Rättvisa inom Högskolevärlden? Hell no.

Jag sitter hemma och pluggar lite på en kurs som jag har kvar från mitt andra år på KTH. Jag skulle kunna dra storyn om varför jag har den kursen kvar samt varför jag hatar den läraren, hans metoder, moduler och åsikter över allt annat. Men det har jag varken lust, tid eller ork till. 

MEN, jag gick in och tittade på höstterminens schema. Tidigare har vi som studerat på KTH haft våra tentor innan Jul. Sen har vi haft en omtentaperiod under jullovet för de tentor som skrevs vid försa tentamenstillfället under hösten. Detta hade plötsligt CSN väldiga problem med och ansåg att KTHs studenter inte studerade på heltid. Detta trots att de flesta av oss alltså läser mer än 30 poäng varje termin.
 
På grund av detta så har vi nu fått våra tentor flyttade till "jullovet". Visst, jag kan köpa att det ska vara rättvisa olika skolor imellan och att andra studenter inte får jullov. MEN COME ON. Ska vi snacka rättvisa skolor emellan? Jag vet så många som pluggar som har typ 2 föreläsningar i veckan. Well, sen ska de ju såklart läsa en bok per kurs, göra grupparbeten och instuderingsuppgifter. Well guess what, det gör vi också! Plus att vi har föreläsningar i princip varje dag. Och övningar. Och 8-timmar labbar. Där det ska skrivas labbrapport. Och grupparbeten. Och en bok att läsa. 

Det gör mig så förbannad att vi skulle "åka på en räkmacka och få ett jullov som vi inte är värda". Well, jag tycker att många som pluggar på andra hösskolor får ett heltids-studielån som dom inte förtjänar. För om dom studerar på heltid, vad studerar då vi på? Ständig övertid? 
 
Kan inte vi få ett litet jullov att andas ut på? Nej, nu är det alltså slut på detta "lyx".
 
Jag känner mig splittrad. Jag har bara 1,5 år kvar på KTH, så jag kan ju inte ge upp. Och visst är det kanske så att jag egentligen tog mig vatten över huvudet från början.. jag kanske inte är "smart nog". Men jag brinner verkligen för det jag läser och jag tycker verkligen att det ska bli så jävla kul att få en framtid och ett arbete inom något som jag älskar (om jag nu klarar den där matten någon gång). Så det är väl bara köra på. Så får jag väl se fram emot ett jullov som innebär 5 tentor och längta tills nästa sommar då jag kanske kan andas ut igen. Kanske. 
 
Men jag blir provocerad (vilket kanske märks), när vi som studerar på KTH anklagas för att inte plugga heltid. Det gör mig fruktansvärt arg och ledsen. Och trött. Innan terminen ens har börjat igen. 
 
Living the dreeeeam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0