Saker jag behöver lära mig på nytt..

  • I Schweden får man gå mot rött. Eller alltså får? Man gör. Här tittar folk konstigt på dig när du står och väntar på ett rödljus mitt i natten när det inte finns en bil på mils avstånd. Jupp. 
  • Nej, i Schweden behöver man inte kasta sig fram för att trycka på dörr-knappen på tuben. Den öppnas ändå. Folk tittar konstigt på dig när du kastar dig fram som om livet stod på spel.
  • Man måste inte ha hunnit packa alla varor på mataffären innan kassörskan slagit in alla varor. Man får varken onda blickar eller dryga kommentarer om man inte hunnit klart. Däremot så kan det hända att folk kollar konstigt på dig när du slänger dig över varorna och börjar packa ner dom som om det inte fanns någon morgondag.
 
Andra saker som är trevliga med att vara hemma
 
  • Jag kan stänga dörren när jag är i badrummet. Det är inte längre en skjutdörr i trä. Så sjukt bra. Men, som Elias sa.. inte för att man kommer att behöva stänga dörren sen när man bor ensam igen.. MEN MAN KAN.
  • Jag behöver inte titta nervöst omkring mig för att se om nån hörde när jag lägger av världens rap i köket. 
  • Jag kan låta disken stå. Hur länge jag vill. Det är ju förvisso inte så bra, men åter igen.. MAN KAN. 
  • Jag kan dock inte gå runt och säga fula ord högt längre, eftersom folk här faktiskt förstår vad jag säger.
Alltså, jag tror att många i Schweden skulle må bra av en liten tripp någon annanstans i Europa. För att förstå vilken otroligt bra standard det är i Sverige. Ok, det är inte ritkigt som alla tyskarna tror.. Alla har inte jobb, det finns  hemlösa och fattiga och det är inte alltid rent (dom tror på allvar att det inte finns någon som helst missär i vårt land). Men rent är det, iaf jämfört med Tyskland. Standarden på lägenheter ska vi inte ens prata om. Min lägenhet känns Schloss Benrath efter att ha bott i mitt risiga WG i sex månader. Men, man klarar sig ju så också. Vilket faktiskt gör att mycket av det jag har endast är bonus. Så då får man ju se till att minnas det och njuta av det extra man har. Fint som snus. 
 
NU vill jag bara bli klar här hemma så jag kan börja ta igen och träffa alla jag saknat! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0