det är tydligen bara 5-10 minuters promenad in till shoppinggatorna och själva staden. Så det får vara värt det! Hotellet ser riktigt lyxigt ut på bilderna, det brukar väl vara sanningen med viss modifikation. Men jag är säker på att vi kommer vara ritkigt nöjda. Tidigare har vi mest bott på hostel, så ordet hotell klingar fint i öronen.

Jag vill åka NU! Jag vill inte vänta! Men den som väntar på något gott...

Men sen dök det upp ett frågetecken. Ingår inte alltid frukostbuffé när man bor på hotell? Det är ju halva grejen.. Mamma påstår att det inte brukar ingå? Nu håller jag tummarna för att det gör det!

Dags att springa ner i tvättstugan sista gången för idag. Efter det blir det god middag och två filmer, "Trollkarlens lärling" och "Knight and day".

Pontus under Prag-Ljubliana-Zagreb resan för två sommrar sen :)


Update!

I torsdag vart det biljad trots allt. P vann två gånger (rätt stort om sanningen ska fram), men sista omgången knep jag hem minsann! Jag fick i tre stycken i rad till och me! Mycket roligt :)Mötet igår inför projektet gick bra! Idag ska jag bara ligga hemma och bli helt frisk igen! Jag har hyrt två filmer, bokat tvättstugan och så ska jag läsa i bioboken (som faktiskt är väldigt intressant!). Så mig går det ingen nöd på, även om jag missar en utgång me några tjejer i klassen, vilket hade varit roligt!

/Theresa


Konstnärssjäl?

Jag kanske är en sån där konstnärssjäl trots allt. En sån där enstöring, som bara vill sitta i en stuga vid vattnet och rita, lyssna på musik och dricka te. (Eller vin). Jag klarar inte stress, orkar inte med för mycket folk. Jag är blyg men framstår som kaxig och dryg i många lägen.

Som sagt, det här har varit en dålig vecka. Jag är sjuk samtidigt som terminen dragit igång igen. Att ha lov gav mig tid att leva, nu känns det som om livet bara var till låns. (Lite överdramatiskt kanske, men åt det hållet i alla fall). Men jag vet ju att jag vill plugga. Jag vill få en examen. Jag vill jobba med det här. Jag önskar bara att jag hade några miljoner på banken så jag slapp vara stressad över att klara det på en gång och få csn hela tiden.

Man kanske måste vara nere ibland för att njuta av livet när det är på topp? Eller är det bara en sån skröna som varje förälder dragit för sin finniga tonåringar när det för 5:e gången samma dag hävdar att de inte kan leva om de inte får gifta sig med Brian i Backstreet Boys. Eller det kanske bara var jag?

Jaja, dags att åka till skolan. Trots att jag är sjuk. Vi var tvungen att ha handledning idag inför vårat typ tre veckors långa projekt. För vår handledare har semseter hela nästa vecka. Bra tänkt av honom tycker jag.

/Theresa

Old photo:

Biljard ja. Synd att huvudvärken och febern är tillbaka. Va fan, det är som en evighetssjuka det här!

Men, nu till något helt annat! Jag vill gärna vara sådär lite cool och säga att, visst är jag nöjd med min iphone. Den är okej. Men det går inte. JAG ÄLSKAR DEN!! :) Nu har jag precis upptäckt en app som heter oldphotoPro. Fantastiskt! Den får jättetråkiga bilder att bli jättesnygga och roliga! Kolla här:

/Theresa


Torsdag.

Detta är vad vi sysslar med i plugget just nu:

Proteiner. Mikroorganismer. Bakterier. Antibiotika. Metabolism och andra roliga ting.

Detta är vad jag ska begrava mig i idag. P kommer hit, han ska jobba "hemma" och jag ska plugga. Det blir mysigt och mindre tråkigt! Sen ikväll ska vi åka och spela biljard. Jag ska krossa honom i biljard rättare sagt..

/Theresa

Den 15:e April blir i alla fall en bra dag :)

Nu är det bokat och klart! Den 15:e April åker jag och P till Bryssel en vecka!! Till Erika!! Vi kommer dock bo på hotell så slipper vi reta gallfeber på hennes sambos eftersom dom redan bor tre kompisar i en lägenhet, men vi ska träffa Erika massssssor i alla fall! (P har till och med lovat att "sköta sig själv" hela lördagen så jag och Erika får en dag för oss själva!) Perfekt! :)

Så nu känns det lite bättre. Det blev lite dyrare än jag tänkt men jag kommer inte ångra det en sekund!

