Dagens filmtips!

Tackvare Netflix ser jag filmer som jag aldrig hade gett en chans annars... som denna:
 
 
 
 
 
Väldigt speciell! Men cool...
 
Jag tycker att det är ganska spännande hur folk fungerar i krissituationer. Det var vad denna handlade om... big time. Riktigt cool!

Tomt i plugget

NU är det tomt i plugget. Alla andra i min klass skriver exjobb men jag tar igen den terminen jag missade när jag var i Düsseldorf. Som tur är har jag Malin! Och Karin! Dom är också kvar i vår, men går andra inriktningen på Mastern.. Men jag får i alla fall sällskap på vissa kurser! :) 
 
Så här såg det ut hemma hos Malin i lördags när vi firade att resten av tjejerna skrivit sin sista tenta!
 
 
 

Torsdagstema: Plagiat

Jag lyssnar massor på Cro nu! Hela tiden. Mycket bra! Tysk rap. Kan det bli bättre?
 
Eftersom jag börjat lyssna så mycket på Cros musik har jag även börjat rita panda-masker överallt. Perfa. Denna bild har jag dessutom ritat av precis som den är. Annars brukar jag ju rita om bilder och mer sno ansikten, inspiration och så vidare.. Men denna är alltså bara avritat.. alltså ett plagiat :) 
 
(Ok, lite långsökt, men jag vill inte rita något annat än pandor just nu så var tvungen att klura ut ett sätt att få göra det..hehe)
 
Min skrivare/scanner och jag är dock väldigt osams numera. Den ville absolut kapa Cros ena öra. Vad jag än gjorde. Jag saknar mamma och pappas skrivare där man fick bestämma själv vad som skulle scannas.. det går INTE med denna.
 
Idag skrev den även ut 609999 sidor (jag försökte skriva ut en föreläsning) så nu är allt bläck slut och det går ändå inte att se vad det står på de utskrivna sidorna. SKIT-skrivare. 
 
Fler torsdagstolkningar hos: www.artemilia.se/blogg
 
 
 
 
 
 
För övrigt så blir färgerna helt skumma med denna skrivare...... så här har jag mörkat ner dom lite i datorn... 
 
 
 
 

Knepiga moraliska beslut att fatta..

Nu är det snart (ska bara överleva två tentor till först) dags att börja bestämma mig för VAD jag vill syssla med inom biotekniken. Det börjar bli dags att klippa sig och skaffa sig ett jobb. Eller i alla fall ett exjobb till att börja med. 
 
Jag har det lite knepigt med detta.. När jag började på KTH så var jag helt 100 % emot djurförsök. Jag kommer igåg att jag fick en chock när dom som höll i uppropet nämnde djurförsök och jag insåg (där och då) att jag faktiskt valt en utbildning som helt säkert skulle behandla just djurförsök. Sen kan man ju ifrågasätta att jag inte hade tänkt tanken tidigare.. ganska korkat kan man tycka. 
 
Hur som. Jag tycker fortfarande att djurförsök är fruktansvärt. Men någonstans ganska tidigt i utbildningen så insåg jag att det är oundvikligt i vissa fall.. i alla fall till bättre alternativ utvecklats.. (då kan vi ju börja diskutera etik kring stamceller istället.....vilket jag iof är för). Sen tycker jag att djurförsök endast ska handla om läkemedel eller forskning som kan rädda liv. Inte för att ta fram smarriga perfymer eller smink. 
 
MEN nu är det ju så att de inriktningarna jag är mest intresserad av säkert kommer innebära att jag måste jobba med djurförsök. Och jag känner mig faktiskt lite kluven i det. Jag förstår att det behövs... men vill jag vara med och bidra aktivt? 
 
Men så tänkte jag så här.. Det kanske är bättre att jag som faktskt älskar djur (och som alltså skulle göra allt i min makt för att minimera lidande och kvantitet, och göra allt för att hitta andra lösningar) gör det? Än att det är någon som inte bryr sig ett skit om djuren? Om jag sen skulle fixa att jobba med det är väl nästa fråga då.. 
 
Ja.. jag har lite att fundera på. Vilket jag såklart passar på att göra nu eftersom jag har tenta imorn.. hehe.. 
 
Får sova på saken. Jag har ju trots allt en termin kvar innan det är dags. 

Kvällens status.

Försökte koppla av lite inför tentan imorn genom att strökolla på youtube. Kom in på klipp med SD-"politiker" som "argumenterar" för diverse påhitt. Fail.. Eller ja, jag tänker ju inte på tentan längre iaf..

 

Men, jag kom på en bra idé! Ni vet "Simpsons the movie"... låt oss offra en liten del av Sveriges yta, placera ALLA SD-väljare där och sen är det ett invandringsfritt område täckt av en stor kupol (dock inte i glas för jag vill inte se dom). Sen kan dom äta köttbullar, springa runt i folkdräkt och bevara svensk kultur bäst dom vill. Enda premissen är att dom inte får utvandra.. snipp snapp slut. Sagan slut!

 

Jag kan sätta en miljon på att brottsstatistiken i SD-kupolen skulle krossa resten av Sverige fortare än fort.. Sen skulle dom ju faktiskt inte kunna utveckla sitt samhälle alls.. för då krävs det ju faktiskt smarta människor.. (visst, dom har säkert ett gäng med utbildning.. men SD är ju mycket för statistik så det vore kul att se genomsnittlig utbildningsnivå och lön på deras väljare.. just saying).. men det gör ju inget. Dom drömmer sig ju tillbaka till Sverige förr, när det var såååå bra. Ge dom några år så är dom tillbaka på stenålder. Men invandring, det slipper dom!

 

 


Pluggeliplugg

Pluggpaus. Första på en vecka!

RSS 2.0