Great Gatsby

Idag gick jag och Julia på bio minsann! Det var spännande och vi lärde oss massa nytt om D-dorf/Tyskland. För det första så fick vi se snobb-sidan av stan, dvs andra sidan Rhein. Där var det minsann finfina hus, kul att jag hann upptäcka det med några veckor kvar. Ska försöka ta mig dit på en promenix snart.
 
Viktig kunskap om bio i Germany/Deutschland/Tyskaland:
 
  • Välj alltid odubbad film. Inte bara för att det är bättre och att du faktiskt förstår vad dom säger, utan för att tyskarna garanterat väljer den tysktalande varianten och det alltså inte är lika fullt i salongen. Dock så var det myckt folk.. Men med tanke på att filmen är rätt ny och beräknas vara årets film så var det sjukt tomt. Skönt.
  • Gå på bio är billigt. 6 Euro som student, men bara vissa dagar. Idag var det "dyrt". 8 Euro, eller närmare bestämt 69 kr. Fint som snus.
  • MEN, låt er inte luras av lockpriserna. Nej nej. När du väl löst in din biljett och kommit in i området där salongerna ligger, det är då pengarna börjar brännas på riktigt. Jag slog till på 7 bitar lösviktsgodis (inte Sverige-klass, men ok), en liten popcorn och en liten cola. Det mina vänner gick på...wait for it....9,9 Euro eller alltså 86 kr. Jag betalade alltså mer för några översaltade poppisar än för att se årets film. Logiskt. 
  • Dessutom satt en i vanlig ordning toa-tant och ville ha stålars för kisspauser. Come on! Jag körde på ignorera stilen och gick förbi. Det är lite rysk roluette över detta beteende eftersom vissa toa-tanter börjar skrika på en.. Ytterst obehagligt. Denna gav mig dock bara en arg blick. Jo man tackar.
Det får mig också att fundera på vad denna coola skulle kosta (det ser ju inte alls lika groteskt ut på bilden.. måste varit minst, MINST en 1-litersmugg. Såg ut som en jävla hink:
 
 
 
 
Kort över till filmen. Amazing! Jag satt helt trollbunden. Jag gillade till och med han Toby Mac...? Han som spelar spindelmannen.. Leonardio Decaprio är som vanligt världens bästa skådis och sminket och kläderna var så sjukt vackra. Wow. Jag tycker absolut att det är en film man bör se! 
 
 
 
 
Nu vet jag inte varför den bilden blev så liten. Kanske för att ni verkligen ska förstå hur stor coolan var. Kanske inte.. 
 
Godnatt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0