Nu ska jag gå och sova. Ska bara läsa fem sidor till i bioboken först! Jag är ledig imorn och på fredag vilket är tur för jag är sjuk igen och måste bli frisk!

Gonatt!

/Theresa
 Fin bild från när jag hälsade på Erika sist!Jag och Erika sist jag var där! Vi hamnade på en skandinavisk fest, hehe :)


Dagens teckning:

"You can´t handle me"


Den dåliga dagen fortsätter. Jag känner mig krånglig. Svår att "handskas" med.......
MEN, den sista tiden har fått mig att förstå vad jag verkligen värderar hos mina vänner. Jag vill bli en bättre vän för deras skull. Resten skiter jag i. Imorn blir nog som sagt en bättre dag.

/Theresa


Dålig dag.

Hela kvällen igår var dålig och är den jobbiga känslan kvar när jag vaknat. Antar att det är så ibland. Att det går upp och ner. Det blir nog bättre imorn.

/Theresa

Ny kategori!

Gammalt tecknat!

För sånt jag ritat tidigare, men aldrig visat upp någonstans. Nu är det dags! Jag börjar med en av mina favoriter, som jag dessvärre inte skrivit något årtal på. Men hon har hängt med i några lägenhetsbyten så det var nog rätt bra länge sen jag ritade den. Tror jag bodde hemma.. Här är hon iaf:


Artist curling iron 19 mm.

Världens bästa locktång! Jag fick den i julklapp av mamma och pappa. Lillasyster köpte en till sig själv efter att provat min en enda gång :) Mitt hår är lockigt av sig själv, men när det är så långt som det är nu så går lockarna ur efter bara någon timme. Det är för tungt.

Lockarna blir jättesnygga med locktången och håller i alla fall några timmar på mig. Jag lockade håret imorse och det var i alla fall lite lockigt när jag kom hem från föreläsningen. (Inte lika som imorse, men i alla fall helt klart godkänt!)

Så här fina lockar får jag av locktången på bara tio minuter - en kvart:Risotto (fast med bulgur) ala Therese och yoghurtsås ala Theresa!

Endast för att jag inte finner något som helst intresse i att läsa vad nån annan ätit till middag så tänker jag lägga upp ett recept på vad jag åt idag. Bara för att. Och för att det är så vansinnigt gott och enkelt att göra!

Risotto: (Innehåller inget ris, utan bulgur. Kanske borde heta bulgrotto?)

Bulgur
Soltorkade tomater
Oliver
Tomat (små i olika färger helst, men det är en smaksak)
fetaost

Laga bulgur enligt instruktion på förpackning. Hacka resten och lägg allt i en skål.

Yoghurt-sås:

Turkisk yoghurt
Lime (pressad och om man vill även lite rivet skal)
Lite sabal olek
Vitlök efter behag.

Rör ihop såsen, häll på risotton och ät! Mkt gott!Dagens teckning:

Rätt märklig, men rätt rolig. Just nu sitter jag och äter en så otroligt god lunch! Världens enklaste också! :) Får lägga upp ett mat-tips senare idag tror jag bestämt!

/Theresa


Kvällen.

Så där ja, det tog lite tid att komma igång med tecknandet ikväll. Jag har nog aldrig varit så slut efter ett träningspass. Känns som om alla energi var slut och jag var tvungen att ligga på sängen i en timma och spela angry birds.

När jag väl kom igång gick det dock undan. Samtidigt som jag tecknade så mailade jag med en kompis och facebook-chattade med Caroline! Caroline är en otroligt fin vän som nu sedan över tre månader befinner sig i Nigaragua (stavning på den?) och lär sig spanska. Hon berättade om sin snygga salsalärare och vi bestämde att vi ska gå ut och dansa salsa när hon kommer hem! Dvs, hon ska lära mig. Jag kan ingenting :)

Här är jag, Caroline och Sandra förra sommaren på Öland:
Nu ska jag sova. Teckningen lägger jag upp imorgon. Den blev konstig men rolig. Ska bli spännande att se hur den blir när den är scannad.

