Pontus!!!!

Imorn kommer Pontus hit!! Han landar kl 10 och åker hem igen på måndag kväll! Helt sjukt bra! Jag har längtat ihjäl mig efter honom så det ska bli toppen att ha honom här! <3
 
 

Börja tänka om?

Jag fastnar så lätt i problem och tankar kring det som inte är bra. Jag har nu ikväll lovat mig själv att försöka se möjligheterna istället. Låter ju lagom lätt, men man måste ju börja någonstans!
 
Exempel: Livet (tänkte att det är bra att börja med något litet). Jag tänker ofta att varje beslut jag tar är skrivet i sten och att det innebär att livet kommer att se ut på det sättet jag då väljer för evigt. Detta gör ju att alla beslut blir väldigt jobbiga samt att jag oroar mig väldigt. 
 
Istället ska jag försöka se livet som att det finns oändliga möjligheter. Det kommer ju alltid gå att söka en konstutbildning när jag blir äldre. Eller söka ett jobb utamlands i något år. Även om det skiter sig och man tar fel beslut så har man ju förhoppninsvis lärt sig något av det och blivit lite starkare. Kortfattat så måste jag våga lite mer, jag vill inte ligga där på dödsbädden när jag är 123 år (jag tänker bli väldigt gammal) och tänka på allt jag borde ha gjort/provat. Jag ska försöka tänka att det är bättre att göra 1000 misstag och komma dit man vill tillslut än att vara helt felfri men inte komma någonstans. 
 
Jag tror att ett halvår i Deutschland är väldigt bra för mig. Man får lite nya perspektiv och ser på sitt liv lite utifrån, vilket faktiskt ger möjligheten att förbättre vad man inte är nöjd med. Dessutom så tror jag att praktiken kommer att vara riktigt bra för mig då jag får en försmak på hur mitt framtida arbete kommer att se ut samt får känna att jag faktiskt till och med kanske kommer klara av det.
 
Nu har jag haft en skitvecka i och med att jag varit dålig. Men innan det så var jag faktiskt ganska glad här borta i Curry würstens mecka. Jag hatar allt snack om att fånga dagen, Carpe Diem och fan och hans moster, men att vara här har ändå gett mig en liten inblick i hur det kanske skulle se ut om jag levde i nuet. Som det sett ut sista tiden så har jag oroat mig för framtiden och grämt för för dåtiden. Hur kul låter det då? Inga toasters alls.
 
Jag tror även att en olycklig situation i höstas har fått mig att inse att jag inte kan uppnå mitt värde som person genom andra. Det är klart att man vill vara omtyckt, men även om jag så vore älskad av alla i hela världen (eller iaf Sverige) så är det ju inte värt ens en halv curry würst om jag inte tycker om mig själv. Kanske låter som en självklarhet, men det är lätt att glömma bort. 
 
Hej hopp! Nu vart det här sådär privat igen. Men men som sagt, jag vet vilka de flesta som läser min blogg är och ni hade fått höra det förr eller senare ändå! :) 
 
Det jag egentligen loggade in för att säga var att vi skulle på bio men att filmen inte gick. Så vi spelade med andra ord hemma hos mig i två lag. Jag älskar verkligen det där spelet! Så sjukt kul! Jag berättade även om Advokado/Avokat-händelsen och det tog vårt motståndarlag fördel av! 

"Inte avokado" ------> Advokat! hehe
 
Kram!
 
 
 
bi
 
 

Hur coolt?

Jag ritade av ett foto som en av mina absolut största förebilder när det kommer till tecknande lagt upp på sin instagram! Nämligen Bokkei! Hon gillade bilden och har nu lagt upp den i sin blogg, hur coolt som helst! 
 
Så tusen tack till Bokkei (eller Maria som hon heter) för att du gillade min bild, det gör mig så sjukt glad och lycklig i hela tecknarsjälen! :)
 
 
 
Om ni vill spana in hennes sjukt snygga, verklighetstrogna och framför allt coola konst tycker jag att ni ska gå in på hennes blogg: http://bokkei.blogg.se/ eller spana in henne på Insta: Bokkei 
 
Nu vart jag lite gladare här och lite mera pepp inför läkarbesök numbero 4. 
 
Tjing!

"Er schlug mich, aber ich gab ihm noch eine Chance"

Tyska och svenska har ju vissa likheter, så jag tror att de flesta kan klura ut vad rubriken betyder. "Han slog mig, men jag gav honom en ny chans".
 
När jag var sjuk så köpte mamma en tidning till mig på tyska (innan de åkte hem igen). Idag är jag sjuk igen (suck!) och bestämde mig för att försöka läsa några artiklar i tidningen för att se om jag förstår något. Så jag gav mig på artikeln med rubrik enligt ovan. Det skulle jag kanske inte ha gjort.
 
Artikeln handlar om en kvinna som träffar en man på en fest. De går på en dejt efteråt och sen går allting väldigt fort, inom sex månader bor de tillsammans. Dom gifter sig men kan inte skaffa barn eftersom han blivit steril efter en tids sjukdom. Dom börjar bråka och det är en ständig maktkamp i relationen. Kvinnan får höra av en vännina att denne sett hennes man med en annan kvinna.  Hon tittar igenom hans mobil och hittar ett mail från kvinnan som tackar för senast. Hon skäller ut mannen, som då puttar ner henne i soffan, slår henne och tar strypgrepp. 
 
MEN, kvinnan känner att det känns fel att lämna honom trots detta och trots att hennes vän samt mamma säger att hon bör göra det. Mannen föreslår parterapi och där kommer det fram att han känt sig omanlig eftersom han inte kan göra henne gravid. Så nu lever dom lyckliga i alla sina dagar och han har inte slagit henne igen (och det har faktiskt gått hela två år nu). 
 
HALLÅ? Hur kan man publicera en sån artikel? Vad vill den säga? 
 
1) Det är okej för en man att slå sin kvinna. Men bara om det sker vid endast ett tillfälle och det beror på att han känner sig omanlig. Annars är det såklart inte okej, men i detta fall måste man kunna se mellan fingrarna.
 
2) Om du som läser blir slagen av din man, GÅ INTE. Det kan ju faktiskt hända att det bara var en engångsförteelse och det vet vi ju alla, EN GÅNG ÄR INGEN GÅNG.
 
Sen tänkte jag skriva att det är klart att det finns solskenshistorier som denna. MEN, det är ju helt fel. Innebär en solskenshistoria att en man upplever att hans manlighet är hotat, är otrogen och slår sin fru som då inser att allt är hennes fel eftersom hon fått honom att känna omanlig? Skulle faktumet att det bara hände en gång göra att det känns som någon sorts vinst? 
 
