Morgan blev The Joker

Har legat hemma med feber i tre dagar, så sjukt segt!! Men idag är jag lite bättre, vilket är tur eftersom jag lovat Morgan en batman-sminkning :-)

Så jag åkte hem till Mogens mamma och så här blev resultatet:

Obs! Färgen hade hon köpt på Buttrix och den var GRYM!


Armband försök ett och två

Blev tillsammans tro, hopp och kärlek! Det är fint det!


Eget halsband försök 1

Det blev mer stökigt än snyggt. Men kul var det!


Börjar bli smart?

Ok, snart tre och ett halvt år in på utbildningen på KTH. Ofta känns det som om jag inte lärt mig någonting.. lite segt. MEN, då får man lägga sin tilltro i tv-världen! För när jag tittar på "smarta" serier som CSI, Big bang theory, Hawaii 5-O, No ordinary family och så vidare så märker jag att jag faktiskt lärt mig en hel del. Nu menar jag inte smarta som i "smarta".. utan som i att de använder sig av vetenskap ofta och gärna.
 
Nu menar jag inte att jag kan titta på CSI och klura ut vem mördaren är före alla andra. Nix, jag har alltid fel. Men, jag kan avgöra ibland när dom har fel (Som tex i Hawaii 5-0 så använde de fel typ av stationär fas i kolonnen när de undersökte en vätska, de använde polär istället för opolär och deras kromatografi-experiment skulle inte alls fungera..), eller typ som i big bang theory och no ordinary family där de gillar att rabbla svåra matematiska formler.. där jag faktiskt känner igen de allra flesta (även om jag inte själv kan använda dom särskillt bra, matte har aldrig varit min grej). 
 
Eller som i ALLA serier ovan, där de ständigt vänder sina pipetter upp och ner med vätska i. Aja-baja. 
 
Jag tycker iaf att det är lite roligt. Det känns som om jag faktiskt har lärt mig och inom flera ämnen (matematik, fysik, kemi och bioteknik). 
 
Jag funderar starkt på att dra till Hollywood, jag borde ju kunna få jobb som makeupartist OCH kontrollant när dom ska komma på smarta kemi/bioteknik-saker, hehe :) 
 
Bara en kul sak. Som det är bra att tänka på dagar när man känner sig allmänt dålig.. att man har lärt sig en del iaf :) 
 
Trevlig helg!

Torsdagstema: Alter ego

Roligt med knepiga teman tycker jag! Denna gång är det http://nollfemnolltva.blogg.se/ som valt tema och alla bidrag kommer att finnas på hennes blogg imorn!
 
Jag bestämde mig för att mitt alter ego måste vara jag, fast så som jag önskar att jag skulle vara.. 
Jag önskar att jag slapp oroa mig så mycket hela tiden. Jag oroar mig ständigt för skitsaker som att göra bort mig, inte räcka till, hur jag ser ut, hur jag är som person osv. Sen oroar jag mig för stora saker som att förlora någon jag älskar. Det är klart man måste tänka på sånt ibland, men det äter verkligen upp mig ibland. Jag oroar mig alldeles fruktansvärt för mycket. 
 
Det är därför jag anmält mig till en massa saker i höst, fast det känns läskigt så vet jag att jag måste. Om jag undviker allt jag oroar mig för blir det ju bara ännu värre. Till slut. Jag tycker att jag krympt som människa på många sätt sen jag började plugga. Det har blivit så mycket press och jag fokuserar alldeles för mycket på hur allt kan gå fel. Sen tittar jag på min syster, som pluggar till lärare och som växer för var dag som går. Hon har verkligen blivit modig, smart, duktig, engagerad och en miljon andra saker. Hon har väl blivit vuxen helt enkelt.. :) Jag vill också växa som hon! Så hon får vara min förebild! Jag vill bli som Frida! :)
 
Jag hoppsa att den här hösten förhoppningsvis kommer innebära att jag utvecklas lite som människa jag med. Jag får ta förluster som kommit eller kan uppkomma i framtiden för vad det är. Man ska inte gråta över spilld mjölk eller lägga energi på saker som inte är värda energin. Jag ska inte heller oroa mig för det som kan ske utan ta tag i det om/när det sker. Jag önskar så mycket att jag nån gång kan lyckas med klychan att leva i nuet. Det vore fett! 
 
Allt detta kan i alla fall mitt alter ego. Här är hon:
 
 

Nobel Nightcap

Japp! Det är det jag gått och hållt på ett tag.. har inte vågat berätta innan allt dragit igång! 
Men jag ska alltså hålla koll på sminket på Nobel efterfesten!! Hur sjukt är inte det?! :)
 
Det kommer vara ett så fruktansvärt GRYMT tema i år! Det kommer vara helt fantastiskt och så sjukt coolt att få vara en del av det! Jag kommer ju inte kunna skriva något om alla förberedelser.. Men jag lovar att fota och lägga upp en miljon bilder sen när det är dags (om jag nu kommer att ha tid att fota, hehe).
 
Jag är livrädd och vet absolut inte vad jag gett mig in på.. samtidigt som jag tycker att det är så fruktansvärt spännande! Jag måste ju våga lite.. jag har gjort alldeles för lite som utmanat mig senaste åren (förutom att överleva termin efter termin på KTH, hoho). Men det är fan dags att växa lite som människa igen och detta känns helt klart som ett steg i den riktningen! 
 
AWSOME!!

Här kommer det!


Gymnastik

Idag skulle jag göra massa bra saker, men så såg jag att man kunde se finalerna i EM i truppgymnastik live på youtube. Inte helt fel!!

Sjukt spännande!! Nu har jag lite tid över innan herrarnas final börjar! Så jag tänkte gå ut på en promenad :)

Ikväll är det klassmys som gäller! :)

Torsdagstema: Surrealism i vardagen

Tyckte att detta blev ett ypperligt tillfälle att rita av ytterligare en poster ur spelet FABLE 3. Dom är så sjukt snygga, nästan så att det är värt att spela spelet bara för att se bilderna! 
 
 
 
 
Här hittar ni resten av torsdagsmålarna: http://artemilia.se/blog/?p=2241

Smink!

Appråpå inspiration! Jag och Pontan ska på en Halloween-fest om två veckor! Jag som faktiskt har en makeup-artist utbildning i bakfickan borde ju komma på värsta grejen! Men nothing.. 
 
Jag funderar på att Pontus ska få avskalad hud på hals och halva ansiktet. Vet inte om han kommer att gå med på det dock.. Själv vill jag ha sår! Jag har ju dock väldigt svårt för blod.. Men det vore coolt. 

Här är två läskiga sminkningar jag gjorde på utbildningen.. Jag mådde illa när jag såg dom.. hehe, då har man gjort ett bra jobb tror jag, om man lyckas äckla sig själv. Pontus ska få den huden som är på flintisbilden (vilket är världens sötast Jenny) fast sminkad i mera rött och blod tänkte jag. Vad tror ni? 
Den andra bilden är fina Malin fast hon är inte så fin när hon blivit nedslagen av en isbjörn inte.. hehe.. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration!

Visst är det konstigt. Med inspiration. När man har tid, då kommer det sällan. Idag har jag pluggat klart och har ju faktiskt fyra lediga dagar. Men jag måste verkligen få ordning hemma, när jag har tentapluggat är det suddrester överallt, papper på alla golvytor, disk på alla andra ytor och tvätt i hela badrummet. Men då självklart så bara skriker händerna att de måste få rita, trots att jag knappt haft någon lust alls sista tiden. Men nej. Diska it is. Men det är nästan som plågeri.. 
 
Nu kom jag på en smart idé dock. Jag försöker lura hit mamma och pappa på middag, mest för att jag saknar dom.. Men så vore det ju en bra motivation att få fart på städningen också :) En är ju inte dum inte.
 
Tentan igår gick bra! Eller ok. Jag trodde efter halva tentan att vi slutade 12 och inte 13 och fick sån fruktansvärd panik. Då hade halva tiden gått och jag hade gjort 3 av 10 uppgifter.. de lätta. Men jag kom på mitt misstag efter ca 40 min.. sen tog det väl en kvart för att få ner pulsen till normalt också.
 
Sen var det en uppgift alltså. 10 poäng. Jag fick inte ihop det alls. Det blev liksom inte bra. Jag skulle jämföra tillverkningskostnader på två produkter och jag fick den ena till att generera 0 kr, hur jag än försökte. Det vart ju lätt att välja produkt, men det kändes som ett väldigt konstigt svar..
Så säger tentagubben: 15 min kvar. 
Ingenting händer.
Så säger gubben: 6 minuter kvar. 
DÅ skriker min hjärna: TÄCKNINGSBIDRAG!!!! 
Sen var det bara att skriva i 180 km i timmen. Jag hann inte hela, men jag kanske kan få hälften av poängen iaf. Vilket är klart mycket bättre än zero points. 
 
Imorn ska jag på en efterlängtad och mycket välförtjänad AW (eller AT, after-tenta) med klassen! Då kanske jag kan ha något annat än min plugga-hemma-outfit på mig (dvs mjukisar, kaffe-fläckad-tröja, fett hår och osminkad). 

Tenta 1 klar.

Idag var första tentan av tre. Jag var som vanligt nervös till tänderna men jag tror att det gick ok. Dock så svarade jag fel på två frågor jag egentligen kunde vilket såklart är irriterande. Men men.
 
På onsdag ska jag tenta ekonomi. Om jag klarar den kursen ska jag aldrig någonsin mer i hela mitt liv lära mig något om ekonomi. Förutom då jag och Pontan är färdigpluggade och ska köpa lägenhet. Men utöver det, aldrig. 
 
Jag skippar tentan på fredag. Jag vill skriva bra på den och jag gillar inte att känna att jag stressat i sånna lägen. Jag vill hinna gå igenom allt som ingår ordentligt.. Så jag tar den på jullovet istället. Jag förlorar ca 3-4 dagar ledighet då och vinner 4 och en halv dag att andas ut på nu. Helt ok deal. Den där matten gick ju inte ihop inser jag nu... hehe. Alltså jag hade haft två dagar att plugga nu, och sedan två att vila ut. Nu får jag lite mer vila nu.. och lite mindre på jullovet då jag är ledig ca 3 veckor ändå...
 
Dessutom så drar massa kul igång ordentligt nästa vecka! Jag har ju engagerat mig i plugget till slut! Jag ska vara med i ett träningsprojekt (alltså träna.. röra på sig, det som jag inte gjort på x antal veckor då jag BARA pluggat), jag ska vara med i Arbetsmarknadsdagarna (Armada) och jag ska vara med på en grej till! :) Men den håller jag lite på.. Vet inte alls hur det kommer vara och jag är jättespänd! 
 
Nu äre dags att sova. Imorn väntar ekonomi. wooo. ho. 

Dagens

Det vart några snabbskissar i natt när jag hade pluggat klart för dagen. Dvs när jag klockan 22.30 insåg att jag marscherade fram och tillbaka i min lägenhet samtidigt som jag läste mina bioinformatik sammanfattningar högt för mig själv. På engelska. Med fransk brytning. Helt normalt.

Idag har jag pluggat i skolan och nu ska jag och Pontus äntligen se Snowwhite and The huntsman!


Torsdagstema: Skräck och fasa

 
 
Nu såg jag ju att torsdagstemat denna vecka var "Skräck och fasa" och så blev jag så avis! Men jag hinner verkligen inte rita... Så jag lägger upp en gammal bild, eftersom det var den som ploppade upp i mitt huvud så fort jag läste temat. 
 
Bilden handlar om mobbning. Jag tänker på den reklamfilmen som Friends har när det är en liten kille som går runt och bär på alla fula ord hans klasskompisar sagt åt honom. Jag tänker att det nog är så för alla som blivit mobbade.. eller retade på "skoj". Att orden sitter fast i skinnet. 
 
Jag tycker det är lite skrämmande att barn kan vara så elaka mot varann. Visst, sen beror det säker på saker i sin tur, som dåliga hemförhållanden och så vidare. Men det är ändå skrämmande. Det är läskigt när vuxna ser vad som händer och inte gör något. 
 
Torsdagstemat denna vecka hittar ni på: http://bokkei.blogg.se/ (Vilket faktiskt är en av mina absoluta favoritbloggar dessutom!) :)
 
Update! Fick en kommentar av Mia som påpekade att det finns vuxna som oxå mobbas! Det är ju alldeles sant och alldeles otroligt fruktansvärt! Man kan ju tycka att de borde ha lärt sig? Vuxit upp? Fått vuxna värderingar? Men så är det ju dessvärre inte alltid. All mobbning är så fruktansvärt fel och jag undrar om de som håller på så i vuxen ålder någonsin kommer att förstå vad de utsätter andra människor för.. Antagligen inte eftersom de måste sakna empati. Men då kan ju vi "normal-empati-begåvade" gå ihop och tycka synd om de som mobbar.. det måste vara fruktasvärt jobbigt att vara så osäker/elak/korkad.
 
Riktigt kul att titta runt på allas bilder! Så gå in på Mias blogg och titta! Jag gillar teman som kan tolkas på många sätt (vilket såklart gäller alla teman egentligen.. med detta var extra kul!)

Tentaperioden från helvettet.

Det blir inga teckningar just nu. Det blir inte ens så att jag träffar Pontus eller har ett liv över huvudtaget! hehe.. Tragiskt.

Nä men det är tentaperiod. Den här gånger går det riktigt illa! Jag kan inte koncentrera mig.. det går långsamt. Kurserna är tråkiga och svåra. Företagsekonomi (boooring), Biostatestik (omöjligt), Bioinformatik (helt ok, men svårt) och Genetik (askul, men jag har inte haft tid för att jag har lagt energi på de andra två kurserna).

Dessutom så har det varit så mycket annat denna period i skolan. Jag har mått jättedåligt över en grej som hänt och inte ens velat vara i skolan och sen så har jag haft jätteont i magen och det gör det också svårt att ha ork och lust att tänka och vara smart.

MEN, nu är det "bara" en vecka kvar.. Sen är jag fri för denna gång och då börjar en massa roligt (samtidigt) i plugget. Jag har valt att engagera mig lite mer i skolan denna termin då jag känner att det verkligen behövs. Jag har inte känt ngt behov av det tidigare men nu är det dags. Jag vill ha nån mer anledning att gå till plugget och dessutom vill jag utsätta mig för en massa saker jag inte gjort senaste åren. Man ska ju växa som människa också när man studerar och inte bara få en jättehjärna. På KTH finns det sånna möjligheter, om man tar tag i saker. Det kommer inte gratis av utbildningen inte. Inte för mig iaf. Så så blir det.

Nu är det slut på rasten och tillbaka till den tråkiga ekonomin. Jag funderar på att ta lite ledigt ikväll och träffa Pontus! Det tänkte jag iof igår också men så satt jag och pluggade till 22.30.. We´ll see.Torsdagstema: En textrad ur en låt

Jag valde: "It´s hard to dance, with a devil on your back so shake him off". 
 
 
Jag har hakat upp mig på den meningen. Låten är Florence and the machines "Shake it out". En väldigt bra låt förövrigt.. Som man kan lyssna på många många gånger.
 
 
Det jag gillar med textraden är att den är så sann, iaf som jag tolkar den. Vi är så många som har så sjukt många hjärnspöken. Det kan handla om hur vi är som personer, hur vi ser ut, vad vi väger, hur smarta vi är, hur roliga vi är, hur långa vi är... Hur ska man kunna njuta av livet med dessa demoner klängandes? Hur ska man kunna ha kul om man ständigt har en massa negativt i bakhuvudet? Hur ska vi kunna älska ossa själva om vi bara väljer att se det dåliga? Nä.. Skaka bort dom där tankarna och spökena! Dåliga sidor har vi alla, men det är inte de sidorna som skapar vår person. De människor som älskar oss gör just det för att de ser OSS, hur jävla perfekta vi alla är på vårt eget lilla sätt. 
 
 
Det finns bara en av dig och en av mig. Och vi är underbara. För att vi är just oss själva.
 
 
Jag har insett att mina små demoner nog kommer att hänga kvar resten av livet. Men man kan ju lära sig att leva med dem! Man kanske inte kan skaka av sig dom helt och hållet. Men man kan tysta ner dom små skitarna. 
 
 
Bilden blev inte riktigt vad jag hade tänkt pga tidsbrist.. Men jag lägger upp min skiss och denna gång känner jag verkligen att det är tanken bakom som är det primära! 
 
 Å nu funkar det inte att göra bilden större. Jag tycker det är mycket problem med blogg.se just nu alltså.. Suck. 
 
 
 
 
 

Media

Jag måste bara få skriva en sak till, som hör ihop med det jag nyss skrev på sätt och vis. Jag tycker att det är skrämmande hur media verkligen kan styra folk att känna och reagera på saker utan att tänka efter.

 

Aftonbladet skriver. Folk reagerar. Facebook svämmar över. Twitter likaså. Folk kan verkligen bli tokiga på saker som skrivs i media. Men ofta glöms det bort att media för det mesta lägger iaf en viss vinkel på saker och ting. Kanske är det inte svart eller vitt i alla lägen. Kanske måste man tänka ett steg längre innan man reagerar?

 

Jag beundrar verkligen människor som är starka i sina åsikter. Men man måste väl ändå tänka ett steg längre innan man hugger sina åsikter i sten? Framför allt om Aftonbladet.se fungerar som enda källa. Man måste ju tänka på allas rättigheter, men många av oss som bor i Sverige har svårt att se längre än vår egen nästipp. Vi dömer utifrån våra egna förutsättningar. Skriver aftonbladet "orättvisa" kanske man borde fundera på för vem orättvisan gäller.

 

Ett exempel är den lilla flickan som bott hos en familj i Sverige och som det nu har varit prat om att hon ska avvisas för att återförenas med sin mamma. Jag säger inte att jag tycker att det är rätt, i mina ögon ska alla barn och alla vuxna med för den delen få vara en del av Sverige oavsett vart de kommer ifrån. Jag förstår inte hur man kan se mångfald som ett hot, istället för att se det som en rikedom. Men om man tar ett steg bakåt och tittar på det hela utifrån. Vet vi ens vad som hänt med mamman? Varför barnet hamnade i Sverige ensam? Hur hade vi reagerat om en svensk mamma råkat ut för något och blivit av med sitt barn i ett annat land. Skulle vi då tycka att nä, nu har barnet bott där i två år.. så nu har mamman ingen rätt att återförenas med sitt barn? Nix, då skulle ju reaktionen varit lika stark men motsatt.

 

Jag är inte så insatt i fallet, självklart kan det vara så att det finns goda själ till varför mamman inte är en lämplig mamma. Då blir det ju en helt annan fråga. Jag har inte läst någonstans vad som hände och hur flickan hamnade här, och därför känner inte jag att jag kan bedöma om mamman är lämplig över huvudtaget. Självklart var det helt vansinnigt att flickan skulle avvisas innan mamman var lokaliserad. Men om man nu har hittat mamman och det finns en förklaring till det som skett? Jag tycker bara att debatten kring detta känns som ena sidan på ett mynt.. Vi tycker synd om de svenska fosterföräldrarna som blir av med flickan. Men det måste ju finnas två sidor?

 

Det är inte egentligen den här historien jag vill kritisera eftersom jag inte är insatt, jag ville bara peka på hur folk reagerar när det läser löpsedlarna för kvällstidningar. Jag ifrågasätter hur media styr folk och hur folk låter sig styras. Skiver media utvisning reagerar folk på det, hade de skrivit återförening hade folk reagerat på det. Jag skulle bara önska att många fler kunda tänka ett steg längre.

Nu ska jag plugga.


IKEA Saudiarabien

Jag kanske tänker helt fel (om jag gör det får nån gärna förklara det för mig, jag är helt klart öppen för en diskussion samt att tänka om) men är det inte lite konstigt att folk reagerar så starkt på att IKEA tagit bort kvinnorna ur katalogen i Saudiarabien?

 

Jag tycker självklart egentligen att det är helt fel. Men jag tycker ändå att om man läser på lite om landet och hur det verkar vara att leva där som kvinna, så är det har med katalogen varken oväntat eller överraskande. Jag tycker att det känns lite naivt att kräva att de ska ha bilder på kvinnor med utsläppt hår, klädda i pyjamas i sina IKEA kataloger. När man kan läsa följande om hur det är att bo där överhuvudtaget som kvinna: 

 

 

Kvinnors rättigheter

Lagar och traditioner i Saudiarabien samverkar till en omfattande könssegregering; kvinnor och män hålls åtskilda utanför hemmet och kvinnor vistas endast undantagsvis i det offentliga rummet. Kvinnornas rörelsefrihet är kraftigt inskränkt då de endast får resa i sällskap med en manlig släkting och det har varit förbjudet för kvinnor att köra bil. 2008 beslöts emellertid att kvinnor, efter prövning, ska få rätt att köra bil [16]. Detta system har liknats vid det system som tillämpades i Sydafrika under apartheid-perioden.[17][18][19]
Kvinnors rättigheter att arbeta, äga och förvalta egendom och att rösta i allmänna val i Saudiarabien är kraftigt inskränkt. Restauranger, även restauranger ägda av västerländska bolag, har två ingångar och åtskilda ytor för ungkarlar och familjer där det förekommer att familjearean är enklare än ungkarlarnas.[17] Enligt tradition så har kvinnor en roll i samhället som mödrar och att sköta hushåll, men så behövs kvinnor i flera yrken så som många vårdyrken då en kvinna inte får vårdas av en manlig läkare och vice versa, förutom i yttersta nödfall.
Kvinnors klädsel är reglerad i lag. Icke-muslimska kvinnor ska bära "anständiga kläder", vilket i princip innebär hijab. Något som det inte finns säkra källor på dock. Muslimska kvinnor ska bära abaya, hijab och niqab. Den religiösa polisen, mutawa, ser till att lagen efterlevs.[20] 2002 hindrade mutawa otillräckligt påklädda skolflickor från att ta sig ut ur en brinnande skolbyggnad, vilket ledde till att 15 elever innebrändes.[21]

 

(Detta är dock plockat från Wikipedia. Men jag tror ändå att det stämmer rätt bra överrens med verkligheten).

 

 

Känns det inte som att de som reagerar, reagerar utifrån våra förutsättningar? Jag vill påpeka återigen att jag tycker att det är fel, men ibland kanske man måste sätta sig in i hur situtationen i landet ser ut för att kunna förstå varför IKEA tog de beslut de tog. Klart det krävs en förändring i landet, men detta skulle nog snarare bidra till att stärka dem som vill ha det som det är. 

 

Självklart så tycker jag att det är skrämmande hur kvinnors rättigheter kränks i Saudiarabien, jag blir otroligt ledsen när jag läser om hur de har det. Men jag tror inte att det skulle bidra till något posititvt varken för kvinnorna, IKEA eller någon annan att ha kvar kvinnorna i katalogen. Jag tror det är viktigare att lägga energi på att försöka förändra hur situationen ser ut i landet på andra sätt.

 

Det var bara det jag ville säga. Efter att ha läst en miljon inlägg på facebook om detta. Men som sagt, jag kanske tänker fel. Just nu skulle jag vilja sitta och diskutera detta på ett café någonstans istället för att plugga. Men nu är det tillbaka till artiklarna som gäller.

 


Torsdagstema!

Denna vecka är torsdagstemat precis vad jag hoppats på! Jag som suttit och funderat på om jag ska orka ta mig tid till att rita en bild som jag får i huvudet varje gång jag hör en speciel låt.. och nu är det exakt det man ska göra! Perfekt! 
 
Ska bara försöka hitta tiden i pluggandet. Men i värsta fall får de bli en skiss som jag får förbättra sen. 
 
Tjoho.

RSS 2.0