Gonatt!

/Theresa

Mål!

Appråpå mikroorganismboken så har jag börjat med att sätta upp mål och delmål. Funkar på det mesta i livet och alldeles utmärkt då man pluggar. Dagens mål är/var:

1) När jag läst 20 sidor fick jag äta två morötter (vilket speedade på det hela eftersom jag var sjukt hungrig)

2) OM jag hinner läsa klart hela kapitel 6 innan det är dags att äta och åka till spinningen idag får jag rita hela kvällen. Annars får jag som straff läsa hela kvällen.

Så nu är det full rulle här hemma!

Jag tror att mål som sagt funkar på det mesta. För att bevisa detta har jag kört med nyårs-mål istället för nyårs-löften i år. Jag är helt säker på att bara den omformuleringen kommer att leda till att jag sätter samtliga mål!

Nu, nu måste jag stressa på om jag ska hinna!

/Theresa

Dum-lat.

Jag och P brukar prata om situationer där man är dum-snål. Exempelvis att man i vissa lägen köper en billigare kopia av en vara som sedan visar sig gå sönder efter en vecka, vilket såklart leder till att man i alla fall måste köpa den dyrare varan också och totalsumman blir dyrare än om man köpt den från början.

Jag har utvecklat en egen dumhet. Dum-lat. Jag har till exempel alltid tyckt att det verkar alldeles för jobbigt att försöka sälja gammal kurslitteratur. Men nu när jag faktiskt gjort det kan jag säga att 400 kr i kontanter sitter alldeles utmärkt när csn inte har kommit än.

Man ska alltså varken vara dum-snål, eller dum-lat.

Just nu sitter jag och plöjer i mikroorganismboken. Mycket spännande, men stressigt eftersom jag var dum-lat och inte läste så mycket som jag hade tänkt på lovet.

Lite senare ska jag köra ett spinningpass, för att kompensera för all dum-lathet senaste tiden.

/Theresa

Dagens teckning:

Dagens teckning ritade jag igår kväll. Jag hade en sorts tanke med denna bild, det skulle vara en ynklig alldeles för smal tjej (tagen ur ett modereportage med en alldeles för smal modell) som skulle sitta och se drömmande ut. Sen skulle jag rita dit en tankebubbla med en hambrugare i.

Men, sen orkade jag aldrig ge mig på att rita en hambrurgare. Det lät vansinnigt tråkigt. Så hon fick sitta på en gunga istället. Men hon är fortfarande för smal. Så hon får fortfarande representera det hon skulle representera. Att unga kvinnor dagligen utsätts för ideal som inte är bra i media. (Äldre kvinnor med för den delen).


Förresten så gillar jag den blå hårhjälmen. Sån borde alla ha!
Nu sticker jag till årets första skoldag!

/Theresa

Inte ett vardagligt vardagsproblem:

Det är fullt i min kyl. Det är fullt i min frys. Detta hör inte till vanligheten. Det brukar vara ett eko man möts av då man öppnar kylskåpsdörren, inte varor som ramlar ut för att de inte får plats. Jag skulle nog dock säga att det är ett ganska bra problem:Dagens teckning:

Insperationen kommer som vanligt just nu från reklambilder och modetidningar.


Coop-handlat med pappa!

Åkte och coop-handlade med pappa idag! Mycket trevligt. Mycket mat fyller nu mitt lilla kylskåp. När jag packade upp varorna såg jag att pappa hade smugit ner en överraskning:

Gott! Nu blir det alltså lite roligt att gå upp inför första skoldagen för året imorn, jag får i alla fall börja dagen med Coco pops! :)

/Theresa


Morfar

Igår var det exakt sex år sedan min morfar gick bort i cancer. Det har hänt sjukt mycket sedan dess, men varje gång jag tänker på morfar så känns det som igår han gick bort. Det är så tomt utan honom och han är så himla saknad! Det är synd att livet ska vara så orättvist för en del. Jag vet fortfarande inte om jag tror på ett liv efter döden men jag hoppas, för jag vill inte tro på att jag träffade morfar för sista gången för sex år sedan.

Jag saknar dig morfar! <3


Narnia, 3D.