Nix! I en solskenshistoria hade han aldrig känt sig hotad. De hade pratat om problemet, kanske bråkat. Men löst det som jämnlikar och som vuxna. Dvs utan knytnävarna. DET hade varit en solskenshistoria att ta upp i en tidning. Eller solskenshistoria är fel namn, det borde vara en självklarhet att det skulle gå till så. 
 
Jag förstår verkligen inte meningen med artikeln eller tanken med att publicera den. Visst, de skriver att detta såklart är ett undantag, men varför skriva om det över huvudtaget? Ska man skriva om misshandel inom ett förhållande finns det väl betydligt mer relevanta saker att ta upp? 
 
Så summan av kardemumman; Jag förstod artikeln men ändå inte. 
 
 
 
 
 

Inte bäst i världen på att hantera känslor.

När jag saknar folk blir jag arg på dom. Märkligt..
 
Så mamma och pappa, jag saknar er extra mycket eftersom ni var här nyss. Tror det är därför jag låter så sur när ni ringer. Samma med Pontus, bara för att han ska komma hit på fredag så saknar jag honom extra mycket och är extra sur när vi pratar.
 
Sjukt logiskt.
 
Kanske borde prova tysk terapi, det måste ju vara ett bra sätt att lära sig ett språk!
 
Sovdags. 

Fina vänner är kul att rita!

 
 
Dessa två brudar lärde jag egentligen känna ordentligt först under förra året, trots att vi gått i samma klass länge! Men den som väntar på något gott! :)
 
Dessan (bild 1) är så sjukt klok! Hon är fan som en uggla, eller en bok. Man kan prata med henne om massa skumma saker och hon tänker lika konstigt (eller egentligen klokt!) som mig! Dessutom är vi bra på att plugga ihop kom vi på under hemtentan! Återigen eftersom vi är så kloka! Första gången jag pratade med Dessan diagnostiserade hon mig med ADD (lightversion av ADHD) bara en sån sak! :)
 
Amanda (bild 2) lärde jag känna under kandidatjobbet. Hon är typ världens gladaste människa (när hon inte är arg, hehe) ;) Hon bör heller inte dricka för mycket kaffe eftersom det då är omöjligt att få stopp på hennes fnitter. Dock så blir det ju så mkt roligare att plugga när Amanda fått i sig lite kaffe, så jag är inte sen på att haka på till fiket. Amanda har söttat mig något så sjukt mkt i höstas! En riktig vän som man hittade sådär av en slump! Amanda är också väldans klok och ger väldigt bra råd! Sen är hon sjukt cool också! 

Så arg att jag inte kan sova.

Jag satt och ströläste lite bloggar så här på kvällskvisten, så hamnade jag på bloggaren Tyras blogg. Hon hade skrivit en inlägg emot Halalslakt och sedan har ju såklart helvettet brutit loss. 
 
Jag är emot Halalslakt. Men jag är också emot att man inte respekterar folks tro och har förståelse för andra, även när de tänker på ett sätt som man själv inte alls håller med om. Jag tycker att det är bra att frågan kommer upp, jag tycker kanske inte att man ska tillåta den formen av slakt eftersom djuren får lida mer än nödvändigt. Men jag tycker inte heller att det är ok att djur behandlas som de gör i övrigt Sverige heller. Jag tycker att diskussionen bör gälla all form av slakt, transport och förvaring av djur. Men just i detta fall gällde det Halal. 

Det som skrämmer mig när jag läste igenom några kommentarer är hur fort den riktiga diskussionen försvinner till förmån för lobotomerade, SD-röstande idioter som ser sin chans att få kasta lite mer skit på muslimer över huvud taget, slänga in lite reklam för SD och sedan känna sig jävligt nöjda med sin insats. 
 
Jag tänker faktiskt bjuda på några "godbitar" från kommentatorsfältet:
 
En som kommenterar skriver att muslimer uppenbarligen vill att djuren ska lida, eftersom det är samma sak som när de skär halsen av sina gisslan. Detta vill jag inte ens kommentera eftersom det är ju sjukt förnedrande och idiotiskt skivet. Jag ville vara visa ungefär hur lågt ribban ligger och hur "begåvade" de som kommenterar är. 
 
En annan skriver att kristna är DEN folkgrupp som förföljs och dödas för sin tro. Av muslimer. EN annan idiot kör vidare på samma spår och skriver att muslimer inte dör på grund av sin tro utan för att de utövar terrrism och grov brottslighet.
 
Sen måste jag få citera en favorit-idiot-kommentar: "Ett gäng fega krakar alla dessa mörkermän som inte ens en gång kan skriva riktigt svenska" (Observera det fantastiska användandet av de svenska språket i den kommentaren...just saying. Måste vara som lördagsgodis för en svenskalärare, eller vad säger du syster?)
 
Flera idioter kallar muslimer efterblivna, iavlade och onda samt kallar dem ett HOT mot Sverige. På riktigt, så skriver dom så. 
 
Vad är det för fel på vissa (skrämande många) i detta land? Hur fan tänker ni? Jag blir så fruktansvärd arg gång på gång när jag hamnar i dessa diskussioner. Muslimer är ett hot? Att vi släpper in muslimer i "vårt" land kommer att göra att det blir inbördeskrig?? Kan man ens tro något sånt på riktigt?
 
Jag är varken muslim eller kristen. Jag tror på människan och att hon/han eller hen om ni så vill är god. Jag tror på alla människors lika värde och att man sa behandla jorden och djuren som lever här med respekt. Jag tror att vi alla kommer från en och samma förfader (vilket är bevisat med mitrokondiskt DNA) och att vi fungerar på exakt samma sätt. Jag tror att man vinner mycket på att respektera andra kulturer och religioner och att man kan lära sig väldigt mycket i ett mångkulturellt samhälle. 
 
Jag tror att det enda inbördeskrig som eventuellt skulle kunna bryta ut i Sverige är det där svenskar kommer att kriga mot dem som inte passar in i vårat samhälle. När jag då skriver svenskar så räknar jag in invandrare, muslimer, kristna, judar, ateister, hinduer med många flera. Och när jag skriver de som inte passar in i vårt samhälle menar jag alla dessa rasister med skev världsbild och ett så ofattbart stort hat inom sig. Jag tror att ni är det enda hotet mot Sverige och ni äcklar mig. 
 
Jag önskar att jag kunde få nån av alla dessa människor som skriver "SD 2014" att tänka om. Men med tanke på sättet de tänker och argumenterar så inser jag ju att de antagligen lider av IQ fiskmås och att chansen att lyckas är rätt låg. Men det är helt klart värt ett försök..
 

haha!

Såg att många av mina facebookvänner gillat denna film:
 
http://youtu.be/M27Rq_Q7nWA
 
Tjockisdjur i Afrika (animerat). Riktigt bra! :) 

Lördagen räddad!