För er som sett de första två Narniafilmerna kan jag varmt rekomendera den tredje! För er som inte sett någon kan jag rekomendera alla tre! Fantastiska specialeffekter och bra story. Jag följde Narnia som barn när det gick på jullovsmorgon, då tyckte jag att det var det bästa som någonsin hänt! Jag känner inte igen storyn riktigt när jag sett de nya filmerna, men om man jämför med specialeffekterna från serien så får man sig ett gott skratt. Sen gillar jag att se filmer i 3D, blir så snyggt med djupet.

Så här snygga var jag och Therese på bion:

Efter bion åkte jag hem till P och skröt om min nya iphone. Han erkände i ett svagt ögonblick att han tyckte att jag hade gjort rätt som köpte en.Suddig men rolig bild

Nu ska jag åka och träna. Jag har precis insett att man kan boka sina pass i en app i telefonen. Jag säger som Therese sa igår innan bion, hur klarade man sig innan? Hehe, jag har nu haft min iphone i två dagar och jag förstår hur beroende jag kommer att bli, snabbt.

Ikväll måste jag hinna rita lite, har massa insperation men ingen tid.

/Theresa


Dop!

Idag har hela familjen varit på dop, det var supersöta Amalia som döptes ute i Ösmo. Som tur var ingick det telia navigator när jag köpte min iphone, så vi lyckades med att hitta både mack och kyrka.

Här är en bild på dagens huvudperson:En fin bild på min pappa:Och så en bild på mamma, syster och mig:
Nu ska jag plugga lite, sen ska jag åka in till stan och titta på Narnia med Therese! Tur att jag skrev det för nu kom jag på att jag skulle boka biljetter också!! puh..

/Theresa

Dagens teckning:Ansiktet blev roligt tycker jag. Är någon vecka sen jag ritade denna. MEN, sen kunde jag ju inte sluta där.. Vad hände med bakgrunden liksom? MEN 2, när jag tittat på den ett tag så insåg jag att det där blåa runt ansiktet nästan ser ut som päls. Pälsen på han det blåa monstret i Monsters Inc:

Då kom jag även på att jag ritade av det andra monstret för några år sedan:

Så där ja, nu skulle jag sova alltså.

Godnatt!

/Theresa


Sara!

Nu har jag precis haft en mycket mysig kväll med Sara! Vi tror inte på att bryta principer, regler eller vanor så alltså åt vi tacos. Helt enligt reglerna! Vi har samtalat om allt mellan himmel och jord och jag är så glad att jag har så fina vänner som jag har!

Här är en bra bild på Sara från en tidigare tacoskväll:

Sara satt precis innan hon gick och berättade om hur hon alltid tappade bort sin mobil då hon pluggade eftersom hon la den i pennskrinet. (Hon la även min mobil i mitt pennskriv för att demonstrera) Efter att hon gick ägnade jag 10 minuter åt att leta efter min mobil. Som låg i pennskrinet.... :)

Nu ska jag gå och sova. Dvs ligga vaken i timmar och leka med min iphone. Imorgon ska jag på dop!

/Theresa


Det blev en iphone!

Tappade min mobil i perrongen på väg till Teliabutiken. Jag tog det som ett tecken och nu sitter jag här som äckligt nöjd ägare till en iphone4. Nu ska jag bara lära mig hur jag synkar den med datorn, vilka appar jag absolut måste ladda ner osv. Men jag är läskigt nöjd!

Anna, skriv lite tips på appar jag måste ha! (Andra är såklart också välkomna att skriva) :)


Övning ger färdighet?

Jag är inte utbildad när det gäller att teckna. Men jag tror på att jag kan bli bättre om jag tecknar mer.
Här kommer beviset på att övning ger färdighet:

Smörkniv som jag täljt sommaren 09:

Smörknivar som jag täljde (i den ordning de ligger från vänster till höger) sommaren 10:

Så med tanke på detta kommer jag att bli grym på att teckna om jag fortsätter i det tempo jag har nu!

/Theresa


Fredag

I vanliga fall är fredagar den bästa dagen på veckan i mina ögon. Just denna fredag är dock den sista fredagen på mitt jullov, vilket gör den till en lite sämre fredag än vanligt.

MEN:

1) Jag klarade termodynamiktentan innan jul fick jag reda på idag! Det känns som årets bästa, försenade julklapp!

2) Jag har idag NÄSTAN helt bestämt mig för att köpa en:

(Bild lånad från teknik.se)

3) Och för det sista så beställde jag två tröjor från nelly.se på superduperrea i julklapp åt mig själv. De ligger snällt och väntar på IcaNära från och med idag.

Så det kanske blir en riktigt bra fredag trots allt!

/Theresa


Gonatt!

Har ätit hemmalagade hamburgare och kollat på film med P, nu blir det sova!

Imorn ska jag rita. Eller jag menar plugga. Såklart.

Höst-smink

Denna sminkning gjorde jag tillsammans med fotografen Frida Börjesson. Hon är vansinnigt duktig och vi gjorde några fotograferingar ihop! Hon lyckades alltid ta riktigt snygga bilder som visade sminket från sin bästa sida! (Och modellen såklart)

Modellen hette Thina och var jätteduktig hon med!

Det var tur att det var höst när jag kom på denna idé och att jag hittade så sjukt vackra blad!Röda läppar åkte på lite senare..

Jag tycker att det är roligt att klistra fast saker i ansiktet. Det är det roligaste med sminkandet.. :)

/Theresa


Vinter 11

Jag kan hålla med om att det är rätt vackert med snö. Det blir lite ljusare, det känns inte lika värdelöst att det är så kallt. MEN, det räcker med en månad tycker jag. Om året. Nu är det nog! Två av mina klasskompisar åker på solsemester idag och det får mig att längta tillbaka till Turkietresan jag och P gjorde för tre år sedan. Det såg ut ungefär så här:Inte helt fel. Det var lagom varmt, i slutet på turistperioden (dvs lagom mycket turister) och sjukt bra. Vi solade, badade, gick långa promenader in till stora staden, åkte upp på det där berget och drack öl när det ösregnade så att alla andra turister flydde hem (dock så drog vi också när det började åska och blixtra utan dess like), vi blev slagna i minigolf av en turk, hängde på hotellet och i poolen (minimal), vi träffade en storkund från jobbet och fixade hans mobil (!!), vi åt god mat och såg allt fint. Ja, som sagt sjukt bra.

Nu sitter jag istället här, i the never ending vinterland. Jag har ingen lust att börja i skolan igen på måndag. Jag vill bara sitta och rita, men det får snällt vänta tills jag dragit rätt rad på lotto med joker.

Men, jag har förhoppningsvis något riktigt kul på gång i vår! En utomlandsresa! På påsklovet åker jag förhoppningsvis till Bryssel, där en av mina allra bästa kompisar bor. Jag åker ner på lördagen och sen kommer antagligen P ner på torsdagen. Jag var och hälsade på Erika för ett år sedan, då bodde hon i Brügge som låg en bit utanför Bryssel. Det såg ut ungefär så här:


Med en touch av:


Det var en mycket bra resa och jag ser fram emot att åka tillbaka i april! (Förhoppningsvis har Erika lärt sig hitta lite bättre i själva Bryssel nu, eftersom hon faktiskt bor där) :)

Nångång ska jag berätta mer om en annan mycket bra resa! Men nu ska jag åka och träna. Efter det har jag en date med Brock.


"Social network"

Precis hemkommen efter filmkväll med tjejerna i klassen. Vi såg social network. Helt sjukt att facebook idag värderas till 250 miljader dollar (om jag inte minns helt fel). Helt sjukt!!

Tänk va många fattiga barn som skulle kunna få mat. Istället för att vi sitter inloggade på facebook hela dagarna. Jag kan inte låta bli att tänka så.. Pengar är märkligt. Vad som genererar pengar och vad pengar läggs på är ännu märkligare.

Nu är det dags att hoppa i säng, skolan börjar på måndag så det är dags att vända tillbaka på dygnet.

/Theresa

Vem är detta?

Jag håller som sagt på att försöka lära mig att teckna hud, i tusch. Nån som kan se vem detta ska föreställa?Det är inte lätt när det är lätt.

Jag tittade nu på facit för mattetalet jag var tvungen att klara igår för att klara Diffen. Ett mattetal som jag måste spika för att slippa göra om hela kursen. (Trots att jag som jag skrivit innan redan klarat 2/3 av kursen). Jag klarade den inte. Det föll på något så busenkelt att jag inte kom på det.

Det är det jag ogillar med Hans tentor. Han krånglar till det och utformar talen på sätt man inte sett innan. Vilket gör att man får panik och fastnar och så funkar det inte.

Hade jag bara kommit på hur jag kunde dela upp nämnaren så hade jag löst talet. Men det var för lätt, jag såg det inte och krånglade till det. Så surt.

Jaja, jag har en chans till på detta tal. 4e gången gillt.

Bye bye Helena!

Så, nu har vi vinkat av Helena! Mycket trevlig lunch! Det låter otroligt spännande att åka iväg så där ett halvår. Tänk, jag har har aldrig gjort något sånt. Men det är väl aldrig för sent egentligen?

/Theresa

Typiskt..

Ett annat typiskt Theresa-beteende är att vara sen. Jag vet inte hur jag lyckas? Nu är jag sen, IGEN! Mina tjejer i klassen ska luncha och vinka av Helena som flyttar till Milano! Jag är inte alls avundsjuk. Nej då.

Jag har tecknat en bild inför hennes resa. Men den lägger jag upp i eftermiddag! När man ska vara borta länge förtjänar man en teckning tycker jag!

Trevlig onsdag!

/Theresa

Färglagt och klart.

Jag satt såklart uppe till klockan 02.00 i natt och ritade. Detta är ett typiskt Theresa-beteende. Inte ett bra sådant, men ett typiskt. På gymnasiet tränade jag jättemycket, sen började jag med läxorna ca. 22.00. När läxorna sedan var klara började jag rita. Sen satt jag uppe till ca. 02-03 nånting. Sen gick jag upp 06.00 och var en zombie i skolan.

Varför kommer insperationen oftast när jag är som tröttast? Är det för att hjärnan är för trött för att ockuperas av annat? Eller för att man är så trött att man blir groggy och den konstnärliga sidan då slår igenom. (Lite Absint-effekt?)

Hur som. Jag ritade hela natten och här är den färglagde bilden:God natt!

Nu har jag färglagt klart! Lite osäker på hur jag tycker att det blev, så jag ska sova på saken. Lägger upp bilden imorn!

Gonatt! Sov gott!

/Theresa

Detta knåpar jag på just nu.

Ska bara komma på hur jag vill färglägga den..Best of me.

Här tänker jag lägga upp de bilder/sminkningar jag är allra mest nöjd med. Som denna:

Modell: Min älskade syster

Material: Eyeliner och kajal och fetsmink (till det som är i färg)

Varför: För att jag ville göra något galet när vi hade kroppsmålning under sminkutbildningen :)


Tentapepp blev till tentadepp.

Jag och Malin satt och pluggade till tentan idag. Det var trevligt, vi satt mest och pratade om jullovet och allt roligt man hinner göra när man är ledig. Sen var det dags för tentan och vi satte oss tappert och hoppades på en normal fråga. Det var det inte. Monster-Hans gjorde det igen. Ett omöjligt tal, som man aldrig sett tidigare och inte hade en aning om hur man skulle lösa det.

MEN, jag deppade inte ihop helt inte. Deppa känns lite 2010. I år är året då jag ska börja vända alla nergångar till något positivt. Eller i alla fall börja tro att det finns någon sorts mening med det som sker, så där lite lätt filosofiskt. Det kanske finns en mening med att jag tvingas göra om hela kursen nästa år trots att jag redan klarat 2/3 av den? Kanske.. Jag kan erkänna att jag har svårt att hitta just den meningen, men jag ska finurla på det!

Dessutom så har jag börjat lämna ut den här bloggadressen till lite folk jag känner. Alltså finns det ingen mening med att kalla sig Lissie. (Min syster förklarade för mig att det är löjligt att vara anonym om alla vet vem man är och jag antar att hon har en poäng). Alltså; Theresa heter jag. Inte Lissie. Bloggen heter dock fortfarnade http://melissie.blogg.se. Tveksamt om det finns nån mening med det. Vi får se.

/Theresa

Morgonens teckning:

Jag har precis börjat med det svåraste jag någonsin gjort när det gäller att teckna. Jag har börjat teckna med promarkers, vilket jag verkligen kan rekommendera! Men nu har jag även, sedan en vecka tillbaka börjat försöka teckna hud med promarkers. Innan har det varit svartvit endast, så detta är helt nytt. Och jättesvårt! Jag misstänker att det skulle bli lättare om jag faktiskt köpte de pappren man SKA använda till promarkers.. Men jag vet inte hur stor skillnad det skulle göra. Det är verkligen jättesvårt. Dessutom ser det värre ut när man scannat bilden..

Så, om något proffs på att teckna hud tittar förbi.. snälla ge mig lite råd :)

En koreansk kvinna. (En av mina bästa vänner fick omedvetet agera förebild, dock blev det inte likt för 5 öre)

/Lissie


Morgonstund har guld i mun?

Godmorgon! Första gången jag ställer klockan sedan jul tror jag. (Det där är i och för sig sanning med modifikation eftersom jag ställt klockan nästan varje dag. Men det känns inte riktigt som att det räknas när jag ställt den på typ 11/12 varje dag)

Idag har jag den stora äran att skriva en tenta. Inte fy skam! Dock så är det en eftermiddagstenta idag så jag ska åka in till skolan nu och bara kolla igenom det sista..

På måndag drar sedan terminen igång. Jag är inte riktigt redo, det var skönt att få ha jullov och bara andas ut. Men nu är det bara att köra igen! Vi har bara tre föreläsningar första veckan, så det blir nästan en veckas lov till.

Jag får skriva sen och berätta hur det gick på tentan, jag har inte alltför stora förhoppningar dessvärre.

/Lissie

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se


Bra låt!

Måste lägga upp den här låten, den bästa på länge faktiskt!

Hoppas det funkar. Det är lite nytt det här bloggverktyget. Tekniken och jag är inte bästa vänner. Det är som med matten, vi umgås endast när vi måste.


Smink!

Jag är ju som jag skrev tidigare utbildad makeupartist. Dock så har det inte blivit så att jag satsat på det, trots att jag fick höra att jag var duktig. Det är en sån brasch där man måste skapa sig ett namn, innan man kan leva på det. Jag hade en fast tjänst medan jag gick utbildningen och när den var klar gick jag tillbaka till min tjänst och sminkandet hamnade lite i skymundan. Jättetråkigt. Men jag ångrar inte att jag gick utbildningen.

Hur som, nu fick jag precis ett erbjudande om ett sminkjobb! Ett litet, men i alla fall. Jag har fegat ur lite sista tiden, men se inte denna gång! Jag tänker ta det. (Om det nu blir av och jag verkligen får det vill säga). Jag ska sminka några personer till en catwalk. Låter väldigt spännande och det verkar även som om jag får betalt, så det är ju perfekt! (Studentkassan är alltid i behov av att fyllas på lite).

Så, nu håller jag tummarna! Och bjuder på en bild jag sminkat för några år sedan!

/Lissie

Fotograf Frida Börjesson


Resten av dagen:Känns inte alltför hett. Men vad gör man inte? Jag tror inte att pengar är vägen till lycka, men jag tror att en bra utbildning som leder till ett bra jobb med hyffsad lön kan underlätta. Om jag tjänar bra i framtiden kanske jag har råd att ta ledigt ett år och gå en tecknarutbildning. Just nu är det den tanken som lyfter mig när jag sitter begravd i matteboken. Matte och jag går inte direkt hand i hand. Men som sagt, vad gör man inte?

/Lissie

Vad jag ritar?

Okej. Om jag skulle försöka beskriva vad jag ritar så kan jag sammanfatta det inom två kategorier:

1) Ansikten

2) Starka kvinnor


Jag har alltid klottrat ansikten. Överallt (ja, det kan ha blivit ett och annat ansikte på skolans bänkar genom åren, dock brukar de oftast hamna på papper). Ansiktena speglar ofta hur jag mår, oftast kommer de av sig själva. Utan att jag behöver tänka. Det är faktiskt när jag har ett mål med mitt tecknande och måste tänka som problemen börjar, om sanningen ska fram. Är jag arg blir det arga ansikten, är jag glad så blir de glada osv. Starka ansiktsdrag har alltid fascinerat mig. Hårda drag, det är vackert på något sätt.

Eller så ritar jag alltså starka kvinnor. Kaxiga kvinnor. Jag gillar tanken på att vi tjejer kan vara duktiga, smarta, framgångsrika och samtidigt bry oss om hur vi ser ut. Jag gillar tanken på kvinnor som inte låter någon sätta sig på dem, som vågar ta för sig och står för vad de tror på. Detta tänker jag ofta på när jag tecknar tjejer/kvinnor. Att de är just det, starka kvinnor. Förebilder för unga tjejer (och mig själv).

Så det är vad jag ritar. Kom på att jag kanske borde ha ett exempel av varje?

Ansikten:(Dessa var dock varken glada eller ledsna, tror jag kände mig rätt stressad och likgilltig när jag ritade dem)

Och starka kvinnor:Sen händer det även att jag ritar annat såklart. Jag gillar det fulsnygga lite. Ett tag på gymnasiet ritade jag bara av The Rasmus, i ett år. Men ansikten och starka kvinnor står i alla fall högt i statistiken. Man kanske skulle kunna kalla det mina signature-moves.

Så, nu var det så att jag skulle plugga ja. Just de. Prokrastineringen är på topp.

/Lissie

Jag.Kom på att jag kanske borde presentera mig själv. Jag heter Lissie, men det är inte mitt tilltalsnamn. Det tänker jag hålla på ett tag, till en början är jag Lissie. Varför vet jag inte, men när jag får för mig något så brukar jag hålla mig till det. Jag är 25 år, snart 26 vilket skrämmer mig en smula. Jag går andra året på en tuff utbildning som inte alls har med tecknandet att göra. Långt ifrån, tänk er det nördigaste man kan plugga. Lägg på ytterligare en nördhetsgrad och där har ni mig. Mitt i nörderiet.

Jag är uppväxt i Vällingby, men har nu flyttat till andra änden av gröna linjen. Där trivs jag bra på mina 47 kvadrat. Detta kanske inte låter som så mycket, men har man tidigare flyttat runt mellan studentlägenheter och andrahanslägenheter på dryga 20 kvadrat så vet man. Jag bor i ett palats.

Imorgon skriver jag tenta, så självklart kom jag på ideén att starta en blogg just idag. Det är typiskt mig, lite virrig och bra på att prokastrinera. (Jag vet inte om ordet är rätt stavat, men jag kollar upp det imorn).

Ja, där har ni mig. Nu när jag ägnat senaste timmens pluggtid till denna nyskapade blogg så kanske det är dags att sätta igång igen. Det här känns bra! Bloggandet alltså, pluggandet är en annan femma.

Ha det gott! /Lissie

Jag ritar av.

Jag gillar att teckna ansikten. Denna har jag ritat av från en annan teckning, från min favoritblogg: http://annaritar.blogspot.com/ Hon är expert på att teckna ansikten! Det är roligt att leta insperation, men ännu roligare när den kommer av sig själv. Jag kan komma på mig själv med att sitta och stirra på folk när jag åker tunnelbana, enbart för att de har intressanta ansikten. Om det sen är för att jag har en sån otroligt konstnärlig själ, eller bara är sjuk i huvudet låter jag vara osagt.

En ny blogg!

Jag har alltid ritat mycket. Aldrig lärt mig hur man ska rita, vilka metoder eller knep man bör använda. Jag kan inga tekniker eller trix. MEN, jag älskar att rita. Jag har en sorts förhoppning om att jag lär mig mer ju mer jag övar, brukar det inte funka så?

Här kommer jag att lägga upp lite bilder, har alltid ritat i smyg men till slut kommit fram till att det är dags att dela med mig av det jag gör. Hoppas ni gillar det!

Om någon som faktiskt kan alla knep och knåp när det kommer till tecknande skulle ramla in här, så får du/ni gärna lämna lite kommentarer om hur jag kan bli bättre! Då kanske jag lär mig de där trixen till slut!

I övrigt så kommer jag väl skriva en del om mig själv också, även om jag ska försöka hålla mina vildaste utsvävningar för mig själv.

Just det, jag är makeupartist också. Så det kan hända att det kommer lite sminkbilder och tips. Vem vet.

Kram Lissie


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0