Alltså jag tror inte att många kan förstå hur grinig jag varit senaste dagarna. Eller jo, mamma! För hon har fått höra mig på telefon när jag var som allra grinigast hehe.... Förlåt mamma. Jag älskar dig även när jag är sådär tjurig och det vet du! :)

MEN, ikväll har Jessica varit här! Vi tryckte i oss en halvliter glass med bananasplit smak var! Plus marränger och lite te på det. Så nu är jag glad. Jag var nog bara deppig efter att ha suttit ensam i min säng i 6 dagar. Den enda männskliga kontakten har varit lite småprat med WG-grannarna. Men dom är ju inte studenter utan jobbar, så dom kommer hem sent och går upp tidigt.. Sen har vi ju inget "häng-område" i lägenheten utan man ses bara i köket typ. Men tjejen är väldigt trevlig! Vi står alltid och babblar en bra stund när vi ses :)

Men som sagt, nu är jag piggare och har inte alls lika ont längre. SÅ det känns toppen. Snart är jag kanske till och med trevlig att ha att göra med igen!

godnatt!

Lite teckningar

Jag har ritat en hel del sista dagarna! Bland annat två teckningar som nästan ser ut som barnboksmotiv: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hemlängtan delux

Ok, att vara sjuk utomlands och sitta i sin säng i fyra dagar får en verkligen att längta hem. Dessutom är jag jävligt less på att bo med andra (visst visst det är skönt att ha folk omkring sig, eller i början var det det iaf). Just nu önskar jag att jag hade en egen lägenhet.. Helst den som ligger i Hökarängen. I Sverige. 
 
Men men, det går säkert över sen när jag är frisk igen. Eller något. Imorn ska jag ta blodprov och boka tid för halskameran. Good times.. 
 
Förörvrigt så har jag fan liggsår. Fast utan sår, men det gör ont i hela kroppen efter att inte ha rört på sig någonting alls på flera dagar. Känner mig som 280 år. Jag är ju iof nästan så gammal, give or take a few.. 
 
Som grädden på moset så gick kylskåpet precis sönder. Så jag var tvungen av väcka tysken (eller han hade inte somnat men ändå) och så fick vi börja riva i kylskåpet och hej och hå.. 
 
Jag. är. så. less. 
 
Dock så ska praktiken bli kul! Jag får leva på det! 
 
SUCK...
 
Nu har jag dock prata med tjejtysken ett tag. Dock på engelska. Jag är för lat alltså, jag måste börja prata mera tyska med henne. Men det var trevligt med lite mänsklig kontakt iaf.. 

Dagens teckning:

Fick bli en avbildning av Hanna som var min chef under Nobel NightCap. En riktigt inspirerande människa som det var riktigt kul att lära känna. Sånna människor är roliga att rita av! 
 
Jag har svårt att sova ikväll igen. Beror säkert på att jag legat stilla hela dagen och sovit i omgångar, jag börjar komma in i "du-är-sjuk-ta-det-lugnt-svängen". Bra där. 
 
 
 
 
 
 
Sen började jag fundera på om det vore roligt med ett Eifeltorn i bakgrunden, så jag gjorde en skojskiss.. Den blev rätt kul tycker jag, och jag skrev det enda jag kan säga på franska (en bra mening att kunna vill jag lova) men jag slopade idén med Eifeltornet after all.. 
 
 
 

Stress.

Ok. Nu bestämde ju alltså läkaren att jag skulle vara hemma hela den här veckan och ta det lugnt eftersom jag har magkatarr (han sa magsår men jag är övertygad om att det är magkatarr). Jag har ju fått mediciner och ska ta det lugnt.

Jag har inte varit stressad här i Tyskland, jag tror snarare att det är smällen som kommer efter en av de värsta perioderna på mycket länge. Hösten var fruktansvärt jobbig av flera anledningar och jag var ledsen väldigt mycket, samtidigt engagerade jag mig i flera olika projekt i skolan bara för att tänka på annat (och för att jag ville hitta tillbaka till den upplagan av mig själv som brinner för saker, engagerar sig och vågar. Hon som har varit borta ett tag). Sen var det tenta hela jullovet på det och jag hann inte ens tänka på att jag skulle åka bort. SÅ, en stressad kropp, flytt till ett nytt land utan stress men med massa god mat och öl. Bad combination.

Igår när läkaren sa att jag skulle vara hemma var det första jag tänkte på allt jag skulle hinna om jag var hemma. Då skulle jag plugga allt som dom andra gjorde i skolan, plus göra massa extra i de böckerna jag fick låna av Kristian. Jag skulle lyssna på tysk radio, rita, städa, promenera och äta rätt, titta på tyska nyhetssändningar, tvätta, laga mat, planera nästa helg när Pontus kommer hit plus helgen efter det när Caroline och Therese kommer.

Jag har inte gjort någonting. Igår hade jag så ont att jag inte kunde dricka. Idag har det varit lite bättre, men det gör ont varje gång jag äter. Jag städade och sen var jag helt slut och hade jätteont och somnade och sov halva dagen (det är därför jag är vaken nu). Jag har kollat på Förhäxad. Resten av dagen.

Nu när jag skulle sova fick jag sån fruktansvärd ångest för att jag inte gjort mer av min "lediga" tid. Samtidigt gör det så fruktansvärt ont i magen att jag knappt kan ligga ner (av någon konstig anledning gör det mest ont då, precis som pappa sa att det var när han hade magkatarr). Hur är jag funtad egentligen?

Kan jag inte bara tillåta mig själv att ta det lugnt en vecka och glo på film. Om det nu är vila som krävs (i kombo me pillrena från läkaren). Är det inte tecken på att det faktiskt är läge att ta det jävligt lugnt. Så fort det gör mindre ont en liten stund så får jag dåligt samvete för att jag inte presterar. Dags att tagga ner kanske.

Största anledningen att jag åkte till Tyskland var för att ta hand om mig själv och växa som människa. Kanske är en av dom sakerna jag måste lära mig att sluta ha alla dessa krav hela jävla tiden. På mig själv. Det enda dom leder till är ju att jag inte presterar alls och har ont istället.

Nu blev det lite personligare än jag hade tänkt här, men eftersom alla ni som läser är folk jag tycker om så borde det ju vara lugnt.

kram

Söndag i D-dorf!

Söndagen började också den med frulle på hotellet! Mamma och pappa hade lyckats hitta ett riktigt bra hotell, vilket tydligen kan vara lite trixigt i D-dorfen då standarden varierar väldigt från ställe till ställe! Här hade dom till och med en Melon-koalabjörn. Om inte det är tecken på hög standard så vet jag inte vad som är det! Frukosten var lika god som dagen innan och på söndagen fick man en hel Berliner istället för en halv. Visserligen så tog man ju själv, så man skulle ju kunnat käka 10 halvor på lördagen, men det gjorde man ju inte. En är ju väluppfostrad, eller bara svensk helt enkelt! 
 
 
 
En sak som är rolig när man turistar med päronen är att man hinner med så mycket eftersom man sätter igång i vuxen-tid. Dvs man sover inte till klockan är 11 utan då är man redan färdigäten och ute på stan. Vi promenerade genom Altstadt och bort till Rhen. Här ska det tydligen vara finfina uteserveringar i vår och det ser jag verkligen fram emot! 
 
Mamma och pappa "frivilligt" uppställda för ett foto framför Rhen
 

Det var rätt mycket folk ute och spatserade vid vattnet. Om detta berodde på att solen visade sig för första gången sedan jag kom till Tyskland eller att allt är stängt på söndagar är oklart. När jag säger allt menar jag inte fik och pubar, men ALLA affärer är stängda. Förutom bagerier och blomaffärer. Ytterst oklart tyckte jag, men mamma kom på att det är för att man ska kunna köpa med sig blommor och bröd när man åker på söndagsmiddag. Hon är inte dum hon!
 
Vi traskade bort mot det stora tv-tornet. Detta torn är 170 meter högt och snurrar väldigt långsamt. Något annat som snurrade var mitt huvud när vi ställde oss i hissen, den åkte hela vägen upp väldigt fort och jag förväntade mig fritt-fall-känslan.. fast åt motsatt håll då. Men det var absolut ingen fara! Väl uppe så lyckades vi identifiera min lägenhet, samt inse att vi gått ungefär tre gånger längre än vad vi hade behöft göra. Det var det ju värt eftersom vi ville se floden. Men nu vet jag att jag egentligen bor riktigt nära floden, tornet och Fredrichstrasse. Jag har gått omvägar i 5 veckor. Se där.. Men det kanske är bra med tanke på all god mat och all Altbier jag tryckt i mig.. 
 
 
 

På andra sidan om tornet finns Mediahafen. En hamn som rustats upp med massa coola hus och svindyra restauranger. Men det kommer nog vara värt några extra kronor (eller Euro) för att sitta där på en uteservering i vår med en öl. Riktigt snyggt var det! Här kommer en bildbomb därifrån!Observera att pappa och mamma är lika långa på en av bilderna. Detta är ytterst ovanligt och absolut inte sant. Pappa gick ner några trappsteg! 

 
Vi skulle även gå och titta på KIT (Kunst im Tunnel) vilket är en kostutställning i en tunnel under staden. Dock så hade mamma och pappa lyckats pricka in just den helgen då de bytte utställning och det alltså var stängt. Men vi åt lunch där ändå, och stället var jättefint! Så nu MÅSTE dom komma tillbaka så vi kan gå på nästa utställning när den är igång!
 
 
 
Mamma och pappa åt potatissoppa med "bröd" medans jag fläskade på med en laxlasagne. 
 

Sen ville mamma och pappa se Hauptbahnhof. Så vi traskade iväg på den vägen vi identifierat från tornet. På vägen kom jag på att vi gick förbi ett annat stort konstmuseeum. Dock så insåg vi när vi kom fram att det var riktigt gammal konst, och eftersom vi kände oss lite för coola och moderna för det efter att ha befunnit oss i Mediahafen så gick vi vidare. Men fint var det där det låg iaf!
 
K20
 

Vi sprang även på lite gatukonst på vägen till Hbf. Sånna här reklampelare med figurer på finns lite här och där i staden. Vi såg två och vid Hbf finns en till, så nu har jag sett tre stycken. Dom är fina tycker jag!
 
 
På Hbf lyxade vi till det med gofika på Starbucks! Det är något speciellt med deras cheesecake alltså. Den måste innehålla minst 500 kcal mer andra liknande sötsaker. Mums! Sen hängde vi hemma hos mig en stund, men eftersom jag inte har några stolar utan man måste sitta på golvet så stannade vi inte så länge där. Mamma och pappa gick till hotellet och bastade (mamma hade tjatat om det sen dom kom hit, vilket jag förstår! Det får man ju inte missa). Sen gick vi in till Altstadt och käkade på Schweiski eftersom mamma och pappa ville äta en bra schnitzel. Mycket trevligt! Vi avslutade kvällen med en öl på ett bryggeri (Schlüssel) som är helt enormt trots att det ser minimalt ut från utsidan. En Harry Potter-pub konstaterade pappa (som tältet i filmerna alltså om ni inte förstod det). Vi var dock sjukt trötta efter att ha gått så långt i två dagar så det vart inte allt för sent!
 
 
Två slitna stadsvandrare!
 
 
 

En riktig skitavslutning på bästaste helgen.

Idag va mamma och pappas sista dag här (nu är dom alldeles strax hemma), så vi åt frulle i vanlig ordnig på deras hotell (chocken kom sen när vi insåg vad en extra person på frukosten kostade per dag..... men gott var de!! Tur de!) Sen skulle vi shoppa. Men så blev det inte. Min mage pajjade helt. Den gör ju det ganska ofta, med detta var i klass för sig alltså. Så jag, mor och far har hängt på tyska vårdcentralen minsann.. som för övrigt ligger 50 meter från min port.

Hur som, läkaren var jättebra! Jag blev verkligen tagen på allvar och fick medicin. Jag förstod det som att han tror att jag har IBS och magsår. Ta två betala för en liksom. Så jag ska knapra piller och vara hemma en vecka. Sen ska jag tillbaka på onsdag och så ska han försöka ge mig en riktig diagnos och se till att jag får hjälp som fungerar på lång sikt. Med lite tur (?) så får jag också en tid för att köra ner en kamera i magsäcken. Jag klarar ju inte ens att göra halsprova så det blir nog spännande... Men men, det känns långt ifrån Sveriges "Jahapp, du har IBS, det är det bara att lära sig leva med".

Så summan av kardemumman är att läkarvården i Tyskland rules. Dessutom betalade jag inte ett öre vare sig för läkarbesöket eller medicinen.

Innan jag blev dålig hann mamma skämma bort mig med ett par nya gymnastikskor och världens skönaste tofflor!

Det har varit otroligt mysigt att ha dom här!! Bästa bästa!! Igår hann vi hur mycket som helst känns det som, jag ska lägga mig och vila nu för det gör så sjukt ont, men sen ikväll ska jag berätta om igår! Och så har jag ju lite fler bilder från karnevalen minsann! :)

kram

Bästa helgen!

Idag började vi dagen med frulle på mamma och pappas hotell! :) Och den var inte dålig vill jag lova!
 
 
Pappa och en del av frukostbufén! 
 
Mamma på frullen!
 
Sen har vi shoppat! Det var min födelsedagspresent och jag har fått fyra tröjor och två par skor! :) Jättefina saker!
 
 
Pappa hittade också en intressant affär minsann! Men han fönstershoppade bara!


Mamma och pappa verkar gilla D-dorf! :) Vi gick via Kofhaus, förbi skolan, Muji och Königs allee till Düsseldorf arkaden (stort köpcenter). Där åt vi varsin macka och shoppade. Pappa fick sig en välbehövd shoppingpaus i en masagestol och jag och mamma shoppade loss!
 
Vi hann även med en fika i bokaffären. Den är så sjukt kul, tre våningar och hur mycket grejer som helst. Pappa hittade en bok om rymden så jag tror att alla var nöjda med shoppingen till slut!
 
 
 
 
 
Fika på bokhandeln för 85 kr, helt ok pris! :) 
 
Sen gick jag hem och bytte om och sen mötte jag upp mina favoritpäron på en drink på deras hotell. Efter det så åt vi middag på favvo-italienska stället med Jessi! Jättetrevligt! Vi avslutade med en öl på favvohaket! (Ett gayställe för gamlingar, lovley!)
 
Suddig mamma och Jessi på gaypub! 
 
 
På vägen hem gick vi in på Rewe och tittade på konstig tysk mat. Pappa hittade dock en öl som verkade lovande! 
 
Bästa bästa helgen. Älskar att ha mamma och pappa här! Men snart åker dom hem, inte kul :(
 

Mamma och pappa är här!!

Ha! Jag höll mig från att grina när jag mötte mor och far mina i trapphuset, men bara nästan! Det känns jättekonstigt och helt fantastiskt att ha dom här!! 
 
Först kollade dom in mitt "palats" och fick lite snittar (tack till Elisabeth i klassen för tipset om brieost med vindruvor på.. så dålig är jag på sånt, det var ju liksom inte jätteavancerat! Men det hade jag aldrig kommit på själv!)
 
Jag tror att dom tyckte att mitt boende var helt ok! Ingen av dom vågade dock prova toaletten.. vad det nu är för fel på att ha en toalett i köket. Med en skjutdörr. I trä. Utan lås... hehe.. Man vänjer sig!
 
 
 
 
Dom hade med sig resten av min packning! Wunderbar!! Så nu har jag lite mer än typ 5 tröjor att använda! Sen fick jag me lite ritblock och sånt som jag inte trodde att dom skulle få plats med, men det är ju toppen! Plus att jag fick lite paket! :) Jag fick te (det är äckelpäckel-te i Tyskland, förutom de som jag fick av Jessi när jag fyllde år, det är gott!), och så fick jag en klocka (LILA!), och skinhandskar och en bok och en jättefin schal! Mamma är fan bäst på att lyckas pricka in presenter. Hon måste ju ha kännt på sig att mina skinnhandskar är nästintill paj! Sjukt bra mammainstinkt! :) 
 
 
 
 
Sen kom min nya dator som jag beställt av pappa också! Den ska jag dock betala själv när jag blir rik, så han lär få vänta ett tag! hehe... Men den vågar jag inte starta igång ikväll, då kommer jag aldrig i säng. Jag ska upp tidigt, frulle på mamma och pappas hotell kl 8.30 minsann!
 
Vi gick och käkade på ett hotell i närheten och mamma och pappa åt sitt livs första currywurst. Mamma kommer nog inte beställa det igen, kanske inte pappa heller.. Men man måste ju prova! Förresten, mamma och pappas hotell ligger verkligen typ 4 min bort! Två gator bort, sjukt kul att dom lyckades boka så! hehe! 
 
 
 
OCH, en sak till! Den där jävla ölen med grapefrukt som jag tjatat om sen jag och Pontus var i Berlin för snart ett år sen, den finns på mitt Rewe! Otroligt! Jag har letat men bara bland burkarna, fanns på flaska. Så nu jävlar ska här drickas öl. Den är faktiskt bara 2,5 % Som vatten nästan!
 
Japp, det var den här dagen! Bästa dagen på länge! Nu ska jag prova att ringa Pontan! 
 
kram!

Alla <3-dag

Idag har jag firat alla hjärtans-dag. Utan Pontus.. Jag firade med att gå till skolan. Sen tvättade jag om min tvätt eftersom jag gjorde fel igår och den inte var ren. Det var kul. Jättekul.

Sen firade vi Julia i klassen på Vapiano! Fint att fylla 20 på alla hjärtans dag! Fint att fylla 20 över huvudtaget, fint som snus. Minns det som igår, not. Men de var tider då, lite läskigt, jag levde ett så sjukt annorlunda liv då mot nu. Heltid på Telia och så firade jag och Jonas alla <3-dag i Norrtan. Sjukt mycket har verkligen hänt sedan dess.

Well well, det var en mycket trevlig kväll som avslutades med att dricka en cider och lyssna på fulla tyskar som "sjöng" kareoke! Haha, fan alltså, tyskar tror verkligen att dom är bra på ALLT. Låt oss då ärligt berätta att DET ÄR DOM INTE. Sen blir det ju inte bättre av att dom väljer (och förstör) låtar av David Bowie och Red Hot Chili Pepars........... suck.

Men en riktigt trevlig och rolig kväll!

Nu måste jag dock hoppa in i duschen och försöka få bort röklukten hur håret, på vissa (många) ställen här får man ju fortfarande röka. Det finns tydligen ett kryphål i Europa-lagen minsann... Illa.

Imorn kommer mamma och pappa hit!!!! WOOOOOOHO!

natti

Imorn är det skola igen.

Tänk va fort fyra lediga dagar kan gå... Huja. Och tänk att det alltid är lika tråkigt att börja igen när man varit ledig, vad det än är man ska börja med. Jag har ingen som helst lust att gå till skolan imorn. Som grädden på moset skulle vi lära oss en dikt på fyra verser utantill till imorn, why? Okej, jag fattar att skolan ser lite annorlunda ut i detta land. Men come on? På vilket sätt lär jag mig tyska om jag memorerar en dikt utantill? Skituppgift. Så, jag gav den en kvart. Kan den inte. Kunde inte bry mig mindre.

Nu är det sovdags. Imorn ska jag tvätta och städa inför att mamma och pappa kommer hit på fredag!! Wiiho!

Karnevalen!

Okej. Nu har jag dragit ut på det länge nog.. Här kommer det, inlägget om mitt livs första (och sista? hehe) Karneval. Inlägget får dock bli flera inlägg insåg jag nu, ett inlägg per dag.. 
 
Jag vill ändå börja med att visa en bild från ett av de stora köpcetrumen här. Vad dom heter glömmer jag hela tiden, typ Kophaus eller något liknande! Dom har en hel våning med Karnevalgrejer. Helt sjukt, dessutom är det ganska billigt. Så man borde ju köpa på sig, speciellt nu efteråt för då är det rea. Maskeradkostymer får man väl aldrig för mycket av. Eller? 
 
 
 
 
Torsdag
 

Vi inledde Karnevalen med tre timmar i skolan. Självklart iklädda kostym.
 
 
 
Bild 1: Julia i grym pingvin-kostym 
Bild 2: Julia 2 och Erik som mus och Pippi

Japp, på torsdagen alltså drog spektaklet igång. Med pompa och ståt. Och fyllor och spyor. Tyskarna går verkligen ALL IN när det gäller Karnevalen. Både vad det gäller kostymer och alkoholkonsumtion. Vi hängde i Altstadt typ en timma efter skolan, det var KAOS! Det gick inte att röra sig i någon riktning (bra terapi för min klastrofobi vill jag lova). Men det var riktigt coolt! Folk var glada (och fulla) och dansade och sjöng på gatorna. Vi käkade Currywurst och drack en öl och sen hade vi fått nog. 
 
Just det, en annan rolig detalj med torsdagen är att alla män som bär slips får räkna med att få slipsen avklippt av en kvinna i Altstadt. Inte en kvinna, utan vilken kvinna som helst. Fin tradition tycker jag! 
 
 
 
 
Bild 1: Katta - Vulkan och Elisabeth - Clown i öltält (alias BierZelt)
Bild 2: Clown i köpcentrum (Saturn)
Bild 3: Julia kör sin bästa Top-Model-Pingvin-pose
Bild 4: Alexander fromMexiiiho!
Bild 5: Vulkanen och biet (Biiiiiihneeee)
Bild 6: Julia 3 och Anders 
Bild 7: Freddie på Operan
Bild 8: Marcus of Caribbean
Bild 9: Alex och Michael
Bild 10: Söt Mus-Julia
Bild 11: Clown, bi, mus i Altstadt
Bild 12: Malin i ny hårfärg
Bild 13: Oliva och Erik (Panda + Pippi)
Bild 14: En helt gäng ur grupp A
Bild 15: Freddie och Malin
Bild 16: Random Legogubbe
Bild 17: Malin igen
Bild 18: Folk. Om man tittar noga så ser man att kvinnan i mitten kliar sig i röven, bra detalj. Det gäller att fånga nuet när man fotar!
Bild 19: Panda-Olivia 
Bild 20: Biiiiihne!
 
 
Efter Altstadt gick vi hem till mig och käkade pizza och drack öl/vin i köket på övervåningen. Fransmannen som bor där uppe var också med ett tag, han var utklädd till Eskimå! Vi satt där sjukt länge och hade jättetrevligt, sen drog vi till Altstadt och dansade till fantastiskt bra (sanning med modifikation) karnevallåtar. Jag drog dock hem tidigt, man är ju ingen ungdom och vi hade skola på fredagen klockan 9. 
 
Men kul dag!! Helt sjukt. Tyskar är fan dumma i huvudet. På ett rätt fint sätt!
 
Som en sista parantes måste jag skriva att det är jobbigt att skriva nu.. Jag vill hemskt gärna skriva stor bokstav på alla substantiv. Inte helt ok. Det här tog sin lilla tid vill jag lova. Får skriva om resten av dagarna nån annan gång! :) 
 

Blupp!

Jag har ju massa fina bilder från tors, fre och lör.. Men idag har jag inte fått någonting alls gjort! Jag har kollat på serier. Lunchat med Jessi (eller det kan knappt räknas som lunch.. Macka och Berliner). Kollat på film. Ritat. Massor. Pratat med Pontus. Längtat hem. Tittat på bilder på facebook på mina kompisar (ni ser, det börjar bli illa!)... hehe..

Men fy bövelen vad jag längtar efter alla där hemma just nu! Blä...

Men på fredag kommer mamma och pappa hit!!! WIIIIIIII!!!!!!! Längtar massor!!! Dom ska bo på hotell ca 6 min ifrån min lägenhet, perfekt! Jag har inte planerat så mycket än! Vi ska väl gå i affärer på lördagen (till pappas stora lycka). Sen tänkte jag ta med dom på en kostgrej.. och så ska vi äta på en riktigt tysk restaurang och kolla in Altstadt. Och så ska vi ut och äta och ta med oss Jessica! Och sen på söndagen när allt är stängt får vi väl hänga på ngt café eller bara gå omkring. Det kommer bli toppen!

Nu har Therese och Caroline bokat flyg också! Dom kommer veckan efter Pontus! :)

Så det kanske inte är så tokigt ändå. Men ändå. Jag saknar Anna-panna och Rara-Sara extra mycket ikväll! Men dom ska också boka biljett snart minsann! Och förhoppningsvis kommer Jenny-penny och Kjillan också med då! Awsome!

Nu ska jag se om jag kan sova. Det är svårt med längta-hem-klumpen i magen men det är värt ett försök. Imorn är det karnevaltåg.. Ska bli spännande!

Natti!

Ledig dag.

Idag tar jag ledigt från Düsseldorf. Jag inser att det är svårt eftersom jag bor här, självklart ska jag inte åka hem. Men det kanske måste få kännas lite skit ibland. Bea har förklarat för mig på mail imorse att det är helt normalt när man är borta! Så det så..
 
Så, jag tar ledigt. Ingen karneval. Ingen alkohol. Ingen kostym. Jag tänker sitta på mitt rum och lyssna på Lauri och rita. Då känns det som hemma! Så kan jag låtsas att jag ska träffa Pontus, min familj och alla vänner senare idag. Eller något. 
 
Det känns säkert bättre imorn. 
 
 

En rätt dålig födelsedag.

Det började bra, med Starbucks och serier på datorn. Men mängder av fina grattis hemifrån och telefonsamtal! Med 1,5 kg lakrits som Lollo skickade. Med jättefina presenter från Jessica! Med en jättetrevlig förfest hemma hos mig. Men så slutade det rätt skit. Jag saknar mina vänner därhemma, min familj och Pontus. Det blir ännu mer uppenbart en kväll som denna. Fy. Usch. Just nu vill jag bara åka hem...

Ett år närmare 30

Så, igår var det första dagen på Karnevalen. Helt crazy. Typ en mille tyskar i Altstadt, utklädda till att från legogubbe till giraff. Typ bland det galnaste jag varit med om. Det gick inte att röra sig!

Jag ska lägga upp bilder imorn (eller på söndag). Sen hoppas jag på att få massa roliga bilder som andra i klassen tagit, sjukt kul! Vi gick till Altstadt efter skolan och sen körde några st. förfest hemma hos mig! Jag, Jessi, Josefin, Katarina, Olivia, Elisabeth, Julia, Julia, Julia (!), Mikael + två tyskar + min fransosgranne trängdes (!!) i vårt lite större kök på ovanvåningen. Riktigt trevligt! Sen gick vi till Altstadt och mötte upp massa andra i klassen och trängdes i ett öltält med infravärme, tyska poplåtar och dansade så att golvet vajjade. Jag stövlade dock hemåt rätt tidigt med årets värsta huvudvärk (2012 inräknat). Så går det när man glömmer dricka vatten när man festar hela dagen.

Ikväll firade jag, Jessi, Katarina, Josefin, Julia och Elisabeth min födelsedag! Jag orkade inte dra ihop nån jättegrej med klassen, det är ju karneval och fest tors-mån. Men den här kvällen var helt perfekt! Det gulligaste var när vi skulle hem efter middag och några drinkar och jag tyckte att dom frågade lite väl många gånger när vi skulle ses imorn. Hur tröga får man bli liksom? Men då väntade dom in 12-slaget och sen sjöng dom för mig! Sjukt gulligt! Och vackert måste jag säga! Tyskarna på Bolkerstrasse kan nog sällan ha hört så vacker sjönsång! :)

Imorn kommer tjejerna hit på en liten förfest och sen är det karneval fieri igen! Kommer bli en tung helg för farmor Hol de här! (dvs mig).

Saknar dock min familj lite extra ikväll! Känns konstigt att fira utan dom.. Men jag pratade lite med Frida och chattade en snabbis me Dessan, så nu känns de bättre! :)

KRAMWhat a day!

Idag var jag på andra intervjun, jag var så sjukt nervös.. och det började riktigt dåligt. Jag åkte för långt, fyra stationer för långt med Strassenbahn för att vara exakt. Kul. Vad som var ännu roligare var att jag inte hade några mer kontanter. Eller jo, men inte mynt. Se, de hade jag tänkt att växla på cafét efter intervjun. Men, efter att ha försökt få massa stackars tyskar att växla mina pengar på perrongen så förklarade en tysk tjej att jag kunde köpa halv biljett. Puh. Så jag hann i tid.

Sen var det alltså dags att träffa dr Boege (ja det utalas Böge). Jag pratade med honom i typ fem min sen tog hon som då skulle vara min handledare över. Hon heter Beatrice och verkar så sjukt snäll! I början presenterade hon mig som -Theresa, som kanske ska jobba här.. och på slutet -Theresa, som antagligen ska jobba här.. så det kändes ju bra! Hon bjöd mig på lunch (!) så jag gick och åt med henne och två kollegor och sen var det klart. Dom odlar männskliga cancerceller för att undersöka interaktionerna mellan antikroppar och en viss receptor. Där bindningen kan orsaka en hjärtsjukdom (läskigt intressant!). Iaf, jag hoppade på fel tåg på vägen hem (för att jag var i extas för att det var så coolt och gick och försökte förklara hur coolt det var för stackars pappa som fattade nada). Så jag hamnade i skolan. Och medans jag var där fick Malin (som anordnar allt) mail att dom ville ha mig! Så jag hade svar inom en timme! Helt sjukt!
Så jag fick alltså båda platserna jag sökte, det känns helt sjukt! Snacka om bra för självförtroendet! :)
 
Sen gick jag genom stan med ett psykoleende (ALLA tyskar kollade snett på mig) och satte mig på Starbucks. Där firade jag med en stor latte och en dubble choclate muffins. Satt där och wifiade i två timmar, sen gick jag och Jessi och köpte peruker. Imorn börjar ju KARNEVALEN och vi ska vara djävular. Men jag kunde inte hålla mig så jag kommer även att ha en vampyrkappa, lite oklart där. Men fint.

När jag kom hem så pratade jag med min nya granne. Så nu har jag vipps tackat ja till att vara med på en kväll av typ "halv 8 hos mig". Fast utan tv. Med tyskar. Man går runt, så vi lagar en rätt åt 6 pers, sen går vi hem till några andra och äter varmrätt.. och sen några andra för efterrätt.. och sen festar alla ihop. Sjukt kul! Dock så hoppas jag att tyskan är bättre innan dess, hehe..

Sen har jag pratat med Anna på skype och Frida i telefon! :) Anna hade roliga nyheter så nu blev jag ännu gladare! Nu chattar jag med Amanda på fejjan och försöker övertala henne att hoppa på tåget hit på fredag.. :)

Japp. Sen har jag gjort läxorna också.. Skrivit en text om KENT och en redogörelse för de tre första veckorna här..

Woop woop!

Hemlängtan!

Jag har lite hemlängtan! Känns så konstigt att jag ska fira min födelsedag här utan min familj! :( 
 
Självklart ska det bli spännande med Karneval och så, men jag hade nog hellre firat med mamma, pappa, syster, Pontus, mormor och alla andra jag tycker så mycket om!
 
Sen pratade jag med Therese nyss, det var också konstigt! Mest kanske för att ljudet inte funkade.. hehe, men också för att jag faktiskt saknar mina vänner massor också!
 
Nu ska jag äta kvällsmacka och kolla lite förhäxad. Bra sätt att inte tänka på att det är dags för nästa intervju imorn.. 
 
Förresten, tog bilder från dagens lurre:
 
 
 
 
 
Bild 1: Jessica och Lina på Schwan (tror jag att det heter, bra lunchställe nära skolan)
Bild 2: Josefin 
Bild 3: Currywurst. So weird. So gott!

Death by powerpoint

För ett år sedan ungefär var jag på en riktigt bra föreläsning. Den var bra eftersom det var min syster som arrangerat den, men också för att han som pratade var riktigt grym! David Phillips pratade om alla de saker man INTE ska göra när man håller en presentation med powerpoint. Låt mig lista några exempel:
 
1) Absolut inte släcka i rummet
2) Inte ha ljus bakgrund med svart text (jobbigt för ögonen)
3) Inte har fler än 6 st. objekt på varje slide
 
Uppenbarligen så har dessa knep inte nått Tyskland än, eftersom vi idag utsattes för en sån brutal death by powerpoint att jag tror att det finns risk att vissa i klassen aldrig kommer att återhämta sig. 
 
Dagen började med en timmas powerpoint-presentation. Om Tysklands historia, från och med 1800-talet. Detta ämne känns som som ett sömnpiller i sig, men eftersom lärarinnan envisades med att göra exakt tvärt om hur man ska göra (dvs radera alla INTE i listan ovan) så var det ju kört. Jag tror jag såg åtminstånde 5 persone som somnade. Sen fortsatte dagen i samma tema och tempo. Från 8.30 bis 16.30. Oh yes it did. 
 
 
 
 

Intervju

Idag var alltså intervju nr 1. Jag fick iaf träffa alla i teamet och jag var där i över 2,5 timmar. Det måste ju vara ett bra tecken? Det känns som om dom verkligen ville ha mig där, men professorn är osäker på om hans assistenter kommer att hinna ta hand om mig typ. Men men, det kändes positivt iaf och det var SJUKT intressant!! Så jag antar att det bara är att hålla tummarna nu! 
 
Natti! 

Söndag alla redan

Igår lagade jag, Jessica och Josefin värsta lyxkäket! Klyftpotatis, kalkongryta och... wait for it... SALLAD.
 
Sen satt vi och snackade tills klockan helt plötsligt var 3 på natten och det var dags att slira hemmåt. Pascalina och Patrik kom förbi en stund också, väldigt trevlig kväll! Vi skulle dock åkt hem till Katarina på förfest, men vi hann inte.. Jättetråkigt, men vår planering (min) var helt enkelt lite för kass... 
 
Anyways. Jag hittade bättre än taxichaffisen och lyckades guida honom hem. Så går det när man inte har råd med busskort, jag hittar rätt så bra i Düsseldorfen, eller iaf i utvalda delar av staden. 
 
Nu borde jag ju sova kan man tycka, men jag är nervös inför imorn. Jättenervös. Jaja, jag kom på ett försenat nyårslöfte. Att inte springa/fly från saker som är jobbiga utan att ta tag i dom istället. Känns som en bra grej. Så det är la bara att försöka bita ihop och köra imorn, jag har inte så mycket annat val. Kanske skulle det kännas lite lättare om intervjuen inte var på tyska dock....... but what are you gonna do liksom. 
 
Nu är båda tyskarna som bor i mitt WG på plats. Tjejen verkar jättegullig! Hon pratar engelska men är lite osäker på det så vi ska hjälpa varandra. Jag berättade för killen att jag har intervjun imorn, så efter det så pratade han bara tyska med mig.. och så när jag försökte på engelska sa han bara: "Ich verstehe nicht". Haha! Så det ska nog gå vägen till slut det här.. Oavsett om jag får praktikplatsen jag så gärna vill ha eller inte, vart jag än hamnar så blir det nog bra. På ett sätt eller ett annat. 
 
Idag har jag sovit länge. Sen satt jag och Jessi på Starbuck och pluggade. Och snackade lite skit, på tyska! :) Det är riktigt bra att öva sådär, vi får gå över mer och mer till tyska ju säkrare man blir. Än så länge är det fruktansvärt hackigt och svårt att få till en diskussion, iaf för mig! Men snart så.. 
 
Gonatt! Tänker på er där hemma a lot! Just so you know!
 
 

 
 
Bild 1: Josse! Hon bor i en jättefin egen lägenhet, så nu saknar jag mitt lilla palats mer än någonsin!
Bild 2: Jag och Jessi, hemma hos Josse. Nästan så jag ska gå med på att kallas Tessi igen, Jessi,Tessi och Josse! Sjukt kul! :)

Besök!

Nu börjar fler och fler helger bli inbokade för besöööök! Jippi!! 
 
Mamma och pappa kommer om två veckor!! Så sjukt kul! Dom blir dom första hit, ja om man inte räknar med Erika då.. men hon har varit här så mänga gånger innan så hon räknas inte :) 
 
Sen ringde Pontus imorse och sa att han skulle boka nu! Om en månad (!!) kommer han hit! 
 
Therese och Caroline har en helg bokad, Dessan och Sara kommer förhoppningsvis i början av April och så väntar jag på att syster ska bestämma sig. Och så Anna, Sara, Jenny och Kjillan! Förresten, Anna om du ser detta nu; ni borde verkligen bestämma er och boka snart! Annars blir det dyrare! :) 
 
Ska bli så kul att få visa upp "min" stad! Sen ser jag fram emot att se Holland me Mandypandy också! Och kanske München med Bea!
 
Just idag känns det så sjukt bra att vara här. Jag har sovit gott, ätit god lurre och det är soligt ute. Snart ska jag leta skor för mina intervjuer och sen ska jag på middag! 
 
Hoppas ni alla får en trevlig helg, miss U all!
 
puss å kram å kärlek!

Fredag kväll!

Det vart vin och en jävla massa skitsnack. Precis som jag vill ha det! Jag och Jessica käkade god, hemmalagad (dvs Jessica-lagad) kalbanos-pasta-gryta hemma hos mig och sen kom Katarina, Julia, Malin och Josefin hit och så satt vi på golvet och snackade. Riktigt mysigt!
 
Nu skulle några dra vidare, men jag var vuxen och bestämde mig för att stanna kvar här hemma ikväll. Det är ju faktiskt en dag i morgon också (höhöhö), och jag måste verkligen förbereda mig för intervjuerna. Sen blir det middag imorn och sen en liten fest.. :)
 
Jag delade förresten med mig av mina fina tankar om tyskland ikväll, och de flesta höll med! Så jag tror att det är ett bra sätt att beskriva Deutschland minsann:
 
Lite skabbigare, Lite bättre!
 
Precis så är det. Lite lägre standard. Men billigare och lite mera avslappnat. Helt i min smak!
 
Annars så saknar jag Pontan lite rå, löjligt men sannt. Och Frida drog den här igår: "Jag tänkte komma på din födelsedag...:" (Jag: JAJAJJAJAJJAAJA!!!) Frida: "Men jag hinner inte". Hur taskigt upplägg på snacket var inte de då! Mupp!
 
Mandypandy flyttade till Holland idag förresten! Wiihoo! Nu är hon närmare minsann! :) Känns bra att ha en gooo vän lite närmare, även om vi fortfarande bara kommer att kunna ses nån enstaka gång, det känns bra ändå! 
 
Sen kan jag meddela att yogurten inte alls är godare i Tyskland. Det är jag som köpt fel och ätit desert i två veckor. Hej beach 2013!
 
Och slutligen kan jag informera om att billigare vin är godare vin här. Jessicas 1 liters vin för typ 20 kr slog mitt 750 cl ala 50 kr med hästlängder. Well, då har man lärt sig av sina misstag. Bästa vinet hittils är fortfarande det vi köpte på Netto för 15 kr. De va prima-vino alltså. På riktigt. Utan ironi. 
 
 
 
 
Bild 1: Josse, Julia och Katarina
Bild 2: Malin
Bild 3: Jessica
 

Fredag!

Idag är det fredag! 
 
Jag sitter och ritar och tittar på Förhäxad. Perfekt! 
 
Ikväll ska ev några tjejer i klassen komma hit, på ett glas vin. Sen kanske vi ska ut. Jag har dock mycket att gå igenom innan intervjuerna nästa vecka.. Så jag kanske stannar hemma, men ett glas vin innan de andra går ut ska jag nog hinna med!
 
Här är dagens färdiga teckningar:
 
 

RSS 